Piektdiena, 29.Martā.2024, 17:17
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Akmens sienu siltinaashana - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viskautkas » Būve » Akmens sienu siltinaashana
Akmens sienu siltinaashana
kamzolisDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 00:49 | Komentāri # 1
Garāmgājējs
Komentāri: 14
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Sveiki. Lieta taada, ka esmu ticis pie telpaam, kuraas saakt veidot savu galdnieciibu. Apkures sisteema ir plaanota diezgan vienkaarsha - sleegties klaat pie centraalaas apkures sisteemas, kura ir tajaa pashaa eekaa, tikai citaas telpaas. Eekas sienas ir muureetas no akmenjiem, biezums ir ap centimetriem 80, vai pat pilns metrs. Man ir taada doma, ka vajadzeetu taas sienas veel pie reizes nosiltinaat, kameer veel nav sanaacis ievaakties, taa teikt, vispirms sagatavot telpas, un tad kraameet iekshaa darbgaldus. Ko varat ieteikt attieciibaa uz sienu siltinaashanu - siltinaat no iekshpuses vai aarpuses, ar kaadu materiaalu, cik biezaa slaanii un kaadas metodes izmantojot ?
"... bet ljaunaa acs, taa negulj, taa visu redz..''
 
MeilisDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 10:06 | Komentāri # 2
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6566
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Es noteikti siltinātu no ārpuses, jo tad akmens sienas kalpotu arī kā siltuma akumulators. Bet tādā gadījumā lielāka platība jānosiltina un nedaudz dārgāk tas sanāk. Materiāli - putuplasts vai presētā akmensvate, putuplasts neelpo, tātad mitrums netiek ārā un var veidoties kondensāts starpā. Vate elpo, bet dārgāk sanāk. Optimāls biezums būtu 10cm.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
MuitnieksDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 10:43 | Komentāri # 3
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labdien! 80 cm sienas siltināt neredzu jēgu? 90 gadu sākumā ar kolēģi veidojām savu galdniecību un vajadzēja izdomāt un uzlikt atsevišķu no kolhoza, ceha apkuri. Sienas galdniecībai bija no gāzbetona ar diezgan lieliem logiem, jumts no dzelzbetona paneļiem, naudas pavisam nedaudz un par atsevišķu katlu māju nevarēja būt runa, tāpēc risinājums tapa pats no sevis, dabūjām divus leišu katlus, tie ir izgatavoti no sekcijām, kuras var saskrūvēt kopā, no diviem katliem saskrūvējām vienu, tajā vietā, kur kolhozs nogrieza trubas, tas ir vienā telpas stūrī izrakām bedri apmēram 70 - 80 cm dziļumā un izbetonējām, kurā ielikām katlu, lai būtu kritums, sienai izsitām caurumu, lūžņu laukumā dabūjām 6 metrīgu trubu 25 centimetri diametrā, trubai izbetonējām pamatu caur kuru krāsns bija savienota ar trubas apakšu, savienojām katlu ar nogiezto centrālo apkuri un uz priekšu, kurinājām principā ar atgiezumiem un skaidām, pēc malkas nebija nepieciešamības. Telpa 20 x 25 metri, telpas augstums 4 - 4,5 metri. Iesaku pievērst uzmanību jumtam, no kā tas izgatavots un ja tam nav pietiekošas siltumnoturības siltināt to, nevis sienas. Kādas lietas esi nodomājis izgatavot savā galdniecībā? Ja varu, ko palīdzēt raksti, kaut ko jau atceros no galdnieka darbiem. Izgatavojām visādas mēbeles, ieskaitot masīva, tāpat durvis no dažādiem materiāliem, eksperimentējām par korpusa mēbelēm nemaz nerunājot, iznāca pat vienu partiju baltus zārkus izgatavot, tiesa neatceros kam tie bija vajadzīgi? Logi gan man nepatīk, lai gan nācas arī tos taisīt. Lai veicas!
 
007Datums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 12:44 | Komentāri # 4
 
Balvu ielāde ...




...akmens siena ja ir monolīti mūrēta bez gaisa spraugām,pie mūsu ziemām caursalst pat biezumā uz 1,5 m.
..siltināt vajag obligāti///tikai ...labākais protams ir no ārpuses...bett...ja skaisti uzmūrēts,nebūs pareizi to skaisto mūri noslēpt..atliek iekšpuse..
..iesaku kombinēt putuplastu,un akmens vati......pirmā kārta putuplasts,,tad vate..tvaika plēve...apdare..
izolācijas biezumu..manuprāt vajadzētu uz 15 cm..
...un īpašu uzmanību pievērst vajag griestu izolācijai..no modernajiem materialiem...beramā akmens vate PUH..
...nu var jau ari kombinēt...pa sentēvu metodei..zāģu skaidas+kaļķis,,un pa virsu akmens vati..ja siltina tikai ar vati,,tad griestiem min.izol.biezums uz 25 cm.
..lai veicās..
 
GollumsDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 21:01 | Komentāri # 5
 
Balvu ielāde ...




Piekrītu 007 - akmens sienas salst cauri,esmu ar to saskāries.Personīgi es,siltinātu no iekšpuses,ja protams platība atļauj,jo akmeņi iekšpusē tomēr nerada patīkamu gaisotni - siltini kā gribi,tomēr viņi būs auksti.Tā kā tur būs darbnīca,reģipsi nav prātīgi likt.Es liktu akmens vati un OSB.Un,kārtīgi nosiltināt griestus.Man pašam arī ir neliela galdniecība,kādreiz taisīvu visu iespējamo,tagad tik savām vajadzībām un zinu no pieredzes - ja griesti slikti siltināti - galvai būs karsti,bet kājkas sals.
*********************************************************************************************************
p.s. - varbūt zināms,kur par nepārāk lielām naudiņām var dabūt biezumēveli ( 60cm)- var būt remontējama???
 
MABUDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 21:36 | Komentāri # 6
Tematiķis
Komentāri: 223
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Šajā forumā nedaudz par tavu interesējošo jautājumu:
Pieejams tikai lietotājiem
 
MuitnieksDatums: Pirmdiena, 24.Septembrī.2012, 23:35 | Komentāri # 7
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Labvakar! Protams, var siltināt tikai tas nav dzīvoklis, bet ražošanas telpas, un kas attiecas uz vecajām mūra ēkam, kuras būvētas no akmeņiem ar kaļķu javu, ēkas vienkārši ideālas. Manam māsas dēlam, tagad ir autodarbnīca, tādā vecā barona laikos celtā ēkā, vienā galā ir apkures katls, bet apkures trubas ir saliktas grīdā, viņš ziemā no rīta atbrauc iekurina un ļoti ātri telpa ir patīkami silta, gadās, ka viņš ziemā ir aizbraucis uz pāris dienām un nekas tur cauri nesalst, pēc pāris dienām iekurina un telpa atkal ļoti ātri ir silta, ko es ar to gribu teikt, šādas baronu laikos celtas ēkas nesalst tik vienkārši cauri, tās nav padomju laikos mūrētās silikātķieģelu mūra ēkas, kurās var kurināt neatspēries un tik pat nekāda labuma. Jā, es te noskatījos eksministru prezidents būvēja māju, koka karkass 150 x 150 mm tas tiek siltināts pa vidu ar akmens vati, bet ar to siltināšana nebeidzas, vēl ārpusē tiek veidots karkass, kurš tiek pildīts ar akmens vates plāksnēm, tad plēve, gaisa sprauga un apšuvuma dēļi un ar to ir par maz, tas pats tiek darīts uz iekšpusi un cilvēki iedomājas, ka māju varēs apkurināt ar svecīti! Ja naudu nav kur likt var siltināt no iekšpuses, ārpuses, tikai domāju vispirms vajag pamēģināt pakurināt ziemā un pavērot kur siltums paliek, un kur ieguldīt naudu?
 
MeilisDatums: Otrdiena, 25.Septembrī.2012, 10:03 | Komentāri # 8
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6566
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Tas manuprāt būtu vispareizāk, kā saka Muitnieks, pirmo ziemu nesiltināt sienas, kurināt un pavērot kur ir vājās vietas. Griestu siltumizolācija ir primārais ko vajadzētu pārbaudīt jau pirms ziemas. Taisnība Gollumam, ja griesti nav labi nosiltināti, tad var just aukstā un siltā gaisa cirkulāciju un slāņošanos kas nav patīkami. Pirms 12 gadiem rekonstruēju vairāk kā 100 gadu vecu māju ar 2 pagrabiem zem tās kuriem 3daļa mūra sienas atsegtas. Sastapos ar visām šitajām lietām. 1m biezi akmens mūri izsalst cauri tikai tā.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
kamzolisDatums: Trešdiena, 26.Septembrī.2012, 19:01 | Komentāri # 9
Garāmgājējs
Komentāri: 14
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
Parunajos vel ar dazhiem celtnieciibas lietaas zinoshiem kolegjiem un pagaidaam esmu nonacis pie sleedziena, ka ar sienu siltinaashanu nekur nesteigshos. Griestus gan siltinaas. Man jau arii saakumaa bija doma, ka jaaliek stuurii kaada parastaa malkas kraasns, tachu paardomaaju, ka buus vien jaasleedzas klaat centraalajai apkurei, jo tur pat aiz sienas ir siltuma mezgls. Eeka un viss, kas tajaa pagaidaam atrodas, pieder paziistamam cilveekam, taapeec apkures izmaksaam nevajadzeetu buut neadekvaati augstaam, kaa tas var gadiities, ja telpas apsilda kaads lielais uznjeemums.
Ja nu tomeer buushu nokljuudijies ar izveeli sienas nesiltinaat jau pirmajaa ziemaa, tad nu buus man veel viena kljuuda no kaa maaciities, ja nu nebuushu nokljuudijies, tad arii buus labi. Tieshaam paldies par padomiem. depozit
Taalaak domaaju par griestu siltinaashanu un zinu, ka dazhi griestus siltina berot no eeveleeshanas paari palikushaas skaidas, veel ir 007 piemineetais variants par beramo akmens vati. Tachu redzeeju, ka braalja maajaa straadnieki griestus siltina izklaajot/atritinot akmens vates rulljus, nevis izmantojot beramo akmens vati. Ko juus domaajat par taadu variantu?

"... bet ljaunaa acs, taa negulj, taa visu redz..''
 
007Datums: Ceturtdiena, 27.Septembrī.2012, 00:11 | Komentāri # 10
 
Balvu ielāde ...




...teorētiski,beramā vate ir labāka...t.i.labāks siltumizolators...un ja nemaldos arī cena ir lētāk..
...ir ok,,,ņem ēveļskaidas..saber ar kaļķi nedaudz...pa virsu var likt nevis akmens vati,bet minerālvati,,,kas ir ruļļos,,piemēram ISOVER...ruļļu vate ir krietni lētāka,kā pāksnes,,,un minerālvate arī salīdzinot ar akmensvati,,lētāk,,bet izolācijas īpašības īpaši neatšķiras,.
...ideja tāda...skaidas pa velti...un ir ari labs siltumizolators...zinu,,apstrīdēs mani...bet neņem galvā...tici,,nemeloju...skaidas ir ok..OK...tikai tas ,ka ugunsnedrošs..
 
RAIMDatums: Svētdiena, 30.Septembrī.2012, 19:59 | Komentāri # 11
Censonis
Komentāri: 98
 Izgājis
Par aktivitāti Balvu ielāde ...
tagad jau jasiltina pa es naudaam.

Komentāru rediģēja RAIM - Svētdiena, 30.Septembrī.2012, 20:45













 
Forums » Viskautkas » Būve » Akmens sienu siltinaashana
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 29.Martā.2024, 05:40 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 27.Martā.2024, 17:01 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Te rakstām... 26.Martā.2024, 17:28 007 Pļāpātuve
Lasīt
YouTube bū... 05.Martā.2024, 15:58 sālītis Būve
Lasīt
Ukrainas k... 04.Martā.2024, 09:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Šī diena v... 29.Februārī.2024, 12:47 sālītis Patrioti
Lasīt
Dižslimība... 29.Februārī.2024, 11:58 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Jautājumi ... 10.Februārī.2024, 21:51 rukets Jautājumi-atbildes (FAQ)
Lasīt
Laika apst... 06.Februārī.2024, 10:23 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Vērmahta u... 04.Februārī.2024, 15:01 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: 007, nēģis, Valduha, grosha


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024