Otrdiena, 20.Augustā.2019, 12:21
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Siļķe uz oglēm. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Virtuve » Siļķe uz oglēm. (Paunu žīda recepte.)
Siļķe uz oglēm.
ValduhaDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 07:18 | Komentāri # 1
Stāstnieks

Komentāri: 7531
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Pirmās brīvvalsts laikā pa Latvijas lauku sētām apkārt braukāja tā saucamie paunu žīdi. Katram bija savs maršruts, sava "ietekmes zona". Mūsu pusē tāds bijis Lepke. Lādzīgs un runātīgs vīrelis. Ja viņam iegadījies pa nakti palikt mūsu sētā, tad viņš allaž vakariņām cepis uz oglēm siļķi. Mana māte, kā pusaugu skuķis, tad tupējusi blakus, un pēc tam ar gardu muti palīdzējusi pie ēšanas. Kad biju sīcis, tad arī Omīte reizēm tādu cepa, un man - pilsētas palaidnim tā likās eksotika. Tagad arī ģimenē šad tad atļaujamies šai "kulinārijas izvirtībai".
Veikalā nopērk veselu, neķidātu siļķi, un ietin sava novada avīzē. (tas ja esi sava novada patriots :) )

No pieredzes varu teikt, ka vislabākā ir avīze "Stars", bet bada reizē var izmantot arī "Kurzemes vārdu", vai "Bauskas dzīvi". Tad, kad plīts izdegusi, un palikušas tikai ogles, liekam vīstokli iekšā, un ja varam, tad pieliekam kaut ko priekšā pelnu lūkai, lai vilkme mazāka.

Cepšanas ilgums ir apmēram 15 - 20 min. Pa vidam ar plīts standziņām jāapgriež "cepetim" otra puse.

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
ValduhaDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 07:27 | Komentāri # 2
Stāstnieks

Komentāri: 7531
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Kad šķiet, ka būs gana, ņemam ārā, un noliekam kaut kur verandā vai uz lieveņa atdzist, jo sākumā oglītes vēl dūmos.

Kad atdzisis, tad saucam ģimeni pie galda, visi draudzīgi lupinām, apspriežam aizvadītās dienas piedzīvojumus, un liekam māgā! Parasti ēdam kopā ar krējumu pie vārītiem, vai cepeškrāsnī cepinātiem tupeņiem.

Tad nu visiem labu apetīti, un ar labu vārdu pieminēsim Lepki.
P.S. Uz trim cilvēkiem vajadzētu 2 siļķes, tikai mēli nenorijiet! siekala

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!

Komentāru rediģēja Valduha - Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 07:31













 
MeilisDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 08:13 | Komentāri # 3
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5156
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Jā mana vecmamma arī stāstīja šo to par paunu žīdiem... atcerējās to ka šie neatzina no Latvijas sēņēm neko citu kā tikai gailenes. No baravikām, apšu bekām un pārējām mūsu dižsēnēm baidījās.
Un tad te vietējie gailenes sāķa saukt par žīdu sēnēm.

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
AmigoDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 09:11 | Komentāri # 4
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1868
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Šitas ir labs , aceros mans sencis tāpat cepa , tikai lielās reņģes . ok
 
ValduhaDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 09:40 | Komentāri # 5
Stāstnieks

Komentāri: 7531
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote (Meilis)
Un tad te vietējie gailenes sāķa saukt par žīdu sēnēm.

Tam Lepkem esot bijis tāds skaitāmpantiņš, jeb kā tagad saka "džingls". Kad kāpis ratos, lai brauktu projām, tad allažiņ teicis: "Nu tad es braukse caur "Andruškēm" uz "Maruškēm" pār "Zege" mātes tilte!" (tie ir māju nosaukumi)

Pievienots (20.Aprīlis.2013, 09:40)
---------------------------------------------

Quote (Amigo)
Šitas ir labs , aceros mans sencis tāpat cepa , tikai lielās reņģes .

Laikam jūrmalnieks? sturmanis

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!

Komentāru rediģēja Valduha - Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 09:38













 
AmigoDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 10:04 | Komentāri # 6
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1868
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Un arī izbijie jūrnieks . sturmanis :D
 
OnslovsDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 10:29 | Komentāri # 7
Censonis
Komentāri: 89
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Pieejams tikai lietotājiem
 
TottenkopfDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 11:17 | Komentāri # 8
 
Balvu ielāde ...




Avīzei ir jābūt slapjai... pirms ielikshanu uz oglēm , vīstoklīti iegremdējam ūdenī un saslapinām... tā būs labāk un garšīgāk...
 
ValduhaDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 13:59 | Komentāri # 9
Stāstnieks

Komentāri: 7531
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote (Onslovs)
Izskatās mega-vienkārši un ekstra-garšīgi,

Tieši tā - gan vienkārši, gan garšīgi!

Pievienots (20.Aprīlis.2013, 13:59)
---------------------------------------------

Quote (Tottenkopf)
Avīzei ir jābūt slapjai...

Paldies par padomu! Pilnīgi iespējams, ka tā ir labāk. Vienkārši neesmu eksperimentējis, tagad izmēģināšu!

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
TottenkopfDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 17:53 | Komentāri # 10
 
Balvu ielāde ...




Valduha, tad silķe labāk izšmorējās un tik traki neapdeg, jo papīrs nevis deg, bet lēnām cunčina un iekšā siļķe šmorējās...
 
piratsDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 22:12 | Komentāri # 11
Tematiķis
Komentāri: 175
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Labs ari vienkāršotais variants- sālit siļk, slāp āviz un saus pann uz gāzplīt okk tik smak pa vis virtuv, bet tā lab smak, pieder pie štell. Atceros bernībā Ōm uz plītogl ar special restit cepinaj renģes happy bet bez papir, ja nemaldos
 
007Datums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 22:40 | Komentāri # 12
 
Balvu ielāde ...




,...šito variantu mes pa laikam pie bračkas garažā daram,krāsnīņā..
,,bett,,,visgaršīgākā ir,ja ietin PRAVDĀ..a tas ,jau ir retums trakais
 
TottenkopfDatums: Sestdiena, 20.Aprīlī.2013, 23:51 | Komentāri # 13
 
Balvu ielāde ...




007, veel labi ja ietin - ISKRA, SOVETSKAJA MOLOĢOŽ ... un ttad :D pavisam savaadaak garšo :D
 
ValduhaDatums: Svētdiena, 21.Aprīlī.2013, 07:11 | Komentāri # 14
Stāstnieks

Komentāri: 7531
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote (007)
,,bett,,,visgaršīgākā ir,ja ietin PRAVDĀ..a tas ,jau ir retums

Nu tā jau būtu augstākā pilotāža. Iedomājies kas par smeķi būtu 1984. gada 14. februāra PRAVDAI - tas ir b. Andropova bēru dienas numuram. Bet to jau var atļauties vienīgi biezie... :D

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Siļķe uz oglēm. (Paunu žīda recepte.)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Patronu identifikācija 20.Augustā.2019, 09:37 Kašātajs WW2
Lasīt
Kurzemes cietoksnis 2019 20.Augustā.2019, 05:32 Kurlanderis89 WW2
Lasīt
Spole xterra705 19.Augustā.2019, 21:47 JanisK Metāldetektori
Lasīt
Kara takas 2019 (Vidzemes meži) 19.Augustā.2019, 20:55 Meilis WW2
Lasīt
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 19.Augustā.2019, 11:31 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Šāviņi, mīnas, garanātas un to identifikācija 14.Augustā.2019, 08:43 nēģis WW2
Lasīt
Ērgļu upeslīčos.. 12.Augustā.2019, 20:17 nēģis WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Meilis, Valduha, Kašātajs, Kurmiic, sālītis, JanisK, Kurlanderis89


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019