Piektdiena, 29.Martā.2024, 09:24
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Latvijas Nacionālais Arhīvs - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: otomars, Valduha, Meilis  
Forums » Viskautkas » Pļāpātuve » Latvijas Nacionālais Arhīvs (LNA Latvijas vēstures arhīvs)
Latvijas Nacionālais Arhīvs
argentoroDatums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 23:28 | Komentāri # 1
Laipotājs
Komentāri: 38
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Turpinot rakt info par interesantu priekšmetu, kas ir manā rīcībā, netu izklejoju krustām šķērsam. Neko prātīgu neatrodot, turpināju Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kur rezultāti bija gaužām līdzīgi iepriekš minētajiem, bet vismaz ieteica vērsties LNA. Nu es jau saprotu, ka naudiņa kaut kā valsts iestādei jānopelna, bet nu šis kaut kā mazliet nošokēja - 50 Ls un uztaisīsim pētījumu. OK, vienas pudeles dēļ 50 latu tā kā žēl, protams, ka pašam interesanti parakties, kas arī ir mans mērķis, kad patrāpīsies brīvāks brīdis. Bet tad jau arī gribas kādu dokumenta kopiju - vai nu vienkārši nokopēt, vai ieskenēt, nu kaut vai ar mobīlo trubu nobildēt, bet cipari, kas cenrādī!!! Dari ko gribi, biškiņ zem lata par katru A4, nu kaut kā skarbi izklausās... :( Tas tā - informācijai un pārdomām :)

"Informatīv​a vēstule

LNA Vestures arhivs vestures.arhivs@arhivi.gov.lv

8-S-1446
LNA Latvijas Valsts vēstures arhīvs saņēma Jūsu e-vēstuli 15.05.2012. Informējam, ka arhīvs glabā dokumentus līdz 1944. gadam. Pastāv divas iespējas, kā uzzināt informāciju par uzņēmumu E.Arnala un dēla minerālūdens fabriku.
LNA Latvijas Valsts vēstures arhīvs var sagatavot tematiskus pētījumus par Jūsu tēmu. Šo pētījumu sagatavo pēc ieinteresētās personas brīvā formā sastādīta pieprasījuma saņemšanas. Pieprasījumā norāda iesniedzēja vārdu, uzvārdu, pasta adresi (fiziskām personām) vai iestādes nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi (juridiskām personām) un pēc iespējas precīzāk formulē pieprasījuma saturu.
Pieprasījumā norāda konkrētu pētījuma tēmu, konkrētu jautājumu, pētījuma hronoloģiskās robežas, vēlamo informācijas apjomu un interesentam jau zināmo informāciju.Pieprasījumu iesniedz personīgi arhīva Klientu apkalpošanas kabinetā (111. kabinetā) vai pa pastu.
Pēc pieprasījuma saņemšanas, ja tas nav iesniegts personīgi, arhīvs apliecina pieprasījuma saņemšanu, norāda tā reģistrācijas numuru, izpildes nosacījumus un izmaksu kritērijus, nepieciešamības gadījumā lūdz sniegt konkrētas papildziņas, kā arī iemaksāt avansu un atsūtīt avansa iemaksu apliecinoša dokumenta kopiju.
Tematiska pieprasījumu izpilde tiek veikta 6–12 mēnešu laikā, atsevišķos gadījumos arī ilgākā periodā.
Pēc klienta vēlmes arhīvs izgatavo arī dokumentu kopijas. Sagatavoto informāciju iespējams saņemt arī pa pastu vai elektroniski.
Arhīvs uzsāk tematiska pētījuma izpildi pēc avansa saņemšanas:
LR iedzīvotājiem – Ls 50,00,
ES iedzīvotājiem – EUR 70,00
citu valstu iedzīvotājiem – USD 100,00.
Avansa apmaksu iespējams veikt arhīva kasē, nosūtīt ar pasta pārvedumu vai ar bankas pārskaitījumu. Bankas pārskaitījumā vai pasta pārvedumā jānorāda pieprasītāja uzvārds un arhīva paziņotais pieprasījuma reģistrācijas numurs. Pozitīvas atbildes gadījumā avanss tiek iekļauts galīgo izmaksu aprēķinā. Negatīvas atbildes gadījumā pieprasītāju informē par veiktajiem pētījumiem un to rezultātiem. Avanss sedz meklēšanas izdevumus un netiek atmaksāts.
Tematiska rakstura pētījumu izmaksas aprēķina saskaņā ar Noteikumi par valsts arhīvu sistēmas iestāžu sniegto maksas pakalpojumu cenrādi.
Izmaksas ir atkarīgas no apzināto dokumentu daudzuma un informācijas apjoma.
Vairāk informācijas interneta vietnē: http://www.arhivi.gov.lv/index.php?&137
Ar dokumentiem bez maksas var iepazīties arī arhīva lasītavā, izmantojot arhīva uzziņu sistēmu. Lasītavā pētnieki var pasūtīt dokumentu kopijas. Dokumentu kopiju izgatavošana ir maksas pakalpojums. Lai saņemtu atļauju darbam lasītavā, jāraksta LNA Latvijas Valsts vēstures arhīva direktoram adresēts iesniegums, kurā norādiet vārdu, uzvārdu, dzīvesvietu, pētījuma tēmu, mērķi un hronoloģiskās robežas. Pēc atļaujas saņemšanas, aizpildīsiet anketu un pēc tam saņemsiet caurlaidi darbam lasītavā.
Sīkāka informācija par lasītavu pieejama interneta vietnē: http://www.arhivi.gov.lv/index.php?&160
Konkrēti par Jūsu e-vēstulē minēto ražotni informāciju var meklēt vairāku arhīva fondu sastāvā. Pēc dokumentu apzināšanas var iegūt ziņas pārsvarā par ražotnes reģistrāciju LR laikā (kur var būt dati par dibināšanu), informāciju par firmas īpašniekiem (pases, foto, mājgrāmatas), par ēkām, firmas budžetu, pārskatiem u.tml.

Latvijas Nacionālā arhīva
Latvijas Valsts vēstures arhīva
Darba organizācijas un attīstības daļas
galvenā arhīviste"

.per aspera ad astra.
 
MABUDatums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 23:57 | Komentāri # 2
Tematiķis
Komentāri: 223
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
No vienas puses viņi glabā ekskluzīvus materiālus un tādām lietām ir cena un viņi ir jāsargā, bet no otras puses tas ir Latvijas nacionālais arhīvs un Latvijas vēstures arhīvs, tātad mūsu tautas arhīvs, kuram būtu jānodrošina plaša piekļuve. Bet ar šādu cenu politiku plašai tautai tiek liegta iespēja izzināt savu vēsturi. Tā kā atkal sanāk koks ar diviem galiem.
 
JaunlatvietisDatums: Otrdiena, 22.Maijā.2012, 01:23 | Komentāri # 3
Vietējais guru
Komentāri: 115
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Quote (argentoro)
Arhīvs uzsāk tematiska pētījuma izpildi pēc avansa saņemšanas:

Quote (argentoro)
Pozitīvas atbildes gadījumā avanss tiek iekļauts galīgo izmaksu aprēķinā.

Un 50ls nebūtu vienīgā summa kas tev būtu jāmaksā,tas tikai iesākumam.

Ja atradīsies brīvāka nauda,tad noteikti gribetu no arhīva pasūtīt "cilts koku",tas gan izmaksātu uz kādiem 500ls-2000ls.Darba kolēģes vīram noveicās to izdarīt par 0.7l šņabānu,jo arhivāri bieži piestaigaja uz tuvējo veikalu ,kur viņam tobrīd bija objekts.Lappušu skaits bija kā pabiezai grāmatai,ar aprakstītu infu par katru gimenes locekli.Viņš bija domājis,ka ir angļu zemes pēctecis,jo uzvārds tads anglisks,bet izrādījas saknes nāk no Igauņu bāleliņiem:))pat bija fotografija kur redzams kads no vecvecvec..tēviem ar ūsām kas stiepjas līdz ausīm:D


Komentāru rediģēja Jaunlatvietis - Otrdiena, 22.Maijā.2012, 01:33













 
otomarsDatums: Otrdiena, 22.Maijā.2012, 01:43 | Komentāri # 4
Bodnieks

Komentāri: 4100
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Esmu ņēmies pa LNA vēstures arhīvu-vislabāk ir vispims izpētīt kas izdevīgāk un lētāk.Kopējais pasūtījums var izmaksāt dārgāk nekā savākšana pa atsevišķām izziņām.Es vismaz darīju tā-kad bija jāraksta pieteikuma anketa ,nesapratu ko lai rakstu prasu.Tāpēc izmantoju iekšējo telefonu un pazvanīju nodaļas vadītājai, tad viņa atnāca pie manis un visu izrunājām.Bija vērts to darīt aplausi .Tas viss gan notikās jau gadus 6-7 atpakaļ.
Vēl kas labu infu var dabūt ģeodēzijas pārvaldē -tā atradās blakus mazajai Ģildei,nezinu kā tagad.

Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.

Par vienotu ,stipru Vidzemi!!!

.
 
MeilisDatums: Otrdiena, 22.Maijā.2012, 08:17 | Komentāri # 5
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6566
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Interesanti arī tas ka iemaksātais avanss netiek atgriezts negatīvas atbildes gadījumā...
Un vēl interesantāk tas ka tur darbojas arī vecā labā ''blatu sistēma'' un tas nav slikti, vajag tikai draudzēties ar arhīva darbiniekiem... :)

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
argentoroDatums: Otrdiena, 22.Maijā.2012, 11:16 | Komentāri # 6
Laipotājs
Komentāri: 38
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Par blatiem - tas ir 100%! Man paziņa ilgus gadus strādā arhīvā un ir piedāvājies par diezgan simboliskām naudām parakties, man ar interesē tieši dzimtas vēsture, būs jāizmanto. Un taisnība jau droši vien ir, ka uz vietas visu noskaidrojot un sarunājot, tik skarbi beigās nebūs.
Tik mazliet interesanta ir tā iestāde, iepriekš minētajam darbonim nelāgs joks reizi vai divas gadā ar grādīgo sirsnīgi padraudzēties alkanis No sākotnējām 2 nedēļām plosts nu jau sasniedz rekordcienīgu 6-8 nedēļu posmu, bet nu strādā cilvēks vēl joprojām, laikam trakoti vērtīgs darbinieks :)

.per aspera ad astra.
 
Forums » Viskautkas » Pļāpātuve » Latvijas Nacionālais Arhīvs (LNA Latvijas vēstures arhīvs)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 29.Martā.2024, 05:40 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 27.Martā.2024, 17:01 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Te rakstām... 26.Martā.2024, 17:28 007 Pļāpātuve
Lasīt
YouTube bū... 05.Martā.2024, 15:58 sālītis Būve
Lasīt
Ukrainas k... 04.Martā.2024, 09:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Šī diena v... 29.Februārī.2024, 12:47 sālītis Patrioti
Lasīt
Dižslimība... 29.Februārī.2024, 11:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Jautājumi ... 10.Februārī.2024, 21:51 rukets Jautājumi-atbildes (FAQ)
Lasīt
Laika apst... 06.Februārī.2024, 10:23 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Vērmahta u... 04.Februārī.2024, 15:01 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Valduha


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024