Radās skaista doma uz Jāņiem pašam uzraudzēt rabarberu kvasu. Nomizoju un sagriezu gabaliņos apm 1kg šos sulīgos ''lakstus''. Tad sabēru tos 5L pudelē, uzbēru apm 0,5kg cukura un piepildīju ar siltu ūdeni. Pēc 2diennaktīm sākās rūgšanas process un vakar Līgo dienā bija jau sasniedzis kulmināciju. Centos daudz reižu atskrūvēt vāciņu lai izlaistu spiedienu un pārlietu to mantu mazākās pudelēs, bet tādas putas un spiediens ka nekādīgi neizdevās... Nodomāju ka gan jau Jāņu dienā piebeigšu to padarīšanu un aizbraucu uz laukiem pasvinēt... Jāņu rīts. Ienāku virtuvē un ilgi stāvu un vēroju eksplozijas sekas - sagāzti trauki no plauktiem, grīda pludo, logs miglains ar kautkādu zampu nošķiests... 5L pudele ar manu rabarberu kvasu bija izgājusi izplatījumā... Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Pats plastmasas bidons bija tā teikt atvēries no apkšpuses... nebija pat ko pagaršot, dažus rabarberu gabaliņus kurus uz galda atradu, pašu kvasu vienīgi varētu palaizīt no loga un grīdas flīzēm... Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Tu re, mana cienītā arī tādu sabrūvēja. Turēja gan vēsā vietā. Spiediens iekšā bija pamatīgs, bet dzēriens LABS! Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
...ir provēts...tik..nianse...proporcijas itkā ok...bet,,,druski to korķi vajag atlaist,lai gāzes iet..tikai druski..un tad ir ok.. ..labi ka mājai jumtu nenorāva...butu ielicis kādā nopietnākā traukā...tad varētu palasīt jaunākajās ziņās i-netā