Šīs sēnes pēc Muitnieka supermurķeļbebrzupas tagad visiem labi zināmas. Manuprāt ļoti interesantas un garšīgas sēnes, īpaši ziemā pagatavotā sēņu mērcē. Vienkāršākais paņēmiens kā tās apstrādāt pirms mērces gatavošanas vai likšanai saldētavā ir sekojošs - ņemam ar rokām tās, saburzam un beram lielā traukā ar ūdeni (tas ir krietni vienkāršāk nekā pēc vārīšanas smalcināt, arī smiltis labāk noskalojas no tām) un kārtīgi izmaisam. Tad ar saujām izsmeļam tās, nospiežam ūdeni un liekam katlā jau karstā ūdenī vārīties (mazgājamais ūdens būs iekrāsojies pelēcīgi netīrs un apakšā būs nostājušās smiltis, lejam to ārā) Pēc 25 min vārīšanas nokāšam ūdeni un saberam tās tīrā, aukstā ūdenī. Kad tās atdzisušas grābjam ar rokām, nospiežam lieko ūdeni un liekam vai nu uz pannas mērcei vai plastmasas maisiņos saldētavai. Garšos gan pašam gan ciemiņiem. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Izskatās, ka minkānam arī. Es ar vakar savā mežā noskatīju, bet rokas bija aizņemtas, un negribējās atpakaļ klibot.Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!