Tad vēl nobeigumam drusciņ par čūskalāniem. Pirmie divi pitoni viens mazs, otrs jau paaudzies. 3.bildē kaut kāds mazais čuziks kurš mistiskā kārtā pats sevi sakodis un nomiris. 4. bide - Gambijas odze, pietiekami indīga lai nedotu tūristiem aptaustīt. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Un te drusciņ kazu mazgāšana jūrā, nezinu vai labprātīgi tās devās līdzi uz jūru, bet pāŗējās apm. 20 nomazgātās kazas turpat krastā nekustīgi vēroja kā tiek mazgātas viņu māsas... Gotiņas labi sadzīvo ar baltajiem putniem, jo tie nemitigi staigā tām apkārt un novāc visus tuvojošos dundurus un citus asinsūcējinsektus. Atlicis vairs nepilns gads līdz nākamajai Gambijas vizītei. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Ja kāds saprot negro-angļu valodu tad pirmajā dziesmā kaut kāds vēstījums ir. Vienu dziesmu viņi izpildīja speciāli man un Loretai par godu mūsu vizītei Janjanburē... bet es duraks kamerai nejauši 2 reiz biju nospiedis ieraksta pogu... un neko neierakstīju. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Tieši tā, daudzus gadus Gambija bija britu kolonija. Tā kā viņu vietējai valodai rakstības nav, tad valsts valoda pieņemta angļu.Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Ja kāds saprot negro-angļu valodu tad pirmajā dziesmā kaut kāds vēstījums ir.
Interesanti, kāds vēstījums? Piemēram vidusāzijas tautām nav tādu dziesmu ar "fiksētiem" vārdiem. Viņi dzied to ko tajā brīdī domā, vai redz. Āfrikas tautām varētu būt līdzīgi... Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Cik no Loretas sapratu, ka tajā dziesmā (1.video) viņš stāsta par kādu ārstu, kurš palīdzējis Janjanbureh cilvēkiem... Video no 1.minūtes pavērojiet ko dara kreisajā pusē sēdošais... Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Tādi apdulluši jau viņi tur visi izskatās gan. Koncerta laikā velk arī dūmu, nez vai nu tīri veselības ministrijas apstiprinātu ražojumu. Pudelītes arī par kādai. Protams, tika pamanīts pulverītis. Nu, bet mākslinieki tak! Man tā pirmā klipa melodija kārtīgi pielipa, riktīgi laba!