|
Ziedo vietnes attīstībai!
Ābolu džibuga
| | | | | | |
Shtein | Datums: Svētdiena, 18.Decembrī.2016, 23:19 | Komentāri # 6 |
Zintnieks
Komentāri: 305
Balvu ielāde ...
| Šitie roku tipa smalcinātāji vienīgais baigi dārgie - neadekvāti dārdi. Tāpēc kad izdomājām pirkt ābolu smalcinātāju paņēmu ss.lv paštaisītu ar šmirģeli. Cena līdzīga paņēmu apmēram tādu kā šitajā bildē :
Pievienots (18.Decembris.2016, 23:19) --------------------------------------------- Iekšā koka cilindrs ar skrūvēm
|
|
| | |
Meilis | Datums: Pirmdiena, 19.Decembrī.2016, 11:48 | Komentāri # 8 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote emils92 ( ) esmu nedaudz apslimis un tieši patlaban mielojos ar priežu kompotu. Ui. Tās ir īstās zāles pret klepu. Veseļojies!Pievienots (19.Decembris.2016, 11:48) ---------------------------------------------
Quote Shtein ( ) vienīgais baigi dārgie - neadekvāti dārdi Vot vot. Es pats tādēļ arī neesmu to iegādājies, bet aizņemos no čoma. Katrā ziņā sapratis esmu to vājās vietas un kas ir kas, gan jau tagad uz nākamo ābolu ražu būvēšu savu ''ābolu cehu''.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | | |
007 | Datums: Pirmdiena, 19.Decembrī.2016, 19:02 | Komentāri # 11 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..nu nezinu...divas sezonas malu,,,bija ok..Pievienots (19.Decembris.2016, 19:02) --------------------------------------------- Meilis, ..uin es tač teicu,,ka uzmeistarojo ļoti līdzīgu.. ...mīnuss bij,ja vairāk iebēra,,sita atpakaļ...bet,,to skaisti var regulēt ar vāku...un viss notiek..
..kad satiksi,tad iepazīsi..
|
|
| | |
Shtein | Datums: Otrdiena, 20.Decembrī.2016, 13:43 | Komentāri # 13 |
Zintnieks
Komentāri: 305
Balvu ielāde ...
| Daudziem ir šitā ar skrūvēm. Itkā esot ok... Var jau vienkārši ar kādu nerūsējošā tērauda loksni kurai ir izsisti caurumi kā kartupeļu rīvei. Man tāds variants izsisti caurumi un tie asumi tad maļ tos ābolus.....
|
|
| | |
007 | Datums: Otrdiena, 20.Decembrī.2016, 20:54 | Komentāri # 15 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..man veli iedāvināja...tapas bij....katra asa,kā īlens.visa koka vele no vienas vietas .....nezinu,kā meisters taisija,,,bet ābolus koda labi.. ///atbrauksi..varu parādīt..
Pievienots (20.Decembris.2016, 20:54) --------------------------------------------- ..un vēl...jo smalkākā putrā samals..jo sūdīgāk sulu spiest... IDEĀLĀKAIS..ir samalts skaidiņās,kā uz dārzeņu rīves..
..kad satiksi,tad iepazīsi..
Komentāru rediģēja 007 - Otrdiena, 20.Decembrī.2016, 20:54
|
|
| | | |
Meilis | Datums: Trešdiena, 28.Decembrī.2016, 16:30 | Komentāri # 18 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Nozīmīgs varētu būt kombinētais variants. Apvienots smalcinātājs ar spiedi var iegūt nevis brūnu ābolu sulu, bet gaiši zaļganu, tā teikt vizuāli izskatīgāku. Tas tādēļ ka sasmalcinātie āboli ļoti strauji reaģē ar gaisa skābekli un līdz ar to iegūst brūnu krāsu. Sasmalcināta un momentāli izspiesta sula ir skaista, gaiša, gandrīz dzidri gaišzaļa. Nezinu plusus vai mīnusus tam, bet vizuāls efekts ir. Pievienots (28.Decembris.2016, 16:30) --------------------------------------------- Par cik ābolu sulā ir ārkārtīgi veselīgas un cilvēka organismam vajadzīgas vielas, tad lielāko daļu pastarizētā vai nepastarizētā veidā, pa tiešo vai caur pagrabu, dzeram cik nost. Gadās, protams, ka ābolu sula sanāk dikti daudz... Par cik sula ļoti garšo arī visādiem mikroorganismiem un citiem sīkajiem krahaboriem, tad šoreiz pievēršamies un ''dodam priekšroku'' īpašam fermentācijas mikroorganismam - Sacchoromyces cerevisiae. Šis ir tas mazais rijīgais saldummīlis, kuram garšo gan graudu iesali, gan augļu sulas, gan kartupeļi u.c. Viņam ir arī viena lieliska īpašība tos šķīdumus pārvērst vīnā, brāgā, sidrā, alū utt., bet ar saviem nosacījumiem - pietiekams siltums un bezskābekļa vide. Gaisa skābekļa klātbūtnē jebkurā saldajā sulā savairojas citi rijīgie mikroorganismi - piemēram, pienskābes baktērijas, un etanols tiek pārvērsts par etiķskābi. Nezinu īsti kādas sugas mikroorganismi dzīvo maizes raugā, bet mikrobiologi selekcionāri tur apkopojuši tādus mikroorganismus kas izdala iespējami vairāk oglekļa dioksīdu nevis etanolu. Viņiem primārais ir mīklas apjoms un porainums nevis etanola saturs. Dabūt labu etanola saturu ar klasisko maizes raugu var, bet ir labāki raugi kas tam paredzēti un šajā jomā es esmu pilnīgs iesācējs. Gaidu speciālistu ieteikumus. Nesen izmēģināju pievienot vienu poļu Turbo raugu, rakstīts ka 5-6dienās tas ''saražo'' līdz 18% etanola no 7kg cukura uz 25L. Reakcija bija strauja un diezgan iespaidīga.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | | | |
Oval | Datums: Sestdiena, 07.Janvārī.2017, 18:39 | Komentāri # 22 |
Observators
Komentāri: 74
Balvu ielāde ...
| kapara caurule no iekšpuses nobildēta kantainās izskatās labāk
Komentāru rediģēja Oval - Sestdiena, 07.Janvārī.2017, 18:40
|
|
| | | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 12.Novembrī.2024, 05:38 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 22:58 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | Video | ▼ | 21.Augustā.2024, 16:30 | Valduha | Humors | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|