Sestdiena, 24.Augustā.2019, 08:39
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Bebra gaļas ēdieni - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Virtuve » Bebra gaļas ēdieni
Bebra gaļas ēdieni
007Datums: Sestdiena, 20.Martā.2010, 19:32 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Bebra gaļas kotletes
--------------------------------------------------------------------------------
Sastāvdaļas:
700 g bebra gaļas
200 g žāvēta speķa
3 sīpoli
2 olas
liels kartupelis
4 šķēles baltmaizes
glāze piena
sāls
pipari
garšvielas pēc vēlēšanās

Kā pagatavot:
Bebra gaļu maļ gaļas mašīnā divas trīs reizes, pieliek kubiņos sagrieztu vai samaltu žāvētu speķi un maltus sīpolus. Pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, labākai konsistencei nedaudz piena un svaigi rīvētu kartupeli, kā arī sāli, piparus un garšvielas. Sastāvdaļas vēlreiz izmaļ gaļas mašīnā, pēc tam pievieno olas un, ja nepieciešams, nedaudz ūdeni. Var cept eļļā, panēt rīvmaizē vai pildīt ar žāvēta speķa strēmelītēm.

Pievienots (20.Marts.2010, 19:32)
---------------------------------------------
Niknais bebrs
............
Sastāvdaļas
1. sāls 1 maza saujiņa
2. bebrs 1 gb
3. dažādi pipari 2 saujas
4. kadiķogas 1 maza saujiņa
5. olīveļļa 50 cl
6. sīpols 2 gb
7. Ķiploks 2 galviņas
8. lauru lapas 5 gb
Ja mums ir 1 vesels bebrs, tad dalam viņu 4 daļās (kārtīgi atplēvojam), liekam katlā un vāram, pievienojam lauru lapas, sīpolus, 1 sauju melno piparu (nemaltu). Vāram kamēr gaļa gandrīz mīksta (nedrīkst pārvārīt). Ņemam ārā no katla, atdzesējam.
Saujaucam olīveļļu ar sāli un saspiestu vai rīvētu ķpiloku, svaigi drupināriem pipariem (melnie, zaļie, smaržīgie) un svaigi saberztām kadiķogām, tad ar šo mērcīti apsmērējam vārītos gaļas gabalus. Katru gabalu ietinam pārtikas plēvē un liekam ledusskapī marinēties uz kādām 3-5 dienām.
Jau samarinētu gaļu izņemam no plēves un liekam uz grilla (dārza gill kamīna), vislabāk uz īstas malkas, jo svarīgs ir mērens dūmiņš (nevis uz grilla oglēm) un ļoti lēnām grillējam kamēr gaļa iegūst brūnu garoziņu.

P.S.marinādei var izmantot sinepes, ļoti vieglu etiķa marinādi vai citronu, bet skābs bebrs nav foršs.
P.S.S. bebrs obligāti ir jāvāra, lai pilnībā izslēgtu iespēju saslimt ar trihanelozi un lai atrbīvotu gaļu no specifiska aromāta.

Pasniedz ar oglēs ceptiem jaunajiem kartupelīšiem, mazsālītiem gurķīšiem, zaļumiem un ledeus aukstu dzidro dzērienu.

 
KurmisVDatums: Svētdiena, 13.Februārī.2011, 21:13 | Komentāri # 2
Ķirurgs

Komentāri: 575
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Bebrs .1 daļa.To daru es.
Noķeru bebru.Labāk lamatās.Rāmenēs.Humānāk.Ja iekšā ir-ārā netiek.Šauts nereti aizmūk.
Kārtīgi nomizoju.Vispirms jāapgriež apkārt bumbuļiem,jāatpreparē,jāuzvelk plastmasas maisiņš uz bumbuļiem un ar šņori kārtīgi jānosien.Bieži jāskalo rokas un nazis.
Kad nomizots-pavēderes jāatdod kaķim vai sunim.Var jau arī pats,taču būs baigā bebra garša.Nelieciet klāt kotletēm.Pārējos taukus var arī atstāt.
Kad nomizots-tūlīt jāgatavo vai jāliek saldētavā.Ja ilgi turēsi ledusskapī -būs piegarša.
Atkaulo.Samaļ.Pietiek 1 reizi.
Atdod sievai lai dara 2.daļu. turpinājums sekos.

Pievienots (10.Februāris.2011, 21:58)
---------------------------------------------
Bebra aste.
Uzvāra tējkannu ar ūdeni.Lej ūdeni uz astes no resnākā gala jau tek uz tievgali.Lēni .Uz abām pusēm pamīšus.1 kanna uz 1 asti.
Ar nazi labi var nomizot ādu.Sagriež pa skriemeļiem.
Atdod sievai uz 2 daļu.

Pievienots (10.Februāris.2011, 23:03)
---------------------------------------------
Trihinellas dzīvo muskuļu šķiedrās.Tātad inficēties var ja ēd gaļu.Slimo parasti visēdāji:visi plēsēji,meža cūkas,cilvēki.Zālēdāji neslimo.Bebrs nav plēsējs,ēd zāli,kokus,žagarus.
Nez vai bebrs var būt inficēts.
Bet jebkurā gadījumā gaļu vajag labi termiski apsrādāt.

Pievienots (13.Februāris.2011, 21:13)
---------------------------------------------
2.daļa.
Uz 1 kg gaļas.
2-3 cm sarīvēta svaiga ingvera sakne;sāli pēc garšas;1/2 ēd.k.dažādi sasmalcināti pipari;tējkarote adžika;2 ēd.k.sojas mērces;2 ēd.k.olīveļļas;5 ķiploka daiviņas;baziliks;3 olas;1/3 baltmaizes;piens 150ml ;Sablenderē.Pagaršo-jābūt diezgan pikantam,jājūt sāls.Pievieno maltai gaļai,mīca līdz masa kļūst vijīga.Cepot nežēlo eļļu-tā ir 3. daļa.Cep Agris.
Bebra garšu nejūt vispār.Klāt dzertais alus liekas salds.

Pagājušā sezonā pasākumos apēdām 3 spaiņus (12 l) šādas gaļas.


KurmisV

Komentāru rediģēja KurmisV - Svētdiena, 13.Februārī.2011, 21:17













 
MeilisDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 10:37 | Komentāri # 3
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5162
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Aha, te pievienošu savu recepti. Nomedijam bebru (vienkāršāk lamatā, interesantāk ar bultu) un kautķermeni sadalam un atkaulojam. Gaļas gabalus liekam spainī ar vēsu ūdeni un noturam diennakti pāris reizes nomainot ūdeni. Ņemam veco labo gaļas mašīnu un visu to gaļu samaļam pievienojot gabaliņu cūkas speķa (pietiek ar 1 malšanas reizi). Nosveram.
Uz 10kg gaļas pievienojam 170g sāls, 70g cukura, 30g malto piparu, 1litru ūdens, ķimenes un ķiplokus gan pēc savas izvēles un garšas. Var pievienot arī baziliku.
Tagad ņemam celtniecības mikseri un urbjmašīnu un to visu kārtīgi sablenderējam. Un sākam pildīt masu cūku zarnās (Maximā 10m - apm pa 2Ls nopērkamas, patēriņš uz katru kilogramu masas 1 metrs zarnas). Iespējams ka nāk vakars un liekam bļodu ar gatvo produkciju vēsā telpā lai ievelkās. Nākamajā vai aiznākamajā rītā labāk agrāk tā ap 5.00 sākam kurināt žāvētavu kurā sakarinam kūpināmās desas un kūpinam apm 70 grādos 14 stundas. Vakarā aicinam draugus un kaimiņus uz degustēšanu. Labu apetīti.

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
otomarsDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 12:28 | Komentāri # 4
Bodnieks

Komentāri: 4100
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Meilis-gaidīsim prezentāciju salidojumā.Neuztraucies viss tiks apēsts un iz......!
Jā kādas markas arbalets tev ir.Es Igaunijā-vienā Pērnavas veikalā noskatīju ar sarkanā punkta optiku.Estiņiem tur daudz kas ir lētāks.

Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.

Par vienotu ,stipru Vidzemi!!!

.
 
TottenkopfDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 12:39 | Komentāri # 5
 
Balvu ielāde ...




siekala siekala siekala
 
henrijsDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 19:58 | Komentāri # 6
Zintnieks
Komentāri: 338
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Balvu ielāde ...
vot tagad tik beris jamedī :0
 
KurmisVDatums: Sestdiena, 25.Februārī.2012, 20:10 | Komentāri # 7
Ķirurgs

Komentāri: 575
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Varu padalīties ar savu nelielo pierezi.
Galvenais:jānamizo ļoti rūpīgi,nedrīkst "apgramstīt".Pirmā darbība-atmizo bumbuļus,ieliek platmasas maisiņā .nosien ar auklu.
Pavēderes-jāatdod sunim.Es izbaroju kaķim.
Jāievēro dzesēžanas režīmi:noķer,pēc iespājas ātrāk nomizo,pēc iespējas ātrāk saldētavā.Jāatkausē ieprikšēkjā dienā pirmas lietošanas.gatavo īsi pirms lietošanas.
kotlešu maisījums var stāvēt ledusskapī 1 dienu,ne vairāk.
Izceptās kotletes jāēd karstas.

Jo lēnāk visu šo darīsiet,jo būs izteiktāka "bebra garša"
Arī desas jānolieto jo ātrāk,jo labāk.

Pievienots (25.Februāris.2012, 19:10)
---------------------------------------------
Doma par desām laba.Esmu vairākkārt vīlies "desu cehos".Ir gadījies,ka desas atdod 1 nedēļu pēs nokūpināšanas.pilnīgs sviests.


KurmisV
 
MeilisDatums: Svētdiena, 26.Februārī.2012, 11:43 | Komentāri # 8
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5162
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote (KurmisV)
Arī desas jānolieto jo ātrāk,jo labāk.

Tas tiesa gan. ļoti svarīgi ir kūpināšanas ilgums. Ja nebūs pietiekami nokūpinātas, sākumā liksies garšīgas bet pēc 2-3 nedēļām jau sāks negaršot. Ja būs labi nokūpinātas, tad arī pēc 3 mēnešiem būs gardas.. sažuvušās un cietākas bet garša laba.
1. reizē nebiju pietiekami ilgi kūpinājis un pēc mēneša atlikušās desas varēju mest ārā, jo lai apēstu bij jāpiespiež sevi līdzīgi kā Baiļu Faktorā...
Tagad desas man bēniņos var karāties pat pusgadu sakaltušas kā koks, bet garša lieliska.

Pievienots (26.Februāris.2012, 10:30)
---------------------------------------------
Quote (otomars)
Jā kādas markas arbalets tev ir.Es Igaunijā-vienā Pērnavas veikalā noskatīju ar sarkanā punkta optiku


Iegādāju parasto visos medību veikalos arī iegādājamo 150mārciņu jaudas sporta arbaletu apm. 80Ls. Instruments jau diezgan bīstams, jāveido droša šutuve, jo garām mērķim aizšauta bulta var teikt ir pazaudēta, lido līdz 500 metriem. Galvenais ir kvalitatīvas bultas, tās 3 alumīnija kas līdzi nāk ir pilnīgi triperi. 3 šāvieni un sāk deformēties, bet iztaisnot ir nereāli. Labāk ir sameklēt oglekļa škiedras medību bultas, kuras oficiāli te nopirkt nevar. Nagi jau niez uz nopietnāku arbaletu, bet jārēķinās ar vismaz 400Ls.

Pievienots (26.Februāris.2012, 10:43)
---------------------------------------------
Uz salidojumu bebra desas sarūpēšu... paķeršu arī instrumentu pret negaidītiem bebru uzbrukumiem shaut


Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!

Komentāru rediģēja Meilis - Svētdiena, 26.Februārī.2012, 11:36













 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Bebra gaļas ēdieni
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Darbnīca 23.Augustā.2019, 22:25 Valduha Metāldetektori
Lasīt
Vārdu izcelsme. 23.Augustā.2019, 22:20 Valduha Konkursi
Lasīt
Sveiciens Valduham! 23.Augustā.2019, 22:10 rusij77 Pļāpātuve
Lasīt
Spole xterra705 22.Augustā.2019, 18:03 JanisK Metāldetektori
Lasīt
Zivju siltumnīca 21.Augustā.2019, 10:30 sālītis Būve
Lasīt
Hokejs 21.Augustā.2019, 09:51 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Patronu identifikācija 21.Augustā.2019, 08:56 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: Kašātajs, Kurmiic


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019