Otrdiena, 19.Martā.2024, 09:09
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Šašliks. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Forums » Viskautkas » Virtuve » Šašliks.
Šašliks.
007Datums: Pirmdiena, 01.Martā.2010, 22:49 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Īstais šašliks.

Izvēlas jaunu, ne pārāk treknu cūkas gaļu. Tradicionālajam šašlikam labāk noder šķiņķis. Ja ir vēlme pēc kā neparastāka, izvēlas krūts rajona gabalu. Īpašai baudai var izvēlēties arī ribiņu gabalus. Gaļai nogriež liekos taukus un sagriež gabalos. Labs šašliks ir bez liekiem taukiem un jo mazāki gabaliņi, jo labāk. Ribiņas sagriež pa pāriem. Samaļ sīpolus un sajauc ar gaļu. Sīpols, sagriezts gredzenos, vairāk noder kā dekorācija, nevis garšas iegūšanai. Daži mēdz sīpolu gredzenus uzlikt uz iesmiem pirms cepšanas kopā ar gaļu. Rezultātā, kad gaļa ir gatava, sīpoli ir jau sadeguši. Ja tiešām vēlas, lai gaļai būtu sīpolu aromāts un garša, to lieto tikai samaltā veidā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Jāņem vērā, ka cūkgaļa maz uzsūc sāli. Nav jābaidās no pārsālīšanas. Ņem adžiku un sajauc ar gaļu. Un novieto uz 24 stundām marinēties. Etiķi, lai pagatavotu labu šašliku, nelieto, jo tas nomāc gaļas īsto garšu. Vīnu lieto tikai "profesionāļi", kuri vēlas „pazīmēties” ar ko īpašu. Marinēt vīnā un apliet cepot iesmus ar vīnu ir pilnīgi bezjēdzīgi. Vīns sadeg un neatstāj ne garšu, ne aromātu. Paliek tikai ārējais efekts, kas uz šašlika kvalitāti nekādi neiespaidojas. Tā kā, ja ir vēlme radīt ārēju efektu, var tā darīt, bet vīnu labāk ir dzert. Adžiku jāizvēlas īstu, var arī pagatavot. Adžika ir tradicionāla gruzīnu tomātu mērce ar speciālām garšvielām, sarkano piparu, sāli un nedaudz zaļumiem. Šai mērcei etiķi nelieto, izmanto tikai garšvielas un svaigus tomātus. Kad gaļa ir gatava, sagatavo ogles cepšanai. Izvēlas labu, sausu malku vai nopērk jau gatavas ogles. Gaļu uz iesmiem saliek tad, kad ogles ir jau gatavas. Gaļu saliek blīvi vienu gabaliņu pie otra, lai gaļas maliņas nepārogļotos. Ribiņas uzliek, iespraužot iesmu starp ribiņām. Sīpolu gredzenus uz iesmiem neliek, to pašu var teikt arī par citiem dārzeņiem.

Pievienots (19.Februāris.2010, 12:50)
---------------------------------------------
Aitas gaļas šašliks..

Aitas gaļa nav tik vienkārša kā cūkas gaļa. Ja pagatavo aitas gaļu, izvēlas muguras daļas gabalu aptuveni 7 kg svarā, ne vairāk. Smagāka gaļa (lielāks gabals) būs sīksta un taukaina, un labs šašliks vienkārši nesanāks. Šādu gaļu var marinēt tāpat, kā cūkas gaļu.
Austrālijas recepte. Sagrieztu aitas gaļu marinē 5-6 stundas ļoti stiprā melnā tējā. Pēc tam gaļu rūpīgi nomazgā un daudzās vietās sadursta ar dakšiņu. Gaļa kļūst mīkstāka. Pēc tam sajauc ar samaltiem sīpoliem, sāli, pipariem. Nedaudz nostādina. Pirms cepšanas katrā gabaliņā iegriež, un griezuma vietā ieliek dažus granāta augļa graudus. Tas piedod gaļai īpašu pikantumu un neatkārtojamu garšu.
Liellopu gaļa ir daudzkārt sīkstāka par cūkas vai aitas gaļu. No sākuma gaļu iemērc gāzētā ūdenī. Etiķi nelieto, jo gāzētais ūdens veiks to pašu efektu – padarīs mīkstāku gaļu. Pēc tam var pagatavot tāpat kā cūkas gaļu. Jāņem vērā, ka teļa gaļa uzsūc sāli daudz vairāk. Sāls ir jāizmanto daudz mazāk.
Klasiskais šašliks ar etiķi. Cūkas gaļu sagriež gabaliņos pa 40-50 g. Sagriež sīpolus gredzenos. Traukā liek kārtām gaļu un sīpolu gredzenus, pievieno piparus, sāli etiķi, citronu sulu. Marinē 3-4 stundas.
Aitas gaļas šašliks. Gaļu sagriež 10-15 cm garās plāksnītēs. Tajās ietin no smalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, zaļumiem sāls, garšvielām pagatavotu masu. Pasniedzot apkaisa ar sāli.
Aitas gaļas šašliks ar baklažāniem. 500 g gaļa, 350 g baklažāni, 40 g augu eļļa, melnie pipari, sāls. Gaļu nomazgā un sagriež vienādos gabaliņos. Baklažānus iegriež un griezuma vietās ieliek gaļas gabaliņus, iepriekš tos nedaudz apkaisot ar sāli un pipariem. Uzliek baklažānu (garenā veidā) uz iesma. Cepšanas laikā aplaista ar augu eļļu.
Asais aitas gaļas šašliks. 1 glāze olīveļļa, 1/3 glāze citronu sula, 6 svaigi sīpola loki, 1 ēdamk. Dižonas sinepes, 2 ēdamk. svaigs estragons vai 2 tējk. kaltēts estragons, 2 nelieli kabači - cukini (sagriezti 2.5 cm lielos gabaliņos), 2 nelieli kabači sagriezti gredzenos. Komponentus sajauc. Iegūtajā marinādē ieliek gaļu un kabačus. Trauku noslēdz un glabā 12 stundas ledusskapī. Uz iesma saliek gaļu un kabačus. Cep 8-10 min un aplaista ar marinādi.
Aitas gaļas šašliks. Var izmantot arī citu gaļu. 1 kg gaļa, 5-6 sīpoli, zaļie sīpolu loki, 0.5 gl. 3% etiķis, 3-4 tomāti, 4 ēdamk. tkemali mērce, naža gals kaltētas bārbeļu ogas, 1 citrons, 20 g aitas speķis, melnie pipari, zaļumi, sāls pēc garšas. Gaļu sagriež un sajauc ar pipariem, sāli, sīpoliem, etiķi vai citronu sulu. Marinē 2-3 stundas ledusskapī. Cep 10-15 min. Pasniedz ar mērci, zaļumiem, citronu un pārkaisa ar bārbelēm.
Cūkgaļas šašliks. Gaļu sagriež palielos gabalos. Saliek traukā ar gredzenos sagrieztu sīpolu. Aplej ar svaigu tomātu sulu. Pievieno sāli, piparus. Marinē 12-24 stundas.
Cūkgaļas šašliks. Gaļu sagriež 4 cm lielos gabaliņos. Apkaisa ar pipariem. Sajauc ar sīpoliem - 4-5 daļas gaļa un 1 daļa sīpoli. Pagaidām nesāla. Nostādina 12 stundas ledusskapī, ne vairāk. Ja nepieciešam sīkākā laikā iemarinēt neliek ledusskapī, bet uz 3-4 stundām novieto siltā vietā. 2-3 stundas pirms cepšanas pielej sauso balto vīnu. Sāla tieši pirms cepšanas. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.
Šašliks no subproduktiem. Sirds, aknas un nieres sagriež gabalos pa 25-30 g. Apkaisa ar sāli, pipariem un sajauc ar sīpoliem un zaļumiem. Masu ietin cūkas iekšējo tauku plēvē, ko iepriekš pamērcē siltā sālsūdenī. Cep uz nelielas uguns

Pievienots (19.Februāris.2010, 12:51)
---------------------------------------------
Kaukāza šašliks..

Kaukāza šašliks atšķiras no citiem ar marinādēs izmantotajiem, šim apvidum raksturīgajiem garšaugiem un dārzeņiem.
Kaukāzā šašliku gatavo ne tikai no gaļas, bet arī no nierēm, mēles, plaušām, aknām, sirds.
Pats vienkāršākais marinēšanas veids - sīpoli, sāls, pipari un etiķis. Etiķi izmanto, lai gaļa paliktu mīkstāka. Etiķis atstāj gaļai specifisku piegaršu, kas var nepatikt. Etiķa piegarša nomāc gaļas garšu. Tāpēc etiķi bieži aizvieto ar citronu vai granātābolu sulu. Skābās vielas pievieno atkarīgi no katra gaumes.
Dažkārt marinādei nepievieno sāli, jo tas sausina gaļu. Kad gaļa ir izcepta, to apkaisa ar sāli.
Pie šašlika labāk pasniegt vīnu.
Šašliks uzbeku gaumē.

No kaukāziešu šašlika tas atšķiras ar gaļas gabaliņiem, kuri ir divas, trīs reizes mazāki. Vistas gaļas šašliku cepot apkaisa ar kukurūzu miltiem. Oglēm izmanto alkšņa vai ķirša koksni. Dūmi piedod gaļai īpatnēju aromātu. Marinādei nekādā gadījumā neizmanto etiķi. Gaļai jābūt „ziedu” aromātam ,piemēra bārbeles. Marinādes pamat sastāvdaļas ir sulas vai vīns. Jo „jaunāka” gaļa jo mazāk tā ir jāmarinē un jācep. Gaļu sagriež pēc īpašiem noteikumiem, ņemot vērā gaļas kvalitāti, „vecumu”, tauku daudzumu un cietumu (sīkstumu). Ja gaļa ir taukaināka, griež lielākos gabalos. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no katra gaumes, jo mazāk tā ir cepta, jo vieglāk tā pārstrādājas organismā. Cepšanas laikā gaļu vēlams ne ar ko neaplaistīt. Ja nepieciešams un ir vēlme gaļu cepot aplaistīt, pagatavo ūdens, vīna, sāls un garšvielu maisījumu. Starp šašlika gabaliņiem uz iesma uzliek arī aitas speķa gabaliņus. Dažkārt speķa loksnītēs ietin lieso gaļu un tad cep. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.
Šašliks uzbeku gaumē. 500 g gaļa, 80 g tauki, 3 galviņas sīpoli, 50 g kukurūzu milti, anīss, zaļumi, sarkanie pipari. Gaļu nomazgā un sagriež 15-20 g smagos gabaliņos. Komponentus sajauc un nostādina 4-6 stundas. Gaļas gabaliņus uz iesma apkaisa ar miltiem un cep

Pievienots (19.Februāris.2010, 12:52)
---------------------------------------------
Šašliks Amazones indiāņu gaumē.

Uz režģa kārtām saliek: palmu vai olīveļļa (ieziež režģi), gaļa (500 g), Brazīlijas sīpoli (3 gab.), Čīles tomāti (2 gab.), Argentīnas bklažāni (1 gab.), Nikaragvas saldie pipari (2 gab.). Kubas majonēze (200 g) un Trinidadas vai Tobāgo siers. Cep cepeškrāsnī 30 min. Devas uzrādītas vienam maltītes viesim.

Sastāvdaļas:
jaunlopa gaļa (jēra gaļa)
labas kvalitātes brendijs (konjaks)
sāls, malti pipari, smaržīgie pipari
garšvielu maisījums šašlikam
sīpoli
lauru lapas

Pagatavošana:

Jaunlopa vai jēra gaļu griež gabalos, lielums pēc paredzamās cepšanas metodes (iesmi vai restes). Trauku iemarinēšanai izvēlās tādu, lai būtu iespējams slogot gaļu. Liek kārtās gaļas gabaliņus, ierīvētus ar garšvielām (sk. augstāk), tad sīpolu kārtu ar pāris lauru lapām.

Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķina 1 kg gaļas – 100 g dzēriena, var arī mazāk (~50g). Brendijs tiek lietots etiķa vietā, pēc marinēšanas, kas ilgst 2-3 dienas, nēsi taupīgs, nedzer marinādi. Prieks nav lēts, toties gaļa ir sulīga un ar perfektu garšu!

Pievienots (01.Marts.2010, 22:48)
---------------------------------------------
PARASTS ŠAŠLIKS LATVIEŠU TUSIŅU GAUMĒ

Autors : Rude

Sastāvs
1 kg cūkas kakla karbonādes
2 sīpoli
250 gr baltvīna
3 ēd. k. 9 % etiķa
2 ēd. k. garšvielas šašlikam
½ tējk. citronpiparu
3 ēd. k. eļļas
½ tējk. cukura (var nelikt)
sāls

Sagatavošana
Gaļu sagriež gabaliņos, sīpolu plānās pusripās. Sajauc marinādes sastāvdaļas, nogaršo sāli un skābumu. Pārlej gaļai, ar rokām kārtīgi samīca, uzliek slogu un marinē apmēram 8 stundas.

Grilē uz oglēm vai cepeškrāsnī. Ja nav grila, šašliku var ceptu uz pannas, tikai pirms tam gaļas gabaliņi kārtīgi jānosusina papīra dvielī.

Pievienots (01.Marts.2010, 22:49)
---------------------------------------------
RABARBEROS MARINĒTA GAĻA

Autors : Rude

Sastāvs
Uz 1 kg cūkgaļas

Apmēram 700 gr rabarberu
1 sīpols
pipari, sāls, malta lauru lapa
0,5 – 1 tējk. cukura
jebkurš garšvielu maisījums gaļai (piemēram piedeva šašlikam)

Sagatavošana
Gaļu var griezt kā šašlikam vai šķēlēs.

Rabarberus un sīpolus ļoti sīki sagriež (var samalt gaļas mašīnā). Sajauc ar sāli un garšvielām, samīca ar rokām, lai izdalās rabarberu sula. Maisījumā liek gaļu un noteikti uzliek slogu.

Marinē 12 (ja vēlas maigāk skābu) līdz 24 stundas (skābums būs intensīvāks). Grilē.

 
007Datums: Piektdiena, 06.Augustā.2010, 21:45 | Komentāri # 2
 
Balvu ielāde ...




Cūkgaļas šašliks majonēzē
Sastāvdaļas
Uz pusotra kg cūkgaļas (labāk jau kakla karbonāde) es ņēmu 1 citronu 3 nelielus sīpolus nedaudz garšvielas puslitra burciņu majonēzes
Pagatavošana:
Sagriežam cūkgaļu gabalos,

saliekam gaļu bļodā,

sagriežam sīpolus un citronu šķēlītes un pieliekam gaļai,

pieberam garšvielas pēc garšas,

visu labi samaisam,ar rokām to darīt vislabāk,

pievienojam majonēzi un atkal visu labi samaisam,

gatavo šašliku liekam ledusskapi uz trim stundām.
...................

Pikantais cūkgaļas šašliks
Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas kakla karbonādes

3 lieli, svaigi sīpoli

5 ķiploka daiviņas

1 ēdk. adžikas

1 tējk. cukura

2 tējk. sāls

3 tējk. etiķa esences

Gaļu sagriežam gabaliņos. Tik lielos, lai būtu ērti vērt uz iesma.
Lai gaļa labāk ievilktos, ieteicams to ar rokām kārtīgi izmīcīt
Tad gaļai uzliekam slogu, liekam aukstumā uz vismaz 1 diennakti marinēties. Jārēķinās, ka šašlikam marinējoties, etiķis iesūksies gaļā, un marināde kļūs vājāka,iesaku marinādi pagaršot arī tad, kad šašliks ir marinējies apm. 1h. Ja marināde šķiet par vāju, pievienojiet tam vēl etiķi, sāli vai adžiku.

 
sancho76Datums: Sestdiena, 07.Augustā.2010, 21:15 | Komentāri # 3
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
007, klau vai esi dzirdējis par to vakumma marinētāju, it kā šašlikam gaļu varot dabūt gatavu stundas laikā?
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
007Datums: Sestdiena, 07.Augustā.2010, 22:10 | Komentāri # 4
 
Balvu ielāde ...




Quote (sancho76)
007, klau vai esi dzirdējis par to vakumma marinētāju, it kā šašlikam gaļu varot dabūt gatavu stundas laikā?

kauko,pa ausu galam esu dzirdeejis..
,bet sasliku stundas laikaa var dabuut ari,ja taisa stipraaku marinaadi,un lej virsuu verdošu..
..vai arii apmeeram 2-3 stundu variants,marinaadi štengru taisa gaazeetaa mineraaluudenii.. nyam
 
sancho76Datums: Sestdiena, 07.Augustā.2010, 22:13 | Komentāri # 5
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
007, esmu redzējis kā Kaukāzieši, kad cep šašliku to ik pa brīdim aprasina ar gāzētu minerālūdeni, un pēc garšas sanāk vienkārši super, speķi var locīt iekšā bez maizes tik garšīgs nyam
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
TottenkopfDatums: Ceturtdiena, 26.Maijā.2011, 14:26 | Komentāri # 6
 
Balvu ielāde ...




Sashliks Tottenkopf gaumee (sagatavosanas un mariniereeshanas process aptuveni 36 stundas)

Parsvaraa lietoju cuukas paveederi... bet tad jaaskataas, lai buutu plaanaas gandriiz vienaadas streemeles gan spekjis, gan liesums, liesusm var buut plataaks par spekji...jaskatas, lai nebutu pupu dziedzeri...
Sagriez palielos kvadraatos... uz 4 kg galjas pievieno uz aci saali, melnos, svaigi maltos piparus, cukuru aptuveni 100-200gr, medu 3-4 eedamkarotes, aptuveni 200 gr elljas... veel klaat pacinjas noperkamo saslika un grilgaljas garsvielas ( pievieno aptuveni 100gr no katra) visu samaisa, lai visi gabali buutu parklati ar garsvielu...
Piegriezj 4 palielus siipolus, atkal samaisa....
Un tad trauku parvelk ar partikas plevi un ieliek uz aptuveni 12-14 st. leduskapi, lai pievelkas ar garshu..
Nakosha dienaa izmantoju mineraludeni ( labakais no megjinatiem ir Wishi, jo vairak gazes) ... pievienoju klat vel biskinj saali, 9% etikji, lai uz garshas liidzinaas peec citronskaabes ... shauju klaat salikam un visu samaisu...
Tad visu salieku 3 vai 5 litra burkas, aiztaisu ar plastmasa vakiem un nolieku vesaa vietaa lai savelkaas...
Peec tam sadur uz iesmiem, nedaudz apsmeereeju ar elju un izkauseetu medu un cepju liidz gatavs...
Saldaa, skaabaa un piparotaa kombinaacija ir vienkaarshi dieviiga un spekjiitis prakstiski mutee izkuust...
Labu apetiiti...
 
007Datums: Ceturtdiena, 11.Aprīlī.2013, 21:34 | Komentāri # 7
 
Balvu ielāde ...




..nu ko,,es te padarbojos šodien..
..bij man cūkgaļa liesa,ap 3 KG.
..sagriezu..liku kārtām,,sīpoli,,gaļa..sīpolus nevajag žēlot..
..tad marināde..uz 700gr,ūdens..ēdamkarote sāls..melni pipari,,sarkani pipari(tie obligāti,jo izceļ gaļas garšu),malts ingvers,majorāns,smalki saberzta raudenes tēja,,nu ap 1 tej.kar.viena smalki saberzta laurulapa,.,kaltētas dilles.....un cukurs...cukuru var krietni,jo tad smeķis labs gaļai..viss šitais verdošā ūdenī janotur,,lai ievelkas..kad,atdziest,,tad lejam etiķa esenci(es tikai esenci lietoju,jo,to 9%ūdeni,ko tirgo,,naher)nu skābumu vajag,kā Otomārs teiktu...makten štengri....lejam virsū..vāku ciet,un vēsumā...ieteicams,ik,pēc stundām 2--3 pakratīt,lai samaisās,un,vienmērīgi ievelkās...var cept pēc stund';am 12,,,vai,arī glabāt,uz dienām 3--4,,kā sanāk..
..
LABU APETĪTI...
 
ValduhaDatums: Ceturtdiena, 11.Aprīlī.2013, 22:26 | Komentāri # 8
Stāstnieks

Komentāri: 11512
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Sākumā viltotais zaķis, tagad šašliks - izskatās, ka esi bijis cūku bērēs... labi
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
007Datums: Ceturtdiena, 11.Aprīlī.2013, 22:34 | Komentāri # 9
 
Balvu ielāde ...




Quote (Valduha)
izskatās, ka esi bijis cūku bērēs...

jajaja,,,tikai cūku bēres bij bodē,kur nokāvu, diezgan krietni latus tada
 
RaimiksDatums: Piektdiena, 12.Aprīlī.2013, 08:42 | Komentāri # 10
Laipotājs
Komentāri: 28
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Es parasti taisu šašliku ,tā cik kilogramu gaļas tikpat sīpolu ,obligāti pieleju oliv eļļu ,nu garšvielas katrs var pielikt, kas kam patīk ,es lieku obligāti sāli, cukuru, un kādu specialu garšvielu maisījumu šašlikiem, visu lieku kārtam sīpoli gaļa ,garšvielas ,drusku apleju ar oliv eļļu, un tad ņemu citronu un no viņa spiežu sulu un visu apleju ,nu parasti uz 3 kg gaļas 2-2,5 citronu atkarīgi cik sulīgi un lieli citroni ,etiki nekad nelietoju ,jo tad šašliks nau tik sulīgs, un tad visu kārtīgi samaisu lieku virsu škīvi un 3litra burku ar ūdeni ka presi pēc 4- 5 St jau var cept.. galu parasti ņemu kakla karbonādi. kodiens
Vajag tikai rakt!!!!!
 
007Datums: Piektdiena, 12.Aprīlī.2013, 09:40 | Komentāri # 11
 
Balvu ielāde ...




Raimiks,
..pilnīgi piekrītu,esmu gatavojis arī tā,un ir gards..šoreiz taisīju,kā senos padomijas laikos:)
 
ValduhaDatums: Piektdiena, 12.Aprīlī.2013, 17:24 | Komentāri # 12
Stāstnieks

Komentāri: 11512
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Mēs šašliku taisām, kā jau īsteni latvieši, uz Jāņiem. Mana dalība procesā gan aprobežojas ar 4 - 5 kg kakla karbonādes nopirkšanu un sagriešanu, kā arī sīpolu mizošanu. Sieviņa mrinē pēc Gunāra Meijera metodes: sīpoli, sojas mērce, citronu sula, aromātiskais sāls, čili, gaļas garšviela, cukurs. Uzliekam slogu, un turam dienu - divas, ik pa laikam saspaidot.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
ShteinDatums: Ceturtdiena, 27.Jūnijā.2013, 14:31 | Komentāri # 13
Zintnieks
Komentāri: 305
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Balvu ielāde ...
ir arī garšīgi marinēts rabarberos. Blenderī samaļ rabarberus var pielikt klāt mazliet rīvētu ingvera sakni(nepārcensties), sinepīti vai medu, tas jau fantāzijas lidojums. Vistai gan rabarbers neder.
Vakuma maisītāju neesmu mēģinājis, bet pēc idejas vajadzētu būt normāli jo poras atveras un marināde labāk iesūcas.
PS. ja nemaldos tad šasliks ir gatavota gaļa kas marinēta ne ilgāk par 1-2stundām, to ko mēs ēdam skaitās jau marinēta gaļa :D
Lai visiem laba apetīte un ogles vienmēr karstas :)
 
GaraisDatums: Ceturtdiena, 27.Jūnijā.2013, 15:47 | Komentāri # 14
 
Balvu ielāde ...




Quote (007)
.šoreiz taisīju,kā senos padomijas laikos:)


Iz izmēģināti daudz un dažādi. Alus, rugušpiena, minerālūdens... ..., bet šis man garšo vislabāk. Nez varbūt tāpēc, ka pēc bērnības.
 
KetuDatums: Ceturtdiena, 27.Jūnijā.2013, 16:04 | Komentāri # 15
Tematiķis
Komentāri: 203
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Esmu ēdis arī granātābolu sulas marinādē. Nav nekādas vainas.
...
 
GaraisDatums: Ceturtdiena, 27.Jūnijā.2013, 16:12 | Komentāri # 16
 
Balvu ielāde ...




Gaļai jau vispār nav ne vainas. :P
 
SpikyDatums: Ceturtdiena, 27.Jūnijā.2013, 23:30 | Komentāri # 17
Tematiķis
Komentāri: 229
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Sakopēšu Jūsu Receptes un visas izmēģināšu aplausi Paldies Jums. Tagad mums bija visādi izlaidumi un sanāca arī man daudz reizes marinēt kopā pie kādiem 30 kg. Bet mana recepte ir uz chuju. Parasti lieku divus veidus vienu tomāta mērcē un etiķī + garšvielas uz chuju.
Un otru majonēzē ar citrona sulu + garšvielas uz chuju. Sīpoli vienmēr un visur pie gaļas jo vairāk jo labāk. LAi gan parasti griežu ripiņās. Bet kad spraužu uz iesma gaļu tad uzēdu sīpolos neceptus :D Interesantākais ir tas, ka katru reizi sanāk kaut kā savādāk citreiz ļoti labi citreiz ne tik labi. :D Tādēļ ņemšu Jūsu receptes un ņemšu provi.

Quote (Garais)
Gaļai jau vispār nav ne vainas. :P
-------- ZELTA VĀRDI siekala

Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
 
007Datums: Otrdiena, 11.Februārī.2014, 23:55 | Komentāri # 18
 
Balvu ielāde ...




Cūkgaļas šašliks majonēzē
.................
Sastāvdaļas
Uz pusotra kg cūkgaļas (labāk jau kakla karbonāde) es ņēmu 1 citronu 3 nelielus sīpolus nedaudz garšvielas puslitra burciņu majonēzes
Pagatavošana:
Sagriežam cūkgaļu gabalos,
saliekam gaļu bļodā,
sagriežam sīpolus un citronu šķēlītes un pieliekam gaļai,
pieberam garšvielas pēc garšas,
visu labi samaisam,ar rokām to darīt vislabāk,
pievienojam majonēzi un atkal visu labi samaisam,
gatavo šašliku liekam ledusskapi uz trim stundiņam.
Var arī atstāt uz nakti ledusskapī.

 
MeilisDatums: Trešdiena, 12.Februārī.2014, 10:03 | Komentāri # 19
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6566
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Pievienošu te vēl dažas bildes, tā teikt vjetnamiešu šašliks... sīpolus, piparus un citronu marinādei pievienot pēc saviem ieskatiem... trakais
http://dra.lv/gNDQ3m

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!

Komentāru rediģēja Meilis - Trešdiena, 12.Februārī.2014, 10:07













 
007Datums: Trešdiena, 12.Februārī.2014, 17:03 | Komentāri # 20
 
Balvu ielāde ...




Meilis,
..lūdzu palabo savu tekstu,ieliec receptes..saita adrese neko neparāda. ;)
 
TottenkopfDatums: Trešdiena, 12.Februārī.2014, 17:55 | Komentāri # 21
 
Balvu ielāde ...




Meilis, laikam gribēja parādīt šo te- steiks no cilvēka labākā drauga

 
007Datums: Pirmdiena, 30.Martā.2020, 19:38 | Komentāri # 22
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2157
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
...nu ko tad..dzīvo pa pagalmu,a ēst ta gribās..hehe,tad nu tika ielikts Ckroņja šašļiks..
..viss kā parasti.sīpoli....pipari,sāls,druski cukuriņš,ķimenīte,koriandrs,dillīte un ķiploks..laikam kautkas vēl,,aa..drusku citronsābe...un 1L pudele ar granātu-ābolu sulu...kā jau racējam..granātu...
..šoreiz pirmo reiz ar garanātsulu
taisu....nu ieliku nepilnu 5L toverīti..kā teikt,jākaro ar to vīrusu...un kā Ērmanītis no Vella kalpiem teica..kā tu neēdis karosi..
..rīt paceps,ta manīs,kas pa smeķi..
..tad jau rīt ielikšu ar kādu bildi no cepšanas procesa,lai pakārdinātu mele1

..kad satiksi,tad iepazīsi..

Komentāru rediģēja 007 - Pirmdiena, 30.Martā.2020, 19:40













 
MeilisDatums: Pirmdiena, 30.Martā.2020, 20:25 | Komentāri # 23
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6566
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Gaidām bildes, kur būs redzama tekoša siekala gar vaigu... trakais
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
KalnietisDatums: Pirmdiena, 30.Martā.2020, 20:28 | Komentāri # 24
Darba rūķis
Komentāri: 251
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Balvu ielāde ...
..gan jau zinat, bet varbūt ne visi, ja marinādei pieliek sarīvētu kivi, tad gaļa jau pēc divām stundām būs mīksta. Tikai nedrīkst pārspīlēt ar daudzumu un laiku, citādi sanāks kā man, kad pusjēli gabali jau krita nost no iesma.
 
007Datums: Pirmdiena, 30.Martā.2020, 21:27 | Komentāri # 25
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2157
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
Kalnietis,
,,paldies par ideju..
..bet kaukāzieši,,kauj jēru,saliek visādas nezāles,pēc stundas cep...vienu nezāli zinu..Timiāns..un nekādu skābinātāju..
..bļe etiķi pie šašļika,to vatētais izdomāja..itkā jau garšīgi...hehe
..es pamatā ar citronu sulu komponēju..un galvenais..gaļai nav jābūt šķidrumā,viņai ir jābūt tikai tā,lai mazliet viss ir pārsegts..
..pa fikso jau var..pusstunda.pielej gāzētu minerāli..sanāk..ir mēģināts..bet,,,nav tas..
..ja dzīvi būsim,,un saiets būs,,uzriktēšu savu šišonu..

Pievienots (30.Martā.2020, 21:38)
---------------------------------------------
..b\le....jomajo..
..par rakstīšanas stilu..atvainojos...tāds nu iraid....VOTT
..pie pilna
saprāta....nu sanāk jau ar pa taustiniem netrāpīt pareizi..

Pievienots (30.Martā.2020, 21:43)
---------------------------------------------

Quote Meilis ()
Gaidām bildes, kur būs redzama tekoša siekala gar vaigu..

..piedod..mans vēl ar tiem modernajiem aparātiem nav pa draugam...būs tikai foto...ēšanas proces,ar siekalu..naffff ciest

Pievienots (31.Martā.2020, 12:31)
---------------------------------------------
..ja pustdienlaikā pamostas,tad šašļiks jācep rīt.... velns


..kad satiksi,tad iepazīsi..

Komentāru rediģēja 007 - Pirmdiena, 30.Martā.2020, 21:40













 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Šašliks.
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Karš Austr... 19.Martā.2024, 02:01 rukets 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Mūsdienu K... 18.Martā.2024, 08:44 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Te rakstām... 07.Martā.2024, 11:34 rukets Pļāpātuve
Lasīt
YouTube bū... 05.Martā.2024, 15:58 sālītis Būve
Lasīt
Ukrainas k... 04.Martā.2024, 09:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Šī diena v... 29.Februārī.2024, 12:47 sālītis Patrioti
Lasīt
Dižslimība... 29.Februārī.2024, 11:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Jautājumi ... 10.Februārī.2024, 21:51 rukets Jautājumi-atbildes (FAQ)
Lasīt
Laika apst... 06.Februārī.2024, 10:23 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Vērmahta u... 04.Februārī.2024, 15:01 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, rukets


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024