Otrdiena, 17.Septembrī.2019, 00:09
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Žāvēšana un fermentēšana - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: otomars  
Forums » Viskautkas » Tabaka » Žāvēšana un fermentēšana
Žāvēšana un fermentēšana
VanagsDatums: Pirmdiena, 01.Februārī.2010, 15:06 | Komentāri # 1
Zemgales rakaris

Komentāri: 745
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Žāvēšana.
Novāktas, apvītušas lapas jasaver uz auklām un izkar nojumē (var izmantot tukšas siltumnīcas). Nav vēlams kaltēt lapas stiprā vējā, protams, tās jāsargā no lietus. Žāvēšana ilgst 15 – 17 dienas, bet, ja laiks ir apmācies, tad ilgāk. Auklas ar izkaltētām lapām akurāti noņem, saliek četrās kārtās un pakarina šķūnī vai citā uzglabāšanas telpā uz āķiem.

Fermentēšana.
Lapu fermentēšanu var veikt arī mājas apstākļos. Šai nolūkā lapas divas trīs diennaktis silda traukā +50 oC temperatūrā, relatīvais gaisa mitrums 60 – 65 %. Pēc tam, uzturot pastāvīgu +50 oC temperatūru, gaisa mitrumu palielina līdz 70 – 75 % un tādu uztur piecas sešas diennaktis, tad 48 stundu laikā temperatūru pazemina, bet gaisa mitrumu palielina līdz 75 – 80 %. Turpmākajās divās trijās dienās lapas atdzesē līdz +20…+25 oC temperatūrai, gaisa mitrums nedrīkst pārsniegt 11– 16 %. Atdzesētas lapas atstāj uz 25 – 30 dienām, lai nobriest, un tikai pēc tam gatavo smēķus.


Kas meklē, tas atrod..
 
sancho76Datums: Pirmdiena, 01.Februārī.2010, 16:25 | Komentāri # 2
Klaidonis

Komentāri: 3193
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
vēl viena recepte, atrasta netā.....

Nicotiana Rustica-mahorka pagatavošana

Izžāvētas tabakas lapas liekam caurdurī, emaljētā katlā ielejam līdz pusei ūdeni, sagaidam kad tas uzvārīsies, un liekam caurduri uz katla, neizmirstot caurdurim uzlikt virsū vāku. Sutinam to visu 45 - 60 min, ik pēc 15. min noņemam vāku (jūtam medus aromātu) un samaisam lapas. Kamēr sutinās tabaka, sakarsējam cepeškrāsni. Pēc sutināšanas lapas saliekam māla podā ar māla vāciņu. Ieliekam māla podu cepeškrāsnī (neizmirstot zem poda palikt čuguna pannu, vai ko līdzīgu, lai podiņš nepārsprāgtu) un uz vidējas uguns fermentējam 60.min ik pēc 15. min samaisot saturu. Ņemam podu no cepeškrāsns ārā un izberam saturu šķīvi, ļaujam tam nedaudz atdzist.

Tālāk ņemam pārtikas folliju, beram iekšā tabaku un veidojam četrstūru paciņas, lieko no malām nogriežam. Ieliekam divus dēlīšus skrūvspīlēs un starp dēlīšiem mūsu izveidoto paciņu, ļoti cieši sapresējam un liekam malā, tā izdarām ar visām paciņām. Noliekam paciņas uz 12 stundām nostāvēties, pēc šī laika velkam ārā pīpes, ielādējam tabaku, pīpojam un priecājamies wink


Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
MeilisDatums: Ceturtdiena, 29.Augustā.2019, 12:53 | Komentāri # 3
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5190
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Pirmo ražu esmu novācis. Nezinu vai tas pareizi vai ne, bet pirms lapu kaltēšanas izgriezu visām centrālo dzīslu. Manuprāt tas krietni paātrinās žūšanu un šaubos vai tabakā vispār tie der.

Tas fermentēšanas process izklausās pēc moku darbiem. Nezinu kā to vienkāršāk izdarīt. Varbūt kādam ir tajā lietā pieredze?

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
KurmiicDatums: Ceturtdiena, 29.Augustā.2019, 16:30 | Komentāri # 4
Zintnieks
Komentāri: 392
 Ienācis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Balvu ielāde ...
Žāvēšanu noteikti nevajadzētu sasteigt, ja pārāk ātri izžūst, tad nespēj izskriet viss liekais, piemēram hlorofils utt.
 
MeilisDatums: Svētdiena, 15.Septembrī.2019, 13:21 | Komentāri # 5
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5190
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Divas nedēļas nu ir pažuvušas bēniņos. Lapām gar centrālo izgriezto dzīslu vēl hlorofils drusku redzams. Laikam vēl jāpakaltē, lai gan pēc smaržas aromāts līdzīgs kā liepziediem. :)

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
Forums » Viskautkas » Tabaka » Žāvēšana un fermentēšana
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 16.Septembrī.2019, 21:02 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Kara takas 2019 (Vidzemes meži) 16.Septembrī.2019, 14:57 Valduha WW2
Lasīt
Žāvēšana un fermentēšana 15.Septembrī.2019, 13:21 Meilis Tabaka
Lasīt
Skāde 14.Septembrī.2019, 11:42 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Mūsdienu alus darītavas 13.Septembrī.2019, 21:04 Meilis Dzērieni
Lasīt
Ne zivs ne sēne 13.Septembrī.2019, 09:34 Valduha Virtuve
Lasīt
Putni 13.Septembrī.2019, 09:22 Valduha Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja:


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019