Otrdiena, 07.Maijā.2024, 16:49
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Informācijai - Page 2 - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Foruma moderators: otomars, Valduha, Meilis  
Forums » Viskautkas » Pļāpātuve » Informācijai (Arheologu vēstījums)
Informācijai
MuitnieksDatums: Piektdiena, 20.Janvārī.2012, 15:42 | Komentāri # 26
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labdien! Šodien iespējams var papļāpāt par to laiku, rusij77 atkal, kā āmurs naglai pa pieri! Jūs kamradi domājat to laiku, kad atjaunotās Latvijas topošais ģenerālis pameta likteņā varā jaunizveidoto policijas bataljonu, sauktu par baltajām beretēm un cits augstākas padomes deputāts zvērēja Baltijas kara apgabala priekšniekam, ka viņš vienmēr bijis komunists! Un kā ļoti ātri visādi komunistu un čekas pakalpiņi un ziņotāji ieņēma lēmējvaras un izpildvaras posteņus atjaunotajā Latvijā. Zinu vienu cilvēciņu, kurš tajā laikā bija muitas priekšnieks un iznāca man polemika ar viņu 2009.gadā par Latvijas atbrīvošanas cīņām 1919.gadā. Tad viņš vēl 2009.gadā bija pārliecināts, ka Krievija Latgali atdeva Latvijai, respektīvi neko nezināja par brīvības cīņam Latgales frontē. No kurienes tāds kļuva par muitas priekšnieku, kas viņu iecēla tādā amatā, tādi paši. Rudenī sāka veidot zemessardzi, precīzāk jau augustā, pats no pirmās dienas, par savu naudu pirkām ieročus, degvielu, ekipējumu, jo nekā nebija, lai aizsargātu Latvijas iedzīvotājus no zagļiem, bandītiem u.t.t. Tagad ir iespēja iepazīties ar vēsturnieku publikācijām par mežabrāļu cīņam pēckara periodā ar komunistu varu. Iesaku pievērst uzmanību čekas izveidoto iznīcinātāju bataljonu struktūrai, tā stipri līdzīga jaunizveidoto zemessardzes bataljonu struktūrai un uzdevumi arī līdzīgi un kad moris savu bija paveicis tos vienkārši atbruņoja. Paliek labs jautājums, kas izveidoja zemessardzes bataljonus un kāpēc? Atskatoties uz to gadu notikumiem mums arī bija bail uz barikādes ar paceltu akmeni rokā, cita nekā nebija, kad pa ielu garām braukāja OMON, bet mēs nebēgām. Domāju komunisti un čeka šo valsts varas pārņemšanas modeli bija atstrādājuši jau iepriekš citā laikā, citā valstī, lai paliktu pie siles. Vēl atceros smieklīgu gadījumu, braucam pa šoseju, skatamies džips apgāzies, piebraucam, domādami, ka vajadzīga palīdzība, bet pie mums smaidīgi nāk divi augstākās padomes deputāti, Krištopāns ar Kehri, Krištopāns saka, tu iedomājies Kehris mani nosist gribēja. Mēs atjaunotās Latvijas armijas zemessargi, taču nesauksim izbijušās PSRS miličus, lai iegāztu atjaunotās republikas augstākās padomes deputātus, izvikām džipu un šķīrāmies, kā draugi. Tas pēc tam Krištopāns Latvijas iedzīvotājus nosauca par reņģēdājiem, iedomājies kā vajag pierīties, lai pārējos sauktu par reņģedājiem! Paldies, ka izlasījāt. Gods kalpot Latvijai!
 
rusij77Datums: Piektdiena, 20.Janvārī.2012, 17:33 | Komentāri # 27
Zinošs rakaris

Komentāri: 1425
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Muitnieks, visu pareizi Tu saki! Tādus kā Tu, es, vēl kādus, kas Dzimteni mīl, šitie "kakli" par pajoliņiem aiz muguras mūs sauc, kad biju sīkais mums bija teiciens - " dabūsi kartupeļu ordeni ar punķa lentu" :) Neķer krenķi, gan jau latviešiem arī būs gaišā diena, ja tam neticēt, nav te ko dievzemītē mums darīt, es vismaz tam ticu, un sīkos savus audzinu, lai šie mīl šo zemīti!

Komentāru rediģēja rusij77 - Piektdiena, 20.Janvārī.2012, 17:44













 
emils92Datums: Otrdiena, 24.Janvārī.2012, 23:35 | Komentāri # 28
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Pieejot pie lietas - Gribu ieminēties par to, ka arī žurnālā "Ilustrētā Vēsture" pēdējos žurnālos parādās dažādas negācijas. Lasu jau 3 gadus, agrāk ja pieminēja mūsu hobiju, tad tikai vienā teikumā kurš iesākās kā "melnie arheologi" un tā pat tas notika reti, bet pēdējajā pusgadā esmu izlasījis pavisam 3 negatīvas ziņas ( 2as esmu nofočējis, par 3šo zinu ka bija kādā tekstā par arheoloģiju Latvijā beigās iesprausts pagarš apraksts par to kā ''melnie arheologi'' izsaimnieko un apdraud arheoloģiju, tik nevaru vairs ātrumā sameklēt, kad atradīšu ielikšu arī, lai tie kas nav redzējuši arī pamielo acis ) Protams šīs negācijas rodas pateicoties dažiem kas ir no mums, respekt nekulturālajiem MD lietotājiem, bet izbrīna tieši tas, ka tiek pasniegts kā dadzis acī, un rodas sajūtas tādas, ka kaut kas nelāgs briest. Vēl interesanti ir piebilst Jūlija 2011 (42) nummurā pieminēto Vācu mīnmetēja lādiņa bunduli/depozītu kurā bija iekšā ģimenes dokumenti - tur gan nemanīju saukli "melnais arheologs", Bunduli protams atrada viens no mums.

Februāris 2012 (49) Decembris 2011 (47) (ieliku divas jo apgaismojums bija tāds ne kāds.)

 
emils92Datums: Otrdiena, 24.Janvārī.2012, 23:50 | Komentāri # 29
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Rakņājoties pa žurnāliem nenofoķēju, Decembra 2011 žurnāla, raksta nobeiguma interesantāko daļu. Bet tā nav tā bilža kuru man vēl jāsameklē.

Pievienots (24.Janvāris.2012, 22:50)
---------------------------------------------
Gandrīz kā naida kurināšana. :D

 
MuitnieksDatums: Sestdiena, 04.Februārī.2012, 02:19 | Komentāri # 30
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labrīt! Paldies emils92, ka palīdzat uzturēt diskusiju. Pašlaik ar darbiem apkrāmējies esmu, bet doma ir apkopot dažādu valstu likumdošanu attiecībā uz mūsu hobiju. Lasot Krievijas arheologu vēstuli man likās, ka Krievijas arheologi piesauc visus nelabos, lai ietekmētu prezidentu pieņemt lēmumu, bet izrādās tiešām vairākās Eiropas valstīs i nedomā ar MD staipīties pa laukiem un mežiem, tas nozīmē, ka mēs pagaidām esam priviliģētā stāvoklī, bet var pienākt brīdis, kad arī mūsu tiesības tiks ierobežotas un tad mēs būsim spiesti rakstīt prezidentam vēstuli? Visiem izturību pārlaist ziemu! Krievu portālos meklētāji jau sūdzas par "kopalomkām", mums šogad bija iespēja pastaigāt līdz janvāra vidum, tā ka pagaidām viss kārtībā.

Pievienots (04.Februāris.2012, 01:19)
---------------------------------------------
Labrīt! Atradu vienā krievu saitā. Krievu tiesībsargājošās iestādes jau izmēģina roku cīņā ar "koparjiem".

Штраф за поиски1 февраля 2012

Сегодня Мировой суд Старорусского района Новгородской области вынес прецедентное решение по административному правонарушению в отношении кладоискателя Старой Руссы, задержанного в конце ноября прошлого года.

По сообщению Комитета культуры Новгородской области инцидент произошел возле д. Буреги Старорусского района, когда возвращавшиеся в Старую Руссу сотрудники Старорусской археологической экспедиции заметили, что по полю ходит человек с лопатой и металлоискателем. По звонку археологов на место быстро выехали сотрудники полиции и произвели задержание. При нарушителе был обнаружен металлоискатель и несколько предметов из черного и цветного металлов, которые археологи квалифицировали как бронзовые.

Жителю Старой Руссы было предъявлено обвинение по статье 7.15 (КоАП РФ) «Ведение археологических разведок или раскопок без полученного в установленном порядке разрешения (открытого листа) либо с нарушением условий, предусмотренных разрешением».

В соответствии с российским законодательством археологические исследования на территории России проводятся только при наличии разрешения (открытого листа), выданного Росохранкультурой. Проведение «изыскательных и локальных земляных работ, сопряженных с изъятием археологических находок», также требует получения разрешения, вне зависимости от того, относится данный земельный участок к памятнику археологии или нет. В противном случае, подобные действия квалифицируются как незаконные и подпадают под действие Административного и Уголовного кодексов. Соответствующего разрешения на ведение исследований на памятниках археологии у староруссца не было.

В ходе судебных заседаний на основании исследованных судом материалов дела об административном правонарушении суд квалифицировал действия Героева Н.Н. по ч.1 ст.7.15 КоАП РФ как ведение археологических разведок или раскопок без полученного в установленном порядке разрешения (открытого листа).
В результате житель Старой Руссы был признан судом виновным в совершении административного правонарушения.
Ему было назначено наказание в виде административного штрафа в размере 2000 рублей с конфискацией изъятых предметов и оборудования (металлодетектора и лопаты).

Комитет культуры Новгородской области отметил, что правоприменительная практика по подобным эпизодам пока незначительна, и обвинительные решения новгородского суда по аналогичным правонарушениям в мае и решение старорусского суда в январе являются не просто прецедентами на территории области, но и одними из первых решений в рамках всей страны. В июне 2011 года Управление МВД по Новгородской области выпустило Указание всем подразделениям МВД по Новгородской области об усилении мер безопасности по охране памятников культурного наследия.

 
rusij77Datums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 01:11 | Komentāri # 31
Zinošs rakaris

Komentāri: 1425
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Lasu marta "Ilustrēto Pasaules Vēsturi", toč kā krievu laikos, kā vajag, tā maunam. Ir divi termini: viens - melnie arheologi , otrs - senlietu meklētāji-amatieri. Sanāk tipa vieni un tie paši ļautiņi, tikai pirmie dzīvo Latvijā, bet otrie Anglijā. Vēl variants - ja pirmie pārceļas ar savu hobiju uz Angliju, tie pārtop par otrajiem :)
 
otomarsDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 02:14 | Komentāri # 32
Bodnieks

Komentāri: 4100
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Vispār kautkas varas kuluāros it kā briest pret racēju brālību. Šodien pa ausu galam dzirdējušo to un pirms tam arī.Lai vai kā,kaut ko tādu būs grūti radīt, jo ir visādas fiškas kuras viņi nevarēs iekļaut likumā par rakšanas aizliegumā. Man pilnīgi vienalga ,lai aizliedz-nu aplasīs kārtējos pludiņus kur nekā nejēdz no lietas būtības un rok nezinko un nezin kur. Kurš to visu varēs izkontrolēt?Neviens-līdzekļi būs pa īsu.Nu aizliegs detektorus, bet lāpstas tad nevarēs aizliegt- kad neviens neredzēs[kaut vai naktī] ar md atzīmēs vietas un pa dienu ar lāpstu raks[palīgā ņemot tikai pinponteru].A sliekas rakt var visur[tā tas turpmāk sauksies]
Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.

Par vienotu ,stipru Vidzemi!!!

.
 
ZhorzhsDatums: Pirmdiena, 17.Septembrī.2012, 03:02 | Komentāri # 33
Garāmgājējs
Komentāri: 9
 Izgājis
Balvu ielāde ...
Es Īrijā jautāju policijai vai ir atļauts lietot MD, viņi atbildēja jā. Ir pat Amateur Metal Detectors Association of Ireland.

Diskusija radio ēterā par MD: http://www.youtube.com/watch?v=3eFGs8kYRWE&feature=related
 
MuitnieksDatums: Otrdiena, 18.Septembrī.2012, 10:15 | Komentāri # 34
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labdien! Markomāns 1 rakstīja, ka Īrijā aizliegts rakņāties izmantojot metāla detektoru?
 
ZhorzhsDatums: Otrdiena, 18.Septembrī.2012, 13:03 | Komentāri # 35
Garāmgājējs
Komentāri: 9
 Izgājis
Balvu ielāde ...
Itkā aizliegts ir rakņāties vēsturiskās vietās un itkā, ja atrodi kautko vēsturisku, tad tas tur patās jāatstāj un 24h laikā jāziņo valsts vēstures muzejam. :)
 
m77Datums: Otrdiena, 18.Septembrī.2012, 13:20 | Komentāri # 36
Zintnieks
Komentāri: 431
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Balvu ielāde ...
Nu gan neprāts kaut ko tādu turpat atstāt :D Var tak atzīmēt vietu vai arī piefiksēt GPS koordinātes. Mūsdienās jau tā jau vairs nav problēma.
 
RAIMDatums: Otrdiena, 18.Septembrī.2012, 23:45 | Komentāri # 37
Censonis
Komentāri: 98
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
LABAAK LAI VALSTS PIESKIR LIDZEKLUS ARHEOLOGIEM (NORMALUS) UN VINI LAI ROK SAVOS PIEMINEKLOS UN IR LAIMIIGI, MAZAK LAIKA BUS MEKLET SKAIDU CITA ACII..
 
ZhorzhsDatums: Trešdiena, 19.Septembrī.2012, 01:40 | Komentāri # 38
Garāmgājējs
Komentāri: 9
 Izgājis
Balvu ielāde ...
Quote (m77)
Nu gan neprāts kaut ko tādu turpat atstāt Var tak atzīmēt vietu vai arī piefiksēt GPS koordinātes. Mūsdienās jau tā jau vairs nav problēma.

Nu muzejam ziņojot ganjau pastāsti kordinātes vai kautkā savādāk mūsdienīgi, bet viņi vēlas lai nekas netiktu aiznests no tās vietas un viss atrastais ir jaatstāj uz vietas.

Kad runājām ar amateur metal detectors association of Ireland pārstāvi, ka viņi tagd cīnās lai droši varētu lietot MD un kautkad nākotnē Īrijā varētu rīkot kautko līdzīgu kā Anglijā, tur esot MD klubi un tie rīko brīvdienās biedru kopīgu pasākumus. Kad visi kopīgi pameklē kautkur un jautri pavada brīvdienu labā atmosfērā nodarbojoties ar savu hobiju. Un vinīgajiem, kam ir iebildumi pret MD Irijā, tas esot Nacionalais Īrijas muzejs.

P.S.
Īrijā esot likums ka nedrīkst lietot metāla detektoru, lai meklētu vēsturiskus objektus, bet likuma nav teikts ka to nevar lietot citiem mērķiem. Piem. Lai atrastu savu pazudušo ķēdīti. :)


Komentāru rediģēja Zhorzhs - Trešdiena, 19.Septembrī.2012, 03:29













 
MuitnieksDatums: Trešdiena, 19.Septembrī.2012, 09:04 | Komentāri # 39
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labdien! Interesanti, ko Īrijā uzskata par vēsturisku objektu, pie mums visu, kas vecāks par 1945.gadu, pilnīgi iespējams, ka arī šis kritērijs dažādās valstīs ir atšķirīgs.
 
m77Datums: Trešdiena, 19.Septembrī.2012, 09:15 | Komentāri # 40
Zintnieks
Komentāri: 431
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Balvu ielāde ...
Zhorzhs, bet tad var sanāk tā ka viņiem tur aizbraucot nekā vairs nav...
 
ZhorzhsDatums: Ceturtdiena, 20.Septembrī.2012, 00:29 | Komentāri # 41
Garāmgājējs
Komentāri: 9
 Izgājis
Balvu ielāde ...
šāds ir skaidrojums(angļu val.) kas ir arhelogisks objekts ko nedrīkst rakt:

“archaeological object” means any chattel whether in a manufactured or partly manufactured or an unmanufactured state which by reason of the archaeological interest attaching thereto or of its association with any Irish historical event or person has a value substantially greater than its intrinsic (including artistic) value, and the said expression includes ancient human, animal or plant remains;

Pievienots (20.Septembris.2012, 00:29)
---------------------------------------------

Quote (m77)
Zhorzhs, bet tad var sanāk tā ka viņiem tur aizbraucot nekā vairs nav...


Domāju ka tur vairs noteikti nekā nav, kad viņi ierodās pārbaudīt. :D
 
JaunlatvietisDatums: Ceturtdiena, 20.Septembrī.2012, 14:14 | Komentāri # 42
Vietējais guru
Komentāri: 115
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Norvegija nedrīkst rakt vēsturiski esošas vietas-parkos,pilskalnos,kapos utt.,nu passaprotamas vietās,ka to darīt tur nedrīkst.Vietējie MD klubi rīko brīvdienās biedru kopīgu pasākumus,kas ir pamatīgs skats,kad vesela komanda iet pari laukam ,kada stūrītī ir piknika vieta,viss notiek.Uz privatas zemes ar saimnieka atļauju,"sēņosanas mežā"(ja tas nav atzīmets ka vestures objekts)dari savu hobiju cik patīk,pat ja tur bijusi vacu armijas darbība,tik protams dari to pieiekami profesionali,nokopjot aiz sevis.Valdība maksa tikai par sudraba un zelta lietām,parējais ir dāvinajums .Ar atradumiem ir ta,precīzi nepateikšu ar kuru gadsimtu, bet "senos" atradumus viņi atdod "valdībai",jo ja taisīsies tos pardot pie tevis tā pat ieradīsies policija un paņems tos.Te pat nav runa par to ,ka to varetu paturet-iet runa par lietam kas ir retas un tiesām muzeja vertas,jo bieži sastopamas lietas muzeji paši var atrast.Te protams varētu kads iesaukties-he hei,bet kā tad ar privatiem kolekcionariem,kur pardošana /pirkšana notiek pa tiešo-tā jau ir policijas darīšana,ka izķert tos kolekcionārus un nekadā gadījuma te netiek visi MD meklētāji bāzti vienā maisā,jo saprot,ka kaut vai aramzeme esoša vesturiska lieta ar laiku aizies nebūtībā.

Par vāciju esmu dzirdējis,ka katrai pilsetai ir savi likumi,tās vietas/pilsetas kur ir bijusas intensīvas,vesturiski svarīgas kaujas ,uttt ,ir aizliegts lietot MD,dažās pilsētas vajadzīgas atļaujas,ja nemaldos tad vislielakais aizliegums ir Bavarijā.ka lasīju viena no forumiem,detektorists nodara vismazako ļaunumu,t.i.99%gadījumos tiek rakts līdz 20-30cm.dziļumam,bet lauksaimniecība un māju būvēšana izarda visu.Citats:"In reality the problem seems to be more of psychological than of archaeological nature.

Ja sadu vai tadu iemeslu pēc tomer parkapjat likumus kas saistīti ar rakšanu, tad parasti sods ir no100 līdz 1500 eiro. Retos gadījumos jūsu detektors var būt konfiscēts. Atšķirībā no ASV jūsu auto nekad netiks konfiscēts. Tas ir mazsvarīgs pārkāpums, nevis reāls noziegumu, līdzīgi tas pats kas autostāvvieta ja jūsu auto būs nolikts nepareizā vietā, bet ar augstāku sodu. Soda naudas dēļ MD pārkāpumi notiek ļoti reti .Viss notiek likuma ietvaros,neviens pilskalnos,kapos nerok.


Komentāru rediģēja Jaunlatvietis - Ceturtdiena, 20.Septembrī.2012, 15:04













 
ZhorzhsDatums: Piektdiena, 21.Septembrī.2012, 00:17 | Komentāri # 43
Garāmgājējs
Komentāri: 9
 Izgājis
Balvu ielāde ...
Quote (Jaunlatvietis)
Norvegija nedrīkst rakt vēsturiski esošas vietas-parkos,pilskalnos,kapos utt.,nu passaprotamas vietās,ka to darīt tur nedrīkst.Vietējie MD klubi rīko brīvdienās biedru kopīgu pasākumus,kas ir pamatīgs skats,kad vesela komanda iet pari laukam ,kada stūrītī ir piknika vieta,viss notiek.


Šodien redzēju video, kurā bija redzams, ka Skotijā arī notiek līdzīgi. Tur kādi 25 cilveki ar MD staigā pa vienu lauku...
 
Forums » Viskautkas » Pļāpātuve » Informācijai (Arheologu vēstījums)
  • Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 07.Maijā.2024, 10:08 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 06.Maijā.2024, 16:52 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Sveiciens ... 05.Maijā.2024, 09:17 Kalnietis Pļāpātuve
Lasīt
4. maijs 04.Maijā.2024, 05:54 Valduha Patrioti
Lasīt
Video 29.Aprīlī.2024, 05:11 Valduha Humors
Lasīt
Te rakstām... 25.Aprīlī.2024, 17:33 rukets Pļāpātuve
Lasīt
Laika apst... 23.Aprīlī.2024, 05:10 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Vērmahta u... 17.Aprīlī.2024, 13:08 Valduha WW2
Lasīt
Bildes 06.Aprīlī.2024, 21:46 007 Humors
Lasīt
WWII kāpur... 05.Aprīlī.2024, 08:30 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, sālītis, CharlesRek


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024