|
Ziedo vietnes attīstībai!
Brāgas receptes
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 22:11 | Komentāri # 1 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Kā noteikt, vai brāga ir norūgusi? Pirmkārt pēc garšas. Norūgušā brāgā nav nemaz salduma. Otrkārt ar sērkociņu. Ja degošs sērkociņš, tuvinot brāgai strauji nodziest, tas nozīmē, ka izdalās ogļskābā gāze, rūgšanas process vēl nav beidzies. Norūgusi brāga pirms destilācijas jāizkāš. Citādi graudu daļiņas vat aizprostot spirālveida cauruli un destilācijas aparāts bez drošības vārsta var uzsprāgt. Graudu degvīns Kvieši, rudzi, mieži vai citi graudi vispirms jāsadiedzē. Jāizvēlas graudi ar labu dīktspēju, iepriekš apstrādājot tos ar kālija permanganāta šķīdumu. Graudus vispirms izmērcē siltā ūdenī, pēc tam izber 1,5-2 centimetrus biezā slānī gaišā telpā, pārklāj ar plēvi un periodiski apslaka ar ūdeni. Graudus diedzē apmēram 7 dienas, līdz asni sasniedz 2-3centimetru garumu. Sadīgušos graudus izžāvē un samaļ miltos. Uzvāra ūdeni un verdošajā ūdenī, pastāvīgi maisot, ieber miltus. Izmaisa, līdz rodas šķidram ķīselim līdzīga masa, apsedz un atstāj uz 10-12 stundām, tad masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno raugu - uz 12 litriem raudzējamās masas apmēram 50 gramus rauga. Siltā vietā raudzē vismaz nedēļu. Kad masa norūgusi, to destilē. Rauga vietā var izmantot sausus zirņus, rūgšanas process tad turpināsies līdz 10 dienām. 10 kg kviešu, 500 gr rauga, 30 litri ūdens. Kviešus izdiedzē, samaļ vai sagrūž, pievieno ūdeni, raugu un siltā vietā raudzē. Kad rūģšana beigusies, destilē. Pusspainis kviešu, rudzu vai miežu, 15 litri ūdens, 10-15 kukulīši rupjmaizes, 750 gr rauga. Izdiedzē graudus un tos sagrūž. Izmērcē maizi. Visu samaisa kopā. Pievieno raugu. Raudzē siltā vietā apmēram nedēļu, destilē. 3 kg graudu, 2-3 pudeles alus, 1 kg cukura, 3 litri ūdens. Raudzējamā traukā ieber graudus, izlīdzina plānā kārtā, uzlej alu(alum pilnīgi jāpārklāj visi graudi) un atstāj siltā vietā apmēram uz nedēļu. Kad virs graudiem parādijušās putas, tas nozīmē, ka sākusi augt rauga sēnīte. Pievieno cukuru, kas izšķīdināts ūdenī. Maisījumam ļauj rūgt siltā vietā apmēram divas nedēļas. 12 kg graudu, 13-15 kg vārītu kartupeļu, 1,5-2 litri brāgas, 3 litri apinu novārījuma. Kviešus vai rudzus izdiedzē, periodiski pārmaisot. Izvāra kartupeļus un saspaida, ūzvāra apiņus. No iepriekšējās reizes palikušo brāgu sajauc ar apiņu novārījumu. Pec tam sajauc kopā kviešus vai rudzus, kartupeļus un iegūto apiņu iejavu un raudze siltā vietā, līdz brāga beidz rūgt. Pēc tam destilē. 4 kg kviešu, 11 kg cukura, 29 litri ūdens. Kviešus un raugu sajauc ar 1 kg cukura un 3 litriem ūdens. Novieto siltā vietā uz 5 dienām, pēc tam pievieno vēl 5 kg cukura un 18 litri ūdens. Raudzē apmēram nedēļu. Kad brāga kļūst rūgtena, to izkāš un destilē, Atlikumiem pievieno 5 kg cukura un 8 litrus silta ūdens. Raudzē 8-10 dienas. Pēc tam izkāš un destilē. Tā var iegūt 15 litrus degvīna. 6kg kviešu vai rudzu graudu, 10 litri ūdens, 8 kukuļi rupjmaizes, 10 kg kartupeļu, 1 kg rauga. Graudus izdiedzē, pēc tam samal. Maizi izmērce ūdenī un sasmalcina. Izvāra un saspaida kartupeļus. Visus komponentus sajauc kopā, pievieno raugu un siltā vietā raudzē 7-8 dienas. Destilē divas reizes, Iegūst 10 litri degvīna. 3kg kviešu, 100 gr rauga, 1 kg rudzu miltu mīklas. Kviešus izvāra, atdzesē, pievieno siltu ūdeni, apsedz un atstāj uz 5-6 stundām. Pēc tam pievieno raugu un miltu mīklu. Kad norūgs, destilē. 3 spaiņi diedzētu graudu, 6 spaiņi kartupeļu, 1 kg rauga. Graudus izdiedzē, izžāvē un samaļ vai sagrūž piestā. Novāra kartupeļus un saspaida tajā pašā ūdenī, kurā varīti. Kartupeļus pārliek citā traukā un uzber virsū samaltus diedzētos graudus. Rūpīgi samaisa, līdz rodas ķīselim līdzīga masa, kurai jābūt ļoti karstai. Virsū uzber atlikušos miltus un atstāj uz nakti. Pēc 12 stundām masu kārtīgi samaisa, pārlej rūgšanai paredzētā traukā, pievieno raugu un ļauj rūgt vismaz nedēļu. Kad brāga norūgusi, destilē.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 22:51 | Komentāri # 2 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Cukura degvīns 10 kg cukura. 10 litri ūdens, 200 gr rauga. 22 °C siltā ūdenī izkausē cukuru, pievieno raugu un noliek siltā vietā. Pēc 7-10 dienām brāga būs gatava destilēšanai. 3 kg cukura, 15 litri silta ūdens, 100 gr rauga. Cukuru izkausē siltā ūdenī, pievieno raugu un ļauj siltā vietā norūgt. Lai degvīns būtu aromātiskāks, var pievienot upeņu, ķiršu zariņus, vai kaltētas dilles. Rūgšanas ilgums apmēram nedēļa. Pēc destilēšanas iegūst 3 litri degvīna. Dubultojot izejvielu daudzumu, dubultojas arī iegūtā degvīna daudzums. 10 kg cukura, 3 litri piena, 30-40 litri ūdens, 100 gr rauga. Visus komponentus saber un salej senāk Rīgā ražotās veļas mazgājamās mašīnas labi izmazgātā bākā, ieslēdz mašīnu un ļauj darboties 2 stundas. Pēc tam šķīdumu nostādina un destilē. 5 kg cukura, 1 litrs piena, 15 litri ūdens, 1 kg lobītu zirņu, 500 gr rauga. Visus komponentus pārlej ar siltu ūdeni, nostādina diennakti un destilē. Iegūst 5 litri degvīna. 5 kg cukura, 0,6 litri piena, 25 litri ūdens, 4 kukuļi rupjmaizes, 25 vidēja lieluma kartupeļi, 500 gr rauga. Rupjmaizi sadrupina, kartupeļus sarīvē, pēc tam visus komponentus pārlej ar siltu vārītu ūdeni un rūpīgi samaisa. Pēc diennakts destilē. Atlikumu rūpīgi izmaisa, siltā vietā ļauj norūgt un destilē. Var iegūt 7-8 litrus degvīna.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 23:04 | Komentāri # 3 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Medus degvīns 1 litrs medus, 1 litrs cukura sīrupa, 9 litrus ūdens, 100 gr rauga. Plaši pazīstamā medus degvīna izgatavošana ir samērā vienkārša. Ūdeni sajauc ar sīrupu, pēc tam tajā izšķīdina medu un pievieno raugu. Visu rūpīgi samaisa un siltā telpā raudzē apmēram vienu nedēļu. Kad rūgšana beigusies, destilē. No šāda produktu daudzuma var iegūt 2,3 litrus degvīna ar ļoti patīkamu garšu un aromātu. 3 kg medus, 3 litri cukura sīrupa, 27 litri ūdens, 300 gr rauga. Visus komponentus rūpīgi samaisa, raudzē 7 dienas un destilē. Iegūst 7 litrus gatavā produkta. 3 kg medus, 2 litri cukura sīrupa, 25 litri ūdens, 300 gr rauga. Medu un sīrupu izšķīdina 25 litros ūdens, kura temperatūra ir +22-25 °C, pievieno raugu, kas iejaukts nelielā ūdens daudzumā, un raudzē 7-8 dienas siltā vietā. Pēc destilācijas iegūst 7 litrus aromātiska medus degvīna.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 23:10 | Komentāri # 4 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Karameļu degvīns 5 kg karameļu ar pildījumu, 20 litru silta ūdens, 150 gr rauga. Sastāvdaļas samaisa un raudzē siltā vietā tāpat kā visas brāgas, ko gatavo ar raugu, apmēram 1 nedēļu. Iegūst 5 litrus stipra dzēriena ar patīkamu karameļu aromātu. 5 kg karameļu ar pildījumu, 20 litri ūdens, 200 gr rauga. Konfektes izšķīdina ūdenī, pievieno nelielā ūdens daudzumā iejauktu raugu, raudzē 4-7 dienas, destilē. Rezultātā 5 litri karameļu degvīna.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 23:33 | Komentāri # 5 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Kartupeļu cietes degvīns 10 kg kartupeļu cietes, 20 litri ūdens, 1 kg cukura, 500 gr rauga. Cieti iejauc ūdenī un savāra ķīselim līdzīgu masu. Pēc atdzesēšanas līdz +20-22 °C pievieno cukuru un raugu. Raudzē 3-5 dienas. Pēc destilēšanas iegūst 11 litrus degvīna. Kartupeļu degvīns 25 kg kartupeļu, 10 kg diedzētu graudu miltu, 750 gr rauga. Ļoti tīri nomazgātus kartupeļus sasmalcina uz rīves. Nelielā verdoša ūdens daudzumā iejauc diedzēto graudu miltus un rūpīgi izmaisa.Šim šķidrumam pievieno sarīvētos kartupeļus, samaisa, atdzesē līdz tiko slaukta piena temperatūrai un pievieno raugu. Kad brāga norūgusi. destilē. 15 kg kartupeļu, 10 litri ūdens, 200 gr rauga, 1 kg miltu, nedaudz kviešu salmu. Sarīvē tīri nomazgātus kartupeļus un pievieno siltu (60 °C) vārītu ūdeni, miltus un nedaudz sasmalcinātu kviešu salmus. Visu rūpīgi samaisa. Kad šķidrums kļūst gaišs, to nolej, bet atlikušo masu atkal pārlej ar ūdeni, kura temperatūra ir +50 °C. Samaisa, nedaudz nostādina, nolej un sajauc ar iepriekš nolieto šķidrumu. Pievieno raugu, raudzē 2 nedēļas, pēc tam destilē. 10 kg kartupeļu, 6 kg auzu miltu, 1,8 kg rauga, 37 litri ūdens. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sarīvē. Auzu miltus pārlej ar verdošu ūdeni un labi izmaisa. Maisot pakāpeniski pievieno sarīvēto kartupeļu masu. Pēc 3 stundām pievieno siltu ūdeni un atkal visu samaisa. Pievieno raugu un izmaisa vēlreiz. Trauku cieši pārklāj un nostādina 3-4 dienas siltā, tumšā vietā, līdz virspusē parādās pūslīši. Pēc tam tulīt destilē.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Ceturtdiena, 07.Janvārī.2010, 23:47 | Komentāri # 6 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Cukurbiešu degvīns 5 kg cukura, 10 litri ūdens, 15-20 kg cukurbiešu, 500 gr rauga. Cukurbietes notīra, sarīvē uz rupjas rīves un izcep krāsnī. Atdzesē līdz +22-25 °C temperatūrai, pievieno cukuru, siltu ūdeni un nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu raugu. Visu rūpīgi samaisa, trauku pārsedz ar vāku un ļauj siltā vietā rūgt 3-4 dienas. Kad bietes nosēdušās trauka dibenā un virspusē izveidojusies garoziņa, brāga ir norūgusi. Pēc tam destilē. 25 litri cukurbiešu sulas, 150 gr rauga. Uz rupjas rīves sarīvētas cukurbietes apmēram stundu novāra un nospiež sulu. Pievieno raugu un raudzē siltā vietā 5-6 dienas. Cukurs nav vajadzīgs. Kad brāga norūgusi, to filtrē un destilē. Iegūst 5 litrus degvīna. 8 kg cukurbiešu, 5-6 kg cukura, 10 litri ūdens, 500 gr rauga. Notīrītas cukurbietes sarīvē uz rupjas rīves un novāra. Kamēr bietes vēl siltas, tām pievieno ūdeni, kura temperatūra ir + 25 °C, un nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu raugu. Brāgai ļauj siltā vietā rūgt 3-4 dienas. Kad biešu masa nogrimusi trauka dibenā un pārklājusies ar garozinu, šķidrumu destilē divas reizes.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| |
sancho76 | Datums: Piektdiena, 08.Janvārī.2010, 00:31 | Komentāri # 7 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Zirņu degvīns
3 kg zirņu, 3 glāzes malta iesala, 200 gr rauga. Zirņus samaļ, ieber ūdenī, patstāvīgi maisot vāra, līdz iegūst pabiezu vienmērīgu masu. Tad masu atdzesē, pievieno iesalu, rūpīgi izmaisa un ļauj 2-3 stundas cietei pārvērsties cukurā. Pēc tam visu ielej traukā, pievieno raugu un siltā vietā raudzē 5 dienas. Kad masa norūgusi, to destilē. Var iegūt 3 litrus degvīna. Ja zirņus iepriekš sadiedzē, var iztikt bez iesala.
[b] Rīsu degvīns
3 kg rīsu, 10 litri ūdens, 3 glāzes malta iesala, 200 gr rauga. Rīsus novāra ūdenī, atdzesē līdz istabas temperaturai, pievieno iesalu, izmaisa un atstāj uz 10-12 stundām. Pēc tam visu rupīgi izmaisa, pievieno raugu un ļauj siltā vietā rūgt 5-6 dienas. Brāgu filtrē un destilē. Iegūst 4 litrus degvīna.
Ābolu degvīns
20 litri ābolu sulas, 1,8 kg cukura, 120 gr rauga.(izmēģināju un secināju, ka uz 20 litriem sulas nepieciešams 10 kg cukura un 100 gr rauga Ābolus sasmalcina un izspiež sulu, pievieno cukuru un raugu. Siltā vietā raudzē nedēļu, pēc tam filtrē un destilē.
Ķiršu degvīns
20 kg ķiršu, 2 kg cukura, 200 gr rauga. Ķiršus atbrīvo no kauliņiem, saspaida, pievieno cukuru un izšķīdinātu raugu. Raudzē vidēji siltā telpā un pirmās divas dienas periodiski izmaisa. Īzņemtos kauliņus sasmalcina, pēc brāgas norūgšanas pievieno tai un destilē. Var iegūt 8 litrus laba degvīna.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:25 | Komentāri # 9 |
Balvu ielāde ...
| Quote sancho76 ( ) 20 litri ābolu sulas, 1,8 kg cukura, 120 gr rauga. Ābolus sasmalcina un izspiež sulu, pievieno cukuru un raugu. Siltā vietā raudzē nedēļu, pēc tam filtrē un destilē.
Pieejams tikai lietotājiem
|
|
| |
007 | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:42 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| Quote Tottenkopf ( ) Vajadzēja ap +- 12 litri sanākt. ..nekad tāds tilpums no 6 kg cukura nesanāks.7 L.pilnīgi labs iznākums,jo ābolu sulā nav liels cukuru daudzums. ..ja dzen no tīras ābolu sulas,iznākums ir niecīgs,tad vajag bezmaz simtus litru pārtecināt,kai cik necik dzeramas mantas sanāktu.
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:45 | Komentāri # 11 |
Balvu ielāde ...
| Quote 007 ( ) nekad tāds tilpums no 6 kg cukura nesanāks.7 L.pilnīgi labs iznākums,jo ābolu sulā nav liels cukuru daudzums
Tad tā recepte ir jāmaina. Uz 20 litriem sulas tad vajag vismaz 8-10 kg cukura
|
|
| |
007 | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:52 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| Quote Tottenkopf ( ) Tad tā recepte ir jāmaina. Uz 20 litriem sulas tad vajag vismaz 8-10 kg cukura ..protams jāmaina,tikai ka nesaskrien etiķī,tur ar to sulu jāuzmanās..vislabākais ir likt rīvētus ābolus,cukuru,ūdeni,raugu..un sekot procesam līdzi. ..starp citu,lai kandžai dabūtu jauko ābolu piegaršu ,nemaz tik daudz viņus nevajag..man bij tā apmēram,,8 kg cuk.ap 5litri sulas ar visām čagām,ūdens lai 40 L .kanna uz virsu,un raugs 700 gr.
|
|
| |
007 | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:53 | Komentāri # 13 |
Balvu ielāde ...
| ..star citu tīrā sulā ,tā ir izšķērdiba,tad labāk to sulu vīnā ...
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:57 | Komentāri # 14 |
Balvu ielāde ...
| 007, es vīnu nedzeru. Nekādas izšķērdības... šogad ap 200 litri izspiedu. 40 aizgāja brāgā, vajadzēja pārbaudīt recepti.
|
|
| |
007 | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 20:59 | Komentāri # 15 |
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, ..būtu ātrāk paprasijis,es tam visam esmu gājis cauri.. ..lielākoties receptes no ine-ta,ir tīrs teorētiķu rakstītais..
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 01.Decembrī.2015, 21:07 | Komentāri # 16 |
Balvu ielāde ...
| 007, es kā vērsis -pašam jāpamēģina praktiski. Caur ērkšķiem uz zvaigznēm.
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Trešdiena, 02.Decembrī.2015, 18:09 | Komentāri # 18 |
Balvu ielāde ...
| Meilis, un grādos cik sanāk?
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Trešdiena, 02.Decembrī.2015, 20:20 | Komentāri # 20 |
Balvu ielāde ...
| Meilis, man ar vidējais ap 50.
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Sestdiena, 26.Decembrī.2015, 21:41 | Komentāri # 22 |
Balvu ielāde ...
| Quote sancho76 ( ) 20 litri ābolu sulas, 1,8 kg cukura, 120 gr rauga. Ābolus sasmalcina un izspiež sulu, pievieno cukuru un raugu. Siltā vietā raudzē nedēļu, pēc tam filtrē un destilē.
Pēc saviem izmēģinājumiem varu pateikt tā - 20 litri ābolu sulas, 6 kg cukura, 120 gr. raugs. Un raudzē siltā vietā ap 10-12 dienas, ja lieto parasto paciņu raugu.
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Te rakstām... | ▼ | 08.Oktobrī.2024, 21:07 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 08.Oktobrī.2024, 04:24 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 07.Oktobrī.2024, 20:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 06.Oktobrī.2024, 17:13 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 03.Oktobrī.2024, 13:45 | Valduha | Būve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | Video | ▼ | 21.Augustā.2024, 16:30 | Valduha | Humors | Lasīt | Marks Solo... | ▼ | 19.Augustā.2024, 10:06 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: nēģis, zed, Valduha, Oval, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|