Otrdiena, 23.Aprīlī.2024, 11:45
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Pocketbooks - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Datorštelles » Dzelži » Pocketbooks (elektroniskā grāmata jeb bibliotēka kabatā)
Pocketbooks
sancho76Datums: Otrdiena, 12.Janvārī.2010, 05:22 | Komentāri # 1
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...

Pirmie Baltijas valstīm lokalizētie elektronisko grāmatu modeļi "PocketBook 301" un "PocketBook 360" nonākuši pārdošanā
No 12. decembra Latvijā pārdošanā nonākuši elektronisko rīderu modeļi PocketBook 301 un Pocketbook 360.
Oficiālais pārstāvis - Lielbritānijas kompānija The Green Reader Ltd. PocketBook 301 un PocketBook 360 - pasaules tirgū un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgū pirmās ierīces elektronisko grāmatu lasīšanai, kas lokalizētas Baltijas reģionam un kurām ir interfeisi latviešu, lietuviešu un igauņu valodā papildinājumā tradicionālajai angļu, vācu un krievu valodai. Lokalizācija tika veikta 2009. gada novembrī un veiksmīgi izturēja darbības testus.

Svarīga PocketBook rīderu raksturiezīme ir tā, ka šīs ierīces atbalsta lielāko daļu elektronisko grāmatu lasīšanas formātu, bet tieši: FB2, TXT, PDF, DJVU, RTF, HTML, PRC, CHM, EPUB, DOC, TCR, FB2.ZIP. Tāpat PocketBook ļauj caurlūkot 16 pelēkās krāsas gradācijās sekojošus attēlu formātus: JPEG, GIF, PNG un BMP. Modelis PocketBook 301 dod iespēju klausīties audiogrāmatas MP3 formātā.

Programmnodrošinājums un pieslēgšana pie personālā datora (PC)

Pieslēdzot pie PC, ierīce tiek atpazīta kā USB-uzkrājējs, kas ļauj viegli pārnest elektroniskās grāmatas uz rīderu. Pie tam, dators savā darbā var izmantot jebkuru no plaši pazīstamajām operētājsistēmām (Windows, Mac, Linux). PocketBook rīderi darbojas uz Linux operētājsistēmas bāzes. Lietotājam ir plašas iespējas pievienot savas programmas vai programmas, ko uzrakstījuši neatkarīgi izstrādātāji.

PocketBook rīderam ir plašas iespējas vadības taustiņu iestatīšanā un teksta atspoguļošanā. 2009. gada novembrī iXBT piešķīra šo ierīču radītājiem un pašiem PocketBook rīderiem balvu par lielisku programmnodrošinājumu

Visi PocketBook modeļi izmanto trešās paaudzes elektronisko tinšu E-Ink tehnoloģiju. Vizplex displejs nodrošina lasīšanas ērtumu (mirgošanas un burtu formas maiņas neesamība, neatkarība no apgaismojuma un redzes leņķa apstākļiem, iespēja lasīt tiešā saules gaismā) un ļoti zemu enerģijas patēriņu. 16 pelēkās krāsas gradācijas ļauj caurlūkot melnbaltus attēlus.

Baterija iztur līdz 8000 pārlapošanām bez uzlādes. Tā kā ierīce nepatērē enerģiju jau atvērtas lappuses atspoguļošanas procesā, enerģijas patēriņu parasti aprēķina pēc pārlapošanu skaita.

Ierīču mazumtirdzniecības cena atkarībā no modeļa - 170-225 Ls.


Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
sancho76Datums: Otrdiena, 12.Janvārī.2010, 05:26 | Komentāri # 2
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
PocketBook 360

Pocketbook 360 - ir alternatīva ierīce elektronisko grāmatu tirgū.

Alternatīva, jo bija jārada jauns modelis, kas varētu konkurēt ar visiem iespējamiem klasiskā izmēra ebook.

Sešu collu ekrānu ierīces jau bija kļuvušas par šī segmenta tradicionālo modeli. Dažām ierīcēm ir klaviatūra uz ierīces korpusa, kas atvieglo elektronisko grāmatu lasīšanu, bet dažās ir integrēts ekrāns ar sensoriem.

Taču tās visas tika veidotas uz sešu collu ekrāna bāzes. Nemainīgi lielākā daļa ir un paliek parastas planšetes ar ierobežotu funkcionalitāti, kuru galvenais uzdevums ir lasīšanas iespēja. Jaunajā modelī ražotājs vēlējās apvienot divas svarīgas īpašības, kompaktumu un ekonomiskumu!

Ekrāns ir lielāks nekā kabatdatoros. Tieši tādēļ parādījās PocketBook 360! Modelis 360 ir gandrīz centimetru biezs! Tas ir plāns un elegants, bet galvenais – viegls.

Izmēros PocketBook 360 nav lielāks par plaukstu. Nav pierastā ietvara, un tas ir plastmasas vāks. Šis vāks nav piestiprināts pie ierīces – to var ielikt kabatā vai vēl labāk, piestiprināt pie korpusa priekšpuses (tas iespējams pateicoties nelielajām aizdarēm uz korpusa un vāka).

Pogas ir izvietotas vienā, daudz plašākā, korpusa vietā. Tas ir ļāvis samazināt korpusa izmērus citās pusēs.
Kontroli pār PocketBook 360 izstrādātāji tradicionāli integrējuši vadības svirā. Augstākminētajā modelī ir iekšējā un ārējā atmiņa. Kā ārējā atmiņa tiek izmantotas MicroSD kartes, kuru slots ir izvietots blakus pogai „ieslēgšana”.

Ierīces apakšējā malā iemontēts neliels USB spraudnis. Tas tiek izmantots ne vien datu pārraidei, bet arī PocketBook 360 uzlādei. Ierīce ar pilnu uzlādi var strādāt ne mazāk pa 2 nedēļām. Mūsu pārbaudē, lasīšanas režīmā, tā tika izmantota katru dienu 3 stundas.

Programnodrošinājums PocketBook 360 praktiski pilnībā sakrīt ar tā saucamo PocketBook OS. Tieši šāds programmnodrošinājums tiek izmantots PocketBook 301 un, pēc pēdējās informācijas, uzlabojumi tiks veikti vienlaicīgi visos PocketBook piedāvātajos modeļos.

Elektroniskā grāmata ir savietojama ar neskaitāmiem formātiem. Tostarp – FB2, TXT, PDF, DJVU, RTF, HTML, PRC, CHM, EPUB, DOC un failu grafiskie formāti JPEG, BMP, GIF. Informācijas lasīšana no PocketBook 360 sagādās patiesu baudījumu, turklāt tā kompaktums padara to par neaizstājamu ceļabiedru ikvienā jūsu ceļojumā.

Ekrānam PocketBook 360 ir tāda pati izšķirtspēja, kā sešu collu PocketBook 301 – 600х800px. Izstrādāts īpaši šāda izmēra matricās!

Tehniskie dati

ehniskie dati

Procesors....................................Samsung S3C2440 AL-40

Takts frekvence.....................400 Мhz

Operētājsistēma..............Linux

Displeja specifikācija

Tips............................................... E-Ink, gradācija pelēkajam 16

Parametri................................... 5", 800x600

Iebuvēts apgaismojums.................Nē

Atbalstītie formāti

Teksta..................................... FB2, TXT, PDF, DJVU, RTF, DOC

Grafiskie.................................JPEG, BMP, PNG, TIFF

Citi...........................................HTML, PRC, CHM, EPUB, TCR, FB2.ZIP

Atmiņa

Iebuvētā............Оperatīvā 64Mb, Iekšējā 512Mb

Atbalstītie karšu tipi................microSD, microSDHC kartes

Pieslēgšana un uzlāde

Interfeisi........................................mini USB (v 2.0)

Tīkla adapteris..............................ir

Barošanas sistēma

Akumulatora tips...............................Baterija Li-Polymer

Baterijas tilpums.........................1000 mAh

Izmēri un svars

Izmēri (PxGxB) мм ........................118x140x12

Svars.........................................................180 gr. (ar vāku)

Iebuvēts žiroskopa uztvērējs


Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
sancho76Datums: Otrdiena, 12.Janvārī.2010, 05:30 | Komentāri # 3
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
PocketBook 301 plus Standarts

Elektroniskās grāmatas „Pocketbook” pamatā ir unikālā „elektroniskā papīra” tehnoloģija, kura nodrošina augstu komforta līmeni lasīšanas laikā un atveido 16 pelēkās krāsas gradācijas. Lasot „ PocketBook” ekrānā, jums nav jāsasprindzina redze, kā tas notiek, ja lasāt tekstu monitora, mobilā tālruņa vai plaukstdatora ekrānā. Lasīšana „PocketBook” ekrānā ir pielīdzināma ierastajai grāmatas lasīšanai.

Šajā elektroniskajā grāmatu lasīšanas ierīcē paredzēta iespēja palielināt atmiņu līdz 32 Gb, kas ļaus jums vienlaikus saglabāt pat 10000 grāmatu. „PocketBook 301 Plus” nelielais enerģijas patēriņš ļauj izlasīt līdz 7000 lappuses neuzlādējot akumulatoru. „PocketBook” ir apveltīts ar diezgan ergonomisku dizainu (tā biezums ir 8,5 mm un svars – 174 g), tādēļ jums būs iespēja lasīt savas iemīļotās grāmatas braucot transportā, dodoties komandējumā vai atpūšoties.

„PocketBook 301” priekšrocība ir caurspiednis, kurš ļauj vadīt ierīci burtiski tikai ar kursorsviru vien, lai gan ir iespējams izmantot arī citus uz korpusa izvietotos taustiņus. Šajā elektroniskajā grāmatu lasīšanas ierīcē ar vienu daudzfunkcionālo taustiņu iespējams veikt tādas funkcijas kā pārlapošana, meklēšana, grāmatzīmes, citēšana, pāriešana uz noteiktu lappusi un citas. Jebkuru funkciju iespējams izvēlēties vienu reizi nospiežot taustiņu un izvēloties režīmu. Katram režīmam ir sava padomu un brīdinājumu sistēma. „PocketBook 301” var turēt gan labajā, gan kreisajā rokā, taču lappuses pāršķirt var tikai ar labo roku.

Turklāt šī elektroniskā grāmata spēj atskaņot arī audio datnes, tajā paredzēts mini spēļu komplekts, RSS lasīšanas iespēja, piezīmes (vai precīzi citāti no grāmatām), iespēja aplūkot fotoattēlus un, protams, kalendārs visam gadam.

Caurspiedņa atjaunināšana ir gana vienkārša: ir jāatspiež datnes un jānovieto tās vienā caurspiednes tēlā SD atmiņas kartes pamatnē. Datnes, kuras atrodas mapē (Games) jāiekopē atbilstošā mapē, kura atrodas elektroniskajā grāmatu lasīšanas ierīcē. Pēc atjaunināšanas nekādas nevajadzīgas drazas kartē nesaglabājas, tikai tēla datne paliek, kur bijusi. Tā jāizdzēš manuāli.

„PocketBook 301” neparedz gaidstāves iespēju, bet izslēdzas pavisam. Tas nepieciešams enerģijas taupīšanai - lasīšanas režīmā grāmatu lasīšanas planšete darbojas apmēram mēnesi. Lai ieslēgtu ierīci, nepieciešamas 8-14 sekundes, kad ierīce ieslēgusies, lietotājs uzreiz atgriežas pie vietas, kuru lasījis pirms pārtraukuma un tas ir ļoti parocīgi. Izņēmums ir gadījumi, kad ierīce tikusi izslēgta no galvenās izvēlnes.

„PocketBook” atbalsta deviņus populārākos formātus, tādēļ jums nenāksies meklēt vajadzīgo. Elektroniskā grāmata ir daudz lētāka, nekā drukātā, turklāt tā vienmēr būs tuvāk!

Atjaunināšana bez maksas! Jums būs iespēja lejupielādēt un uzstādīt jaunāko „PocketBook” programmnodrošinājumu.

Tehniskie dati

Tehniskā specifikācija

Operētājsistēma...............Linux
Procesors....................................Samsung S3C2440 AL-40
Takts frekvence.....................400 Мhz

Displeja specifikācija

Tips............uz papīra bāzes E Ink® Vizplex, 16 pelēkās krāsas gradācija
Parametri.........6”, 166 dpi, B&W, 800x600
Iebuvēts apgaismojums.........nav

Atbalstītie formāti

Teksta.......................FB2, TXT, PDF, DJVU, RTF, DOC
Grafiskie.................................JPEG
Skaņa.......................................MP3, PRC, WAV
Citi................................HTML, PRC, CHM, EPUB, TCR

Atmiņa

Iebuvētā............Оperatīvā 64Mb, Iekšējā 512Mb
Atbalstītie karšu tipi.....SD, SDHC

Pieslēgšana un uzlāde

Interfeisi.........mini USB (v 2.0), 2.5 mm stereo jack
Tīkla adapteris................................ir

Tīkls

Akumulatora tips...............................Baterija Li-Polymer
Baterijas tilpums......1000 мAh/8 000 lappuses bez uzlādes

Izmēri un svars

Izmēri (PxGxB) мм. ........................118x188x8.5

Svars.........................................................174 gr.


Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
Forums » Datorštelles » Dzelži » Pocketbooks (elektroniskā grāmata jeb bibliotēka kabatā)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 23.Aprīlī.2024, 05:13 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Laika apst... 23.Aprīlī.2024, 05:10 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Video 22.Aprīlī.2024, 16:23 Valduha Humors
Lasīt
Karš Austr... 22.Aprīlī.2024, 04:02 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Te rakstām... 19.Aprīlī.2024, 06:46 rukets Pļāpātuve
Lasīt
Vērmahta u... 17.Aprīlī.2024, 13:08 Valduha WW2
Lasīt
Bildes 06.Aprīlī.2024, 21:46 007 Humors
Lasīt
WWII kāpur... 05.Aprīlī.2024, 08:30 Valduha WW2
Lasīt
Bērzu sula... 03.Aprīlī.2024, 05:46 Valduha Dzērieni
Lasīt
YouTube bū... 05.Martā.2024, 15:58 sālītis Būve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Valduha, sālītis, CharlesRek, Ubvpwcnog


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024