Valka un tās apkārtne
|
|
|
|
|
|
Kašātajs | Datums: Pirmdiena, 19.Martā.2018, 10:13 | Komentāri # 5 |
Gredzenu pavēlnieks
Komentāri: 1182
Balvu ielāde ...
| Pie Lugažu dzelzceļa stacijas, kopš 1992. gada 25. marta ir uzstādīts piemineklis 1949. gada 25. martā un pirms tam uz Sibīriju izsūtītajiem vairāk kā 600 Latvijas Republikas pilsoņiem. Šis ir arhitekta Aivara Kondrāta darbs, kas darināts pēc Jāņa Sīmaņa pieminekļa meta. Tas ir veidots kā uz pusēm pāršķelts akmens, kas simbolizē sašķeltās latviešu ģimenes sirdis, būtībā arī visu tautu ar tās kultūru un tikumiem, atgādinot par vienu no drūmākajām lapaspusēm latviešu tautas vēsturē.
Pievienots (19.Martā.2018, 10:13) -------------------------------------------
Komentāru rediģēja Kašātajs - Pirmdiena, 19.Martā.2018, 10:14
|
|
| |
|
|
|
Valduha | Datums: Pirmdiena, 19.Martā.2018, 14:44 | Komentāri # 9 |
Stāstnieks
Komentāri: 12184
Balvu ielāde ...
| Quote Kašātajs ( ) Iesaku apmeklēt Ērģemes viduslaiku pilsdrupas. Ienākot iekšā tāda kā patīkami interesanta pašsajūta.
Laba doma, būs jāpastaigā ar detektoru...
Quote Kašātajs ( ) un uzzināju, ka arī ir liela MD cienītāja.
...skaidrs, ar detektoru tur vairs nav ko darīt.
Vispār jau laba ekskursija sanāk. Esmu bijis Valkā pāris reizes caurbraucot, un reizes 10, lai papildinātu alus krājumus, kad blandījāmies pa pierobežas mežiem un purviem. Biju pārliecināts, ka bez auksta alus, tur nekā nav...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Murīte | Datums: Pirmdiena, 19.Martā.2018, 16:34 | Komentāri # 10 |
Censonis
Komentāri: 80
Balvu ielāde ...
| Paldies, interesanta bilžu galerija, īpaši jau Ērģemes pils. Man šausmīgi patīk vecas pilsdrupas, pilis un muižas. Tagad Ērģemes pildrupas atjauno: https://www.youtube.com/watch?v=YVa_YGCIzPg Valkā ir būts, bet par Ērģemi uzzināju, izlasot "Zīmogu sarkanā vaskā" Jauki, ka var atrast otru pusīti ar līdzīgām interesēm, es arī nezinu, ko darītu, ja mans vīrietis nebūtu tik pat traks kā es Esmu jau teikusi, ka "vazāšanās" ar MD mums ir ģimenenisks pasākums.
Leģendu vācēja
|
|
| |
|