Otrdiena, 20.Augustā.2019, 12:09
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Picas.. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Virtuve » Picas..
Picas..
007Datums: Otrdiena, 08.Jūnijā.2010, 00:02 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Pica parastā

Sastāvdaļas:
Pamatnei:500 g ūdens, 800 g milti, 50g raugs, sāls, cukurs pēc garšas, nedaudz eļļas
Virsū: tomātu mērce, rīvēts siers, desa, šampinjoni.

Pagatavošana:

Ielej trauciņā 100 g ūdens, pievieno raugu un nedaudz cukuru, ļauj uzrūgt.Pēc tam uzraudzēto raugu pievieno miltiem, pielej atlikušo ūdeni, sāli, eļļu un samīca. Pēc tam ļauj masai uzrūgt.Kad uzrūdzis , veido vēlamā lieluma picas pamatni. Kad tā izveidota, virsū liek tomātu mērci, rīvētu sieru u.t.t. Kad pica sagatavota, to liek cepeškrāsnī un cep kamēr gatava.
........................
Ņammīgās picas recepte
Sastāvdaļas:
Mīklai:
/4 – 5 ēdājiem/
2 glāzes kefīra
sāls
garšvielas
2 – 2/5 glāzes milti
Pildījumam:
austersēnes
sīpoli
ķīnas kāposts
sāls
malti melnie pipari
garšvielas
kečups – Spilvas tomātu mērce ar ķiplokiem
krievijas siers
Gatavošana:Mīkla: ielej traukā 2 glāzes kefīra, pievieno sāli un garšvielas /es izmantoju vegetu/, pēc garšas. Uz izjūtām pievienoju miltus, lai mīkla būtu staipīga, kā pīrāgu mīkla, taču neceriet, ka mīkla būs ļoti bieza. Visu labi samaisa, uzliek uz cepamās plāts un like cepties. Jācep tik ilgi, līdz picas augšā parādīsies tāda cieta plēvīte, bet iekšā viss būs vēl šķidrs. Es lieku ~ uz 5 minūtēm 250*C.
Pildījums: pa to laiku pannā sacep sagrieztas austersēnes, sīpolus, ķīniešu kāpostus, sāli, piparus un garšvielas.
No plīts izņem picas mīklu, apziež ar kečupu, uzber kārtīgu kārtu rīvēta siera, uzliek sacepto pildījumu, atkal uzber sieru, ar kečupu uzzīmē zīmējumu / bērni zīmē sejiņas/. Liek plītī cepties. Cep līdz mīkla ir gatava – pārbauda ar sērkociņu un līdz siers pilnīgi izkusis

 
JaunlatvietisDatums: Piektdiena, 11.Maijā.2012, 18:10 | Komentāri # 2
Vietējais guru
Komentāri: 115
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
picas mīkla.

4 ēdk. viegls baltvīns vai sarkanvīns [1/4 cups]
175 ml silts ūdens [3/4 cups]
3 ēdk. sausā rauga
1 ēdk. medus
1 tējk. sāls
1 ēdk. olīveļļa un vēl viena vēlākam
450 g miltu [3 1/2 cups]

palielā bļodā sajauc vīnu, ūdeni un raugu, kamēr raugs izkusis un viss ir viendabīgs šķidrums.
pievieno medu, sāli un 1 ēdk. eļļu un atkal jau rūpīgi iemaisa.
pievieno trešdaļu miltu un iemaisa ar koka karoti, lai viedojas viendabīga masa bez kunkuļiem.
tad pievieno divas atlikušās daļas un turpina maisīt ar koka karoti, cik vien iespējams - kādas 2-3 minūtes.
tad darbību pārnes uz virtuves virsmas - kur turpina iemīcīt miltus [ar mīlestību] jau pusgatavajā mīklā. mīca, kamēr mīkla viendabīga, vijīga un necik nelīp pie pirkstiem - kādas 6-8 minūtes.

ievieto to tīrā, ar otru karoti olīveļļa ieziestā bļodā, ar pārklātu, tīru dvielīti un ļauj tai 'atpūsties' kādā siltā vietā.
dod tai vismaz 45 minūtes.

tiešām lieliska- izmēģini vai piebaksti sievai :D
 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Picas..
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Patronu identifikācija 20.Augustā.2019, 09:37 Kašātajs WW2
Lasīt
Kurzemes cietoksnis 2019 20.Augustā.2019, 05:32 Kurlanderis89 WW2
Lasīt
Spole xterra705 19.Augustā.2019, 21:47 JanisK Metāldetektori
Lasīt
Kara takas 2019 (Vidzemes meži) 19.Augustā.2019, 20:55 Meilis WW2
Lasīt
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 19.Augustā.2019, 11:31 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Šāviņi, mīnas, garanātas un to identifikācija 14.Augustā.2019, 08:43 nēģis WW2
Lasīt
Ērgļu upeslīčos.. 12.Augustā.2019, 20:17 nēģis WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Meilis, Valduha, Kašātajs, Kurmiic, sālītis, JanisK, Kurlanderis89


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019