Marinēti gurķi ar tomātiem. Izejvielas un to daudzums
- gurķi
- tomāti
- dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēd.k. sāls
- 1 cukurs
- 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence
Pagatavošanas process
Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj kamēr atdziest.
...................
Sastāvdaļas
1. Gurķi
2. Cukurs 3 ēdamkarotes
3. Sāls 3 ēdamkarotes
4. Ūdens 1 litrs
5. Lauru lapas
6. Krustnagliņas
7. Malti melnie un smaržīgie pipari
8. Dilles
9. Ķiploka daiviņas 3 gb
10. Burkāns 1 gb
11. Sīpols 1 gb
12. Etiķa esence 70% 2 tējkarotes
Gurķus glanšē ar verdošu ūdeni, liek burkā un pārlej ar ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs.
Marinēšana- Notīra un nomizo burkānus, sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām dezinficē trīslitru burkā.
Burku pasterizē unpirms aizvalcēšanas tajā ielej 2 tējkarotes esences. Aizvalcētu burku paripina, lai esence sajaucās, tad pusstundu atdzesē.
..................
Marinēti gurķi ķiplociņos
Vajadzēs:
-gurķus,
-3 ēd.k sāls
-200.gr cukura
-200.gr etiķi 9%
-200.gr eļļas
-1.ēd.k maltos melnos piparus
-100.gr spiesta ķiploka (var likt vairāk)
.............
Pagatavošana:
Sterelizējam burciņas.
Nomazgājam gurķus.
Sagriežam gurķus gareniski, t.i., sanāk veselu gurķi uz pusēm,un tad pusi vēl uz 3 daļām.
Sagrieztos gurķus liekam lielākā bļodā un beram visu vajadzīgo virsū. Atstājam uz 4 stundām.
Gurķus liekam burciņās un tad lejam marinādi, kura sanākusi no gurķiem.
Sterilizējam 80 grādos 10 minūtes.
Skrūvējam ciet vāciņu un griežam otrādāk burkas.
