Ceturtdiena, 18.Jūlijā.2019, 06:31
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Bavārijas ēdieni. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Virtuve » Bavārijas ēdieni.
Bavārijas ēdieni.
007Datums: Svētdiena, 23.Martā.2014, 20:58 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Tradicionālos Bavāriešu kartupeļu salātus pasniedz siltus, kopā ar Vīnes šniceli vai saceptu vistas fileju. Salātus var pagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas uzsildīt cepeškrāsnī.
Ja salātus pasniedz bez gaļas piedevām, tad tos dekorē ar vārītu olu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 kg kartupeļu (salātu šķirnes)

1 ēdamkarote buljona koncentrāta

1 tējkarote cukura

1 tējkarote Dižonas sinepju

1 sarkanā paprika

1 oranžā paprika

1 dzeltenais sīpols

2 ēdamkarotes eļļas

50 g sviesta

2-3 ēdamkarotes ābolu etiķa

1 glāze (240 ml) ābolu sulas

100 ml ūdens

Dekoram:

1-2 vārītas olas, zaļumi pēc izvēles

4 porcijas

Pagatavošanas gaita:

1. Kartupeļus nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Kad kartupeļi ir gatavi, nolej ūdeni, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2. Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.

3. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.

4. Atsevišķā katliņā uzkarsē ābolu sulu un ūdeni. Pievieno etiķi, sinepes, cukuru, sauso buljona maisījumu un uzvāra. Mērcei ir jābūt skābeni pikantai. Nepieciešamības gadījumā var pievienot vēl mazliet kādu mērces sastāvdaļu.

5. Uzkarsē pannā eļļu un sviestu. Liek cepties paprikas gabaliņus. Pacep ~ 5-10 minūtes.

6. Pievieno sīpolus un cep vēl 3 minūtes.

7. Mērci pārlej kartupeļiem un viegli sacilā kopā.

8. Tad pievieno sacepto papriku un sīpolus un visu kārtīgi izmaisa.

9. Pasniedz galdā siltus. Pēc izvēles rotā ar cieti vārītas olas daiviņām un kapātiem zaļumiem.


...............................

8 gab. Ar mizu vārīti kartupeļi
1 gab. Puravs
1 gab. Gurķis, neliels
1 gab. Marinēts gurķis
1 gab. Ābols
4 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Sarkanvīna etiķis
1 tējk. Sinepes
1/4 tējk. Sāls
1/4 tējk. Malti melnie pipari

1) Kartupeļus, gurķus un ābolu nomizo un sagriež kubiņos. Puravu sagriež šķēlītēs. Visus dārzeņus sajauc kopā.

2) Nelielā bļodā sajauc olīveļļu, etiķi, sinepes, sāli un piparus. Pārlej pāri salātiem, samaisa un pirms pasniegšanas uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
...................

Bavāriešu alus zupa


Sastāvdaļas:
1/2 l tumšā alus
1 l gaļas buljona
1 ēdk. eļļas
2 puravi, sagriezti gredzenos
2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
2 seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
1 liels sakapāts sīpols
1/2 rutka, sagriezta gabaliņos
2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos
1 buntīte kārveļu vai pētersīļu
1 timiāna zariņš
1 laurlapa
1/2 tējk. malta muskatrieksta
sāls, svaigi malti pipari

Gatavošana:
1. Apcep garšaugus. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un puravus un viegli apcep.
2. Vāri zupu. Pieliec burkānus, selerijas, rutkus un kartupeļus, laurlapu un timiāna zariņu, pielej buljonu un alu, pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri aptuveni pusstundu.
3. Pasniedz. Lej zupu šķīvjos, ieber nedaudz muskatrieksta un pārkaisi ar sakapātām kārvelēm vai pētersīļiem.
 
007Datums: Svētdiena, 23.Martā.2014, 21:10 | Komentāri # 2
 
Balvu ielāde ...




Bavārijas knēdeļu sacepums


Sastāvdaļas
1 kg miltainu kartupeļu 1 saišķītis zaļo lociņu 1 neliela galviņa virziņkāpostu ( apm. 600 g ) 1 sīpols 2 ēd.k. sviesta sāls un pipari 120-150 g miltu 4 olas rīvēts muskatrieksts 200 g saldā krējuma 100 g rīvēta siera
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgājiet un nelielā ūdens daudzumā vāriet apmēram 30 minūtes. Lociņus nomazgājiet un smalki sagrieziet. Virziņkāpostu notīriet, sadaliet četrās daļās, izgrieziet kacenu un sagrieziet plānās strēmelītēs. Nomazgājiet un noteciniet. Sīpolu smalki sakapājiet.
Pannā sakarsējiet sviestu, apcepiet tajā sīpolus. Pievienojiet virziņkāpostus un 1/4 l ūdens, vāriet 10-15 minūtes, pieberiet sāli un piparus.
Kartupeļus nokāsiet, nomizojiet, izspiediet caur kartupeļu spiedi un atdzesējiet. Piemaisiet klāt 120 g miltu, 2 olas un zaļos lociņus, pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu. Masai jabūt labi veidojamai, ja nepieciešams, pielieciet vēl klāt miltus. no knēdeļu masas izveidojiet veltni, sagrieziet to 12 gabaliņos. No tiem veidojiet knēdeļus. Knēdeļus lieciet lielā daudzumā verdošā sālsūdenī un ļaujiet tiem apmēram 15 minūtes vārīties. Pec tam ar putu karoti izņemiet no šķidruma un labi noteciniet.
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 200 grādiem. Ietaukojiet veidni. Lieciet tajā virziņkāpostus. Uz tiem citu citam līdzās uzlieciet knēdēļus. Samaisiet krējumu, 2 olas, 50 g siera, pievienojiet muskatriekstu un piparus, pārlejiet pāri knēdeļiem. Atlikušo sieru pārkaisiet pāri. 25 minūtes cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā..
 
007Datums: Ceturtdiena, 10.Aprīlī.2014, 17:39 | Komentāri # 3
 
Balvu ielāde ...




Skābeņu zupa bavāriešu gaumē
...................
Sastāvs 6 porcijām: 350 g skābeņu, notīrītas un nomazgātas; 3 kartupeļi, nomazgāti, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos; 50 sviesta; 1,5 l dārzeņu buljona; 2 olu dzeltenumi; 4 ēd.k. krējuma; sāls; maltie pipari. Grauzdiņiem: 6 šķēles kantainās baltmaizes; 50 g sviesta.
Pagatavošana:
Smalki sakapātās skābenes sautē nepārāk stipri sakarsētā sviestā, nepārtraukti maisot, lai nesalīp. Kad no skābenēm veidojas biezenis, to atšķaida ar dārzeņu buljonu. Buljonu atkal uzvāra un tad pievieno kartupeļu gabaliņus. Visbeidzot pievieno sāli un piparus un vāra apmēram 30 minūtes. Zupu nokāš caur sietu vai arī ar stampiņu sastampā biezenī.

Abus olu dzeltenumus sakuļ ar krējumu un mazliet karstu zupu. Šo maisījumu ielej zupā. Zupu uz mazas uguns nedaudz uzkarsē, nepārtraukti maisot (vairāk nevārīt). Pievieno atlikušo sviestu.

No kantainās baltmaizes nogriež garozu, sagriež maizi mazos kubiciņos un tos apgrauzdē sviestā zeltaini brūnus. Grauzdētās maizes gabaliņus pievieno zupai vai pasniedz atsevišķi.

................
Sautēti kāposti bavāriešu gaumē
.....................
Galviņkāposti ir neatņemama vācu virtuves sastāvdaļa. Šī bavāriešu recepte paredzēta sarkanajiem kāpostiem, taču - ja nav pie rokas sarkano, droši mēģini sautēt parastos baltos! Recepte paredzēta 4–6 personām.

Sastāvdaļas
800 g sarkano galviņkāpostu
3 ēdk. sviesta
1 sīpols, sagriezts ripiņās
4 krustnagliņas
2 āboli, iztīrīti, sagriezti šķēlītēs
1 ēdk. cukura
1 tējk. sāls
2 ēdk. baltvīna etiķa
1 glāze ābolu sulas
1 tējk. kartupeļu cietes

Gatavošana
1. Izkausē katlā sviestu, liec tajā sīpolus un krustnagliņas, apcep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno kāpostus, ābolus, cukuru, sāli, etiķi un ābolu sulu. Rūpīgi samaisi. Uz mazas uguns sautē aptuveni pusstundu. Kāposti gatavi, kad to lapas biezākajā vietā ar nazi viegli pārgriežamas. Uzmani, lai tie neizjūk.

2. Izšķīdini kartupeļu cieti ceturtdaļglāzē auksta ūdens un iemaisi kāpostos. Uzvāri. Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai desiņām.
 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Bavārijas ēdieni.
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 16.Jūlijā.2019, 17:00 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Kurzemes cietoksnis 2019 15.Jūlijā.2019, 09:06 Valduha WW2
Lasīt
Ērgļu pusē. 10.Jūlijā.2019, 11:51 Didzis WW2
Lasīt
Pasākumi 2019. 07.Jūlijā.2019, 22:34 shlapkins Pļāpātuve
Lasīt
1941. gada katastrofa 05.Jūlijā.2019, 13:42 Valduha WW2
Lasīt
Rabarbaru kvass 01.Jūlijā.2019, 20:50 Meilis Dzērieni
Lasīt
Korejas ciedru priede 26.Jūnijā.2019, 21:57 rusij77 Būve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja:


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019