Meilis | Datums: Ceturtdiena, 20.Septembrī.2018, 21:02 | Komentāri # 1 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Ņemi vērša gaļu no gūžām, to sagriezi šķēlēs puspirksta lielumā, sadauzi jeb sakapā tās drusciņ, ka paliek plakanas. Tad izliec tās šķēles vienu pie otras iekš kastruli, liec arī kādas burkānu un moru šķēles virsū un maz sīpolu, tāpat arī lorbēru lapas, timiānu, pētersilju lapas un citas tādas zāles, kas kuram patīk. Klāj vāku virsū, un tā lai uz oglēm sūt un cepjās; kamēr tā sula, kas iesākumā no gaļas bija izcepusies, atkal gaļā velkas iekšā un pati gaļa labi brūna paliek, un ka arīdzan pie paša poda allažiņ no tām gaļas drupām drusciņ kas pielīp. Tā it lēnām vien to būs cept un sutināt, un nemaz nebūs maisīt, nedz apkārt griezt. Tad uzleij labu klāru un spēcīgu gaļas zupi virsū, tik daudz, kā vaijaga, ka tā zupe paliek labi gaišbrūna un skaista. Un tā lai vēl pusstundu lēnām verd. Tad kāsi to caur sietu. Šo zupi pie daudz lietām vari brūķēt. Kad nu vienu klāru zupi gribi iztaisīt, tad iemeti zupes bļodā restētas maizes šķēles vai aprīvētas maizes garozes, lej caur sietiņu zupi virsū, lai tā maize tur miekšējās, aizklāj ar citu bļodu un lieci uz oglēm. Un kad jau būs uzdot, tad leij vēl tik daudz, kā vaijaga. Šinī zupē arīdzan vari ielikt vai kādu cāli, vai teļa kaulu, ar vilzeli apsistu, kā jau pie 1. rikta mācīts.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |