Kūpināti lucīši
|
|
Meilis | Datums: Ceturtdiena, 07.Martā.2013, 19:59 | Komentāri # 1 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Kad pārvarēts smags vakars līdz vēlai pusnaktij tīrot tos radījumus, tad drīz pienāk arī patīkamāka padarīšana ko sauc par kūpināšanu. Šoreiz par cik pirmo reizi to darīju tad vadījos pēc Otomāra receptes, tā teikt Salacgrīvas seno zvejnieku tradīciju garā. Lucīšus saveram uz alumīnija stieples un liekam kūpināties, sākumā lielākā karstumā, lai nedaudz tie apvīst, un tad ar alkšņa vai ābeles malku dūmos kūpinam apm 30min mazākā temperatūtrā. Kad tie noņemti un novilkti no stieplēm, liekam uz papīra gabala un apkaisam ar sāli, satinam papīru apkārt un uzliekam kādu dvieli lai tie ievelkās un iesāļās. Pa to laiku no veikala atnesam svaigu alu gan sev gan ciemiņiem un ķeramies pie mielasta. Es ceru Otiņ visu pareizi izdarīju? Katrā ziņā drusciņ apsvila lucīšiem astes, bet garšoja labi.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Komentāru rediģēja Meilis - Ceturtdiena, 07.Martā.2013, 20:00
|
|
| |
|
|
|
007 | Datums: Ceturtdiena, 07.Martā.2013, 20:14 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| ...ak Tu čorts tāds...šito delikatesi,,,sakārdināji,ne pa jokam....
|
|
| |
|
|
|
|
Raimiks | Datums: Piektdiena, 08.Martā.2013, 11:41 | Komentāri # 10 |
Laipotājs
Komentāri: 28
Balvu ielāde ...
| Ļoti gardi izskatās,un ja vel aliņins klāt !
Vajag tikai rakt!!!!!
|
|
| |