|
Ziedo vietnes attīstībai!
Iz gaļas receptēm..
| |
007 | Datums: Svētdiena, 21.Februārī.2010, 00:24 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Gardā gaļiņa.. Nepieciešams: 1, 5 kg cūkgaļas 1 liels sīpols 250 ml majonēzes 5 ēdamkarotes sojas mērces Pagatavošana: Gaļu sagriež porciju gabalos. Sīpolu, majonēzi un sojas mērci sablenderē masā. Gaļu uz nakti iemarinē šajā maisījumā. Cep cepeškrāsnī (uz grila) 200 grādos līdz gatavībai. Lai labi garšo! Pievienots (21.Februāris.2010, 00:21) --------------------------------------------- Sautēta liellopu gaļa ar zaļajiem zirnīšiem.. Nepieciešams: liellopu gaļa eļļa cepšanai sīpols zaļie zirnīši burkāni ķiploki tomātu pasta sāls pipari Pagatavošana: Liellopu gaļu sagriež nelielos gabaliņos, katlā ielej eļļu un apcep gaļu, tad pievieno sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pieliek gabaliņos sagrieztus burkānus, apcep. Pielej ūdeni un sautē, 5 minūtes pirms sautēšanas beigām pieliek zaļos zirnīšus, tomātu pastu, sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Produktu daudzumu ņemiet pēc vajadzības - kā jums labāk garšo. Pievienots (21.Februāris.2010, 00:22) --------------------------------------------- Cūkas šķiņķis ar ķiplokiem... Nepieciešams: 1,5 kg cauraugušas cūkas gaļas ķiploki sāls dažādi pipari Pagatavošana: Gaļu sadursta ar nazi, ierīvē ar saspiestu ķiploku, sāla, piparo, atstāj uz nakti ledusskapī. Pirms cepšanas gaļu ieliek cepamajā maisiņā, aizsien to. Cep 180 grādos stundu. Lai labi garšo! Pievienots (21.Februāris.2010, 00:24) --------------------------------------------- Piparota cūkgaļa ķīniešu gaumē.. Nepieciešams: 1 kg cūkgaļas, labāk kakla gabals 3 sausi čili pipari 4 ēdamkarotes medus 1 tējkarote kanēļa 6 krustnagliņas 1/4 tējkarotes muskatrieksta 2 ēdamkarotes sojas mērces 3 ēdamkarotes plūmju vīna Pagatavošana: Cūkgaļu nomazgā, nosusina, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Piestā sasmalcina garšvielas, pielej vīnu, sojas mērci un medu. Katru gaļas gabalu apviļā marinādē un atstāj ledusskapī uz stundu. Tad cep uz grila četras minūtes no katras puses. Pasniedz ar lapu salātiem, tomātiem un maizi.
|
|
| |
Lera | Datums: Ceturtdiena, 25.Februārī.2010, 18:55 | Komentāri # 2 |
Dīvainīte
Komentāri: 69
Balvu ielāde ...
| Brieža gaļas sacepums. Var izmantot gan karbonādi, gan ciskas daļu,,,,tātad sagriež gaļu šķēlēs, tad izklapē, apber ar sāls un piparu maisījumu, apviļā miltos, un liek cepties eļļā. Apcep no abām pusēm. Apcepto gaļu liek uz uz tādas paplātes, kas der cepešķrāsnī, vēlams ar augstām malām. Tad ir vajadzīgi šampiņjoni, kurus identiski sagriež šķēlēs, apcep/kamēr ūdens izvārās no sēnēm/. Apceptos liek virsū gaļai. Tad ņem sīpolus, jo vairāk, jo labāk. Un rīkojas tāpat, kā ar šampiņjoniem. Apcep, un liek virsū sēnēm. Sarīvē sieru, tik daudz , lai var apklāt visu virskārtu. Paciņu majonēzes un tik pat daudz krējuma sajauc, klāt pievieno garšvielas, pēc sirds patikas. Liek cepties. Gatavs ir tad, kad siers ir izkusis un ir ieguvis brūnumu. Labu apetīti!
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 11.Jūnijā.2010, 11:26 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Alū sautēta cūkgaļas mērce ............... Sastāvdaļas:1 kg liesa cūkgaļa 1/2 l gaišā alus 4 ĒK sarīvētas kaltētas maizes 5 ĒK tauku 2 lieli sīpoli sadrupinātas ķimenes sāls 4 daiviņas ķiploku pipari Gatavošana:Sakarsētos taukos apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno gabalos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē. Pārkaisa ķimenes, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai visu nosedz. Sautē zem vāka. Kad gaļa gandrīz mīksta, pielej alu un sabiezina ar rīvētu maizi. Uz mazas uguns vāra līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē. Beigās pieliek ar sāli saberztus ķiplokus un vēl mazliet pavāra. Pasniedz ar kartupeļu knēdeļiem. Gatavošanas laiks:60 minūtes ............. Cūkas karbonāde ar alus mērci Sastāvdaļas 600 g karbonādes ar kauliņiem ūdens sāls pipari sīpols ķiploku daiviņa burkāns selerijas 0,5 l alus 100 g sviests Pagatavošana: Karbonādei kauliņus atdala un liek sautējamā traukā, pielej nedaudz ūdens, mīkstumu ieberzē ar sāli un melnajiem pipariem, liek sautējamā traukā kopā ar kapātu sīpolu, dažām ķiploku daiviņām, burkāniem un selerijas sakni. Liek iesildītā cepeškrāsnī, cep 1 stundu, gaļu bagātīgi aplaistot ar alu. Kauliņus izņem, šķidrumu kopā ar pievienotajiem dārzeņiem izberž caur sietu, pa daļām liek klāt sviesta. Gaļu griež šķēlēs, pārlej ar mērci. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 05.Decembrī.2010, 12:33 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Speķis ukraiņu gaumē. Sastāvdaļas 2,8 kg svaiga speķa, sagriezta strēmelēs 700 g ūdens 4 ēdamkarotes sāls 2 graudiņi melno piparu 5 lauru lapas 6 ķiploka daiviņas 1 ēdamkarote diļļu sēklu maza pākstiņa asā pipara šķipsniņa kanēļa ............... Pagatavošana: Visus komponentus liek ūdenī un uzvāra. Verdošu pārlej 3 litru burkā saliktajam speķim. Uzliek polietilēna vāciņu. Speķis būs lietošanai gatavs pēc divām dienām, bet pagrabā to var glabāt pusgadu. --------------------------------------------------------------------------------
|
|
| |
007 | Datums: Ceturtdiena, 24.Februārī.2011, 12:55 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| Kārtainās mīklas rullis ar gaļas pildījumu .................... 250 g kārtainās mīklas 300 g maltās gaļas 1 sīpols 1 burkāns 50 g siera zaļumi sāls pipari ola eļļa Pagatavošana: Mīklu izrullē. Sīpolu sagriež, apcep eļļā, pieliek rīvētu burkānu, apcep. Sīpolu un burkānu sajauc ar malto gaļu, sāla, piparo, pieliek zaļumus. Gaļas masu plānā kārtā liek pa mīklas plāksni, atstājot brīvas malas 2 cm platumā. Gaļu pārkaisa ar rīvētu sieru. Mīklu satin rullī, apsmērē ar olu, mīklas virsmu sadursta ar dakšiņu, cep 190 grādos 30 minūtes
|
|
| |
Jānis | Datums: Ceturtdiena, 24.Februārī.2011, 17:17 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
|
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 04.Martā.2011, 11:40 | Komentāri # 7 |
Balvu ielāde ...
| Sulīgs cūkgaļas cepetis ar kraukšķīgu garoziņu ......................... Nepieciešams: 1 kg cūkgaļas 2 olas 4 daiviņas ķiploka milti sāls pipari ... Pagatavošana No olas, miltiem un ūdens pagatavo pastingru, izrullējamu mīklu. Mīklai jābūt tik daudz, lai tajā varētu ietīt gaļas gabalu. Gaļu sāla, piparo, gaļā sasprauž ķiploka daiviņas. Ja vēlās, pieliek citas garšvielas pēc izvēles. Gaļu ietin mīklā. Mīklu rūpīgi salipina kopā, pērsmērē ar olu, augšpusē sadursta ar dakšiņu. Gaļu liek cepamtraukā, cep 180 grādos apmēram stundu.
|
|
| | |
007 | Datums: Piektdiena, 04.Martā.2011, 14:04 | Komentāri # 9 |
Balvu ielāde ...
| Quote (KurmisV) 007 Tu taču laikam esi kulinārs pēc aicinājuma ..nu gluži jau tā nav,,bet šo,to protu..
|
|
| |
007 | Datums: Trešdiena, 16.Martā.2011, 10:18 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| Kraukšķīgi vistu stilbiņi ..................... Nepieciešams: ..... 6 vistu stilbiņi 200 g rīvmaizes sezama sēklas malti pipari ķiploks sāls eļļa ..... Pagatavošana: ............ Rīvmaizei pieliek sezama sēklas un melnos piparus. Ja vēlaties, varat pielikt zaļumus, rīvētu sieru vai garšvielas pēc izvēles. Vistas stilbiņus ierīvē ar saspiesta ķiploka un sāls maisījumu. apviļā eļļā, tad rīvmaizē, liek cepampannā. Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem, cep 30 minūtes, pēc 10 minūtēm temperatūru samazina.
|
|
| |
poooll | Datums: Trešdiena, 16.Martā.2011, 12:29 | Komentāri # 11 |
Censonis
Komentāri: 80
Balvu ielāde ...
| Izmēģināju GARDO DAĻIŅU, tiešām garšīgi. Sojas mērces gan nedaudz pēc garšas atšķiras. Tad nu pēc gaumēm liekam klāt vai nu stiprāku vai maigāku. Personīgi man patīk asāki ēdieni, tad nu otreiz taisot pielikšu klāt 7 karotes sojas mērces. Ar visu marinēšanas stadiju process gan ir garāks kā taisīt karbonādes vai kotletes uz tām pašām dzimumdienas ballēm, bet viegluma ziņa šis ir labāk, iepriekšējā vakarā 5 min uz marinādi, un nākošajā dienā 1,5 stundas pirms viesu ierašanās iemet cepeškrāsnī un ej darīt citus darbus - eleganti Paldies par ideju
Latvijā nav bezdarbs, Latvijā vienkārši viss jau ir izdarīts!
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 13.Novembrī.2011, 13:58 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| Vistas cepetis ar dārzeņiem ..........................
4 burkāni kālis 8 kartupeļi vista 4 daiviņas ķiploka pipari sāls timiāns 3 tomāti 2 ķiploka galviņas .............
Pagatavošana:
No sāls, pipariem, izspiesta ķiploka un timiāna pagatavo marinādi, ar ko bagātīgi ierīvē vistu no iekšpuses un ārpuses. Vistu pilda ar sagrieztiem tomātiem, ar diegu sasien kvistas kājas, pirms cepšasnas vistas kājas aptin ar foliju, lai cepot neapdeg.
Burkānus notīra, pārgriež gareniski uz pusēm, liek cepamtrauka apakšā, tad liek sagrieztu kāli (Didzis Lv to var nedarīt!) un uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, blakus liek uz pusēm pārgrieztas ķiploka galviņas. Virsū liek vistu. Cep 190 grādos apmēram pusotru stundu vai vairāk, ja vista lielāka.
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Te rakstām... | ▼ | 07.Oktobrī.2024, 11:10 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 07.Oktobrī.2024, 05:38 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 06.Oktobrī.2024, 17:13 | Valduha | WW2 | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 05.Oktobrī.2024, 21:33 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 03.Oktobrī.2024, 13:45 | Valduha | Būve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | Video | ▼ | 21.Augustā.2024, 16:30 | Valduha | Humors | Lasīt | Marks Solo... | ▼ | 19.Augustā.2024, 10:06 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: nēģis, zed, Valduha, Dairis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|