Svētdiena, 01.Septembrī.2024, 02:55
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Picas.. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Picas..
007Datums: Otrdiena, 08.Jūnijā.2010, 00:02 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Pica parastā

Sastāvdaļas:
Pamatnei:500 g ūdens, 800 g milti, 50g raugs, sāls, cukurs pēc garšas, nedaudz eļļas
Virsū: tomātu mērce, rīvēts siers, desa, šampinjoni.

Pagatavošana:

Ielej trauciņā 100 g ūdens, pievieno raugu un nedaudz cukuru, ļauj uzrūgt.Pēc tam uzraudzēto raugu pievieno miltiem, pielej atlikušo ūdeni, sāli, eļļu un samīca. Pēc tam ļauj masai uzrūgt.Kad uzrūdzis , veido vēlamā lieluma picas pamatni. Kad tā izveidota, virsū liek tomātu mērci, rīvētu sieru u.t.t. Kad pica sagatavota, to liek cepeškrāsnī un cep kamēr gatava.
........................
Ņammīgās picas recepte
Sastāvdaļas:
Mīklai:
/4 – 5 ēdājiem/
2 glāzes kefīra
sāls
garšvielas
2 – 2/5 glāzes milti
Pildījumam:
austersēnes
sīpoli
ķīnas kāposts
sāls
malti melnie pipari
garšvielas
kečups – Spilvas tomātu mērce ar ķiplokiem
krievijas siers
Gatavošana:Mīkla: ielej traukā 2 glāzes kefīra, pievieno sāli un garšvielas /es izmantoju vegetu/, pēc garšas. Uz izjūtām pievienoju miltus, lai mīkla būtu staipīga, kā pīrāgu mīkla, taču neceriet, ka mīkla būs ļoti bieza. Visu labi samaisa, uzliek uz cepamās plāts un like cepties. Jācep tik ilgi, līdz picas augšā parādīsies tāda cieta plēvīte, bet iekšā viss būs vēl šķidrs. Es lieku ~ uz 5 minūtēm 250*C.
Pildījums: pa to laiku pannā sacep sagrieztas austersēnes, sīpolus, ķīniešu kāpostus, sāli, piparus un garšvielas.
No plīts izņem picas mīklu, apziež ar kečupu, uzber kārtīgu kārtu rīvēta siera, uzliek sacepto pildījumu, atkal uzber sieru, ar kečupu uzzīmē zīmējumu / bērni zīmē sejiņas/. Liek plītī cepties. Cep līdz mīkla ir gatava – pārbauda ar sērkociņu un līdz siers pilnīgi izkusis

 
JaunlatvietisDatums: Piektdiena, 11.Maijā.2012, 18:10 | Komentāri # 2
Vietējais guru
Komentāri: 115
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
picas mīkla.

4 ēdk. viegls baltvīns vai sarkanvīns [1/4 cups]
175 ml silts ūdens [3/4 cups]
3 ēdk. sausā rauga
1 ēdk. medus
1 tējk. sāls
1 ēdk. olīveļļa un vēl viena vēlākam
450 g miltu [3 1/2 cups]

palielā bļodā sajauc vīnu, ūdeni un raugu, kamēr raugs izkusis un viss ir viendabīgs šķidrums.
pievieno medu, sāli un 1 ēdk. eļļu un atkal jau rūpīgi iemaisa.
pievieno trešdaļu miltu un iemaisa ar koka karoti, lai viedojas viendabīga masa bez kunkuļiem.
tad pievieno divas atlikušās daļas un turpina maisīt ar koka karoti, cik vien iespējams - kādas 2-3 minūtes.
tad darbību pārnes uz virtuves virsmas - kur turpina iemīcīt miltus [ar mīlestību] jau pusgatavajā mīklā. mīca, kamēr mīkla viendabīga, vijīga un necik nelīp pie pirkstiem - kādas 6-8 minūtes.

ievieto to tīrā, ar otru karoti olīveļļa ieziestā bļodā, ar pārklātu, tīru dvielīti un ļauj tai 'atpūsties' kādā siltā vietā.
dod tai vismaz 45 minūtes.

tiešām lieliska- izmēģini vai piebaksti sievai :D
 
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 30.Augustā.2024, 21:35 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 29.Augustā.2024, 09:25 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Te rakstām... 27.Augustā.2024, 17:32 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Āra galdiņ... 26.Augustā.2024, 10:06 Valduha Būve
Lasīt
Otrā front... 26.Augustā.2024, 09:40 Valduha WW2
Lasīt
Video 21.Augustā.2024, 16:30 Valduha Humors
Lasīt
Marks Solo... 19.Augustā.2024, 10:06 Valduha WW2
Lasīt
Centrālāfr... 28.Jūlijā.2024, 17:06 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Cope 23.Jūlijā.2024, 07:29 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Laika apst... 13.Jūlijā.2024, 08:04 sālītis Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja:


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024