Trešdiena, 16.Oktobrī.2019, 07:18
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Brētliņas - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Virtuve » Brētliņas (Taisam paši ķilavas)
Brētliņas
AmigoDatums: Trešdiena, 21.Janvārī.2015, 23:38 | Komentāri # 1
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1868
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Vakar mazliet sacopēju brētliņas. tad samaisām sāli cukuru un specijas . krāmējam bundžās un pa starpai lauru lapas , ja ir vēlme arī ķiploku šķēlītes un tad pēc vēlmēm cik svaigu vai iemarinētu gatavu ķilaviņu katrs grib ēst pie vārītajiem kartupeļiem. Lai labi garšo .

Komentāru rediģēja Amigo - Ceturtdiena, 22.Janvārī.2015, 00:04













 
MuitnieksDatums: Ceturtdiena, 22.Janvārī.2015, 10:29 | Komentāri # 2
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1693
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labrīt! Amigo Tu zvejo un tagad ir arī brētliņas. Es ar zveju jūrā, drīzāk līcī vairāk esmu uz Tu, jo iznāk varbūt reizi gadā, tagad kopš mēneša, kopš nomira kaimiņš kurš dažreiz uzaicināja mani zvejā, kad viņam nebija palīgu laikam vispār ir genuht. Bet kaut ko jau esmu iemācījies. Esam ķēruši reņges, lučus arī labās zivis un brētliņas arī. Vienmēr, kad kūpinu reņģes vai kādu citu zivi, vai iepīkāju brētliņas garšas ir attiecīgi ļoti labas, bet pēdējā laikā pie pašu zvejotām zivīm netieku. Tāpēc mēģinu Rīgas centrāltigū nopirkt, kaut ko ēdamu. Esmu vairākas tirgošanās vietās pircis, piemēram, reņģes, tās var nopirkt tikai no rīta, jo vakarā, kad esmu tirgus tuvumā, tirgus pāviljons ir beidzis strādāt. Pa dienu ielieku reņģes leduskapī darbā, vakarā velku mājās. Pārsvarā atnesot mājās no rīta pirktās reņģes, kas vizuāli izskatījās svaigas (nebija sarkanas acis u.t.t.). kuras visu dienu nostāvējušas leduskapi, vakarā jau izskatās ļoti nožēlojami un būtībā izbarojamas kaķiem. Bet ir gadījumi, kad nopirktās reņģes arī vakarā ir labā kondīcijā. Var protams pieņemt, ka vienas ir turētas aukstumā līdz izdodas pārdot un otras ir tikko atvestas, bet mani šāds izskaidrojums nav pieņemams. Kāpēc? Sestdienās braucu uz Tukuma tirgu, kurā zivis tirgo zvejnieki, kas tās zvejo tepat līci un ir arī no Ventspils, Liepājas atvestās, bet man pazīstams zvejnieks tirgo tās pašas reņģes līcī zvejotās. Tukuma tirgū nopirktās reņģes ir daudz izturīgākas, jo dažreiz nav sanācis uzreiz iztīrīt un reņģes leduskapī uzturējušās diennakti un nekas, nav sarkanu acu u.t.t. No visa iepriekš uzrakstītā, ko gribu teikt, ka man ir pamatotas aizdomas, ka Rīgas centrāltirgū zivis lai labi izskatītos tiek apstrādātas ar kādu draņķi? Amigo varbūt, kaut ko esi drirdējis par šādu zivju apstrādi? Jo augļus, kurus sūta uz Eiropu un ne tikai arī no Eiropas, piemēram, Spānijas, Itālijas u.t.t. apstrādā ar kaut kādu draņķi lai saglabātos, kā novākti.
 
AmigoDatums: Ceturtdiena, 22.Janvārī.2015, 16:15 | Komentāri # 3
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1868
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Muitnieks , Par to apstrādi neesmu dzirdējis neko un man nav nācies sastapties ar kautko tādu , cita lieta ir ar augļiem , tie tiešām tiek apstrādāti ar ķimikālijām un parafīnu . Ar zivīm mazliet savādāk cik reizes viņas ir sasaldētas un atkausētas , vai arī tiek uzreiz ievietotas sasmalcinātā ledū pēc izcelšanas krastā vai arī no jūras , tad viņas ir skaistas un ilgi saglabājas arī svaigas . Liekas ka Meilam un Surikātam kad sarūpējām reņģes arī iemasējām smalko ledu starpā un vismaz karstā laikā līdz mājām var tikt vēl ar vēsām zivīm un ielikt pagrabā vai arī uzreiz var likt ceplītī . Es reizi pa reizei izņemu no saldētavas vasarā izkūpinātās un sasaldētās zivis , ielieku cepeškrāsnī un atkausēju un ēdu , pēc garšas kā tiko no ceplīti noņemtas kūpinātās zivis , bet ja viņas būs atkausētas vairākas reizes un sasaldētas atkal no jauna tām būs pavisam savādāka garša.
 
MeilisDatums: Ceturtdiena, 22.Janvārī.2015, 22:08 | Komentāri # 4
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5216
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote Amigo ()
Liekas ka Meilam un Surikātam kad sarūpējām reņģes arī iemasējām smalko ledu starpā un vismaz karstā laikā līdz mājām var tikt vēl ar vēsām zivīm

Tas tiesa, ar ledu zivis var saglabāt svaigas pat ilgāk kā nedēļu. Norvēģijā arī pielietojam to viltību. Kalnos savācam sniegu kastē un svaigas zivju filejas nedēļu vadājam līdz mājām.

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Brētliņas (Taisam paši ķilavas)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
"Lielais Oktobris" 16.Oktobrī.2019, 04:59 Valduha WW1
Lasīt
Patronu 7.92×57mm Mauser marķējumi 15.Oktobrī.2019, 06:28 Valduha WW2
Lasīt
1941. gada katastrofa 14.Oktobrī.2019, 18:33 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 12.Oktobrī.2019, 12:49 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Kurzemes cietoksnis 2019 12.Oktobrī.2019, 11:32 Kurlanderis89 WW2
Lasīt
Kara takas 2019 (Vidzemes meži) 08.Oktobrī.2019, 08:13 Valduha WW2
Lasīt
Iepazīsimies! 03.Oktobrī.2019, 23:44 Kalnietis Jautājumi-atbildes (FAQ)
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: Valduha, Johntaq


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019