|
Ziedo vietnes attīstībai!
Karš Kalnu Karabahā
| | | | | | |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 22.Oktobrī.2020, 08:39 | Komentāri # 31 |
Stāstnieks
Komentāri: 12241
Balvu ielāde ...
| Šādas - tādas pārdomas par karu Kalnu Karabahā.
Kamēr gaidu jaunāko informāciju, tikmēr atļaušos dalīties ar savām pārdomām un secinājumiem.
1. Vairums politiķu apgalvo, ka problēmai nav militāra risinājuma. Vienīgais iespējamais risinājums ir sarunu ceļā. Piedodiet, bet sarunu ceļā šis risinājums nav panākts 25 gadu garumā. Risinājumu diplomātiskā ceļā var panākt tad, ja abas puses ir ieinteresētas tā atrisināšanā. Dotajā gadījumā ieinteresēta bija tikai viena puse - Azerbaidžāna, kamēr Armēniju pilnībā apmierināja Status Quo. Savukārt Azerbaidžānas armija pierāda, ka militārs risinājums ir 1 mēneša jautājums.
2. Lielā daļā Krievijas (arī neKremlisko) masu mēdiju vidū valda uzskats, ka Azerbaidžānas "zibenskarš" ir izgāzies, un pārvērties par ilgstošu pozicionālu karu. Dīvaini, bet es nesaprotu, kas viņus pamudinājis uz šādu viedokli? Vai tā ir krievu tautas psiholoģiskā trauma kopš notikumiem 1941. gada vasarā? Cik es redzu, tad Azerbaidžānas armija rīkojas tieši pretēji - mērķtiecīgi un bez steigas. Taktika ir vienkārša - maksimums panākumu pie minimāliem zaudējumiem. Tas ir 21.gs. karš.
3. Ja Azerbaidžāna uzvarēs, tad sāksies genocīds pret Kalnu Karabaha armēņiem. Veči, nav vairs 20.gs. 90.tie gadi. Azerbaidžānai ir vismazāk vajadzīgs fakts, ka tā iznīcina civiliedzīvotājus. Turklāt, spriežot pēc tā, ka, jau ieņemtajos armēņu ciemos neviena nav, problēma atkritīs pati no sevis... Te video, kā armēņi pamet savus ciemus:
4. Armēnijas prezidents Pašinjans vakar paziņoja, ka Armēnija uz sarunām neies, bet cīnīsies līdz galam. Tikšot formētas brīvprātīgo vienības (народное ополчение). Es saprotu, ka Armēņu tautas nacionālais lepnums ir sabradāts, bet kāpēc uz gaļas mašīnu sūtīt neapmācītu aunu baru (piedodiet par izteicienu)? Vai tad vietējiem apbedīšanas birojiem darba trūkst? Man krievu armijā bija labs draugs - armēnis. Es ļoti ceru, ka viņš paliks mājās...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | |
Valduha | Datums: Piektdiena, 23.Oktobrī.2020, 08:06 | Komentāri # 33 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Karojošo pušu propoganda. Kā zināms, tad nekur nemelo vairāk kā medībās, copē un karā. Arī šis karš nav izņēmums.
Azerbaidžāna:
Oficiāli paziņojusi par 241 armēņu tanka iznīcināšanu un 39 tanku iegūšanu kā trofeju. Ar trofeju tankiem viss skaidrs. Tur daudz nesamelosi. Tanks vai nu ir, vai nu nav. Ar iznīcinātajiem tankiem ir sarežģītāk. Neatkarīgie militārie eksperti pēc Azerbaidžānas Aizsardzības ministrijas publicētajiem video, ir apstiprinājuši 112 sašautus tankus. Bet jāņem vērā, ka zināms daudzums tika padarīts nekaitīgs arī ar artilēriju un vadāmajām rokas prettanku raķetēm. Ir zināms, ka armēņiem Karabahā bija ap 250 tanku. Par cik pēdējās dienās, dronu uzņemtajos video, tanki vairs neparādās, var pieņemt, ka to tiešām atlicis maz - gandrīz nemaz... Turklāt Azerbaidžānai uz doto brīdi viss izdodas, tāpēc bezjēgā melot nav vajadzības.
Armēnija:
Armēnijai ir sarežģīta situācija. Armija atkāpjas, zaudē bruņojumu un tehniku. Tāpēc tās propogandas melu līmenis ir krietni lielāks. Ja ticētu tai, tad Azerbaidžānai tanku vairs NAV... ...pat vēl trakāk. Azerbaidžāna pazaudējusi vairāk tanku, nekā tai vispār bija. Armēnija paziņojusi par vairāk kā 500 iznīcinātiem pretinieku tankiem! Nu ikurāt kā 1941. gada jūlijā, kad, spriežot pēc padomju paziņojumiem, Vērmahtam tanki jau bija beigušies... Neatkarīgie eksperti ir apstiprinājuši 22 tanku bojāeju.
|
|
| | | | | | | | | | | | | | | |
Valduha | Datums: Pirmdiena, 02.Novembrī.2020, 09:04 | Komentāri # 48 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Līdz šim neesmu izvietojis video ar gūstekņu "uzsaukumiem savai tautai", jo, jūtot briesmas savai dzīvībai, cilvēks teiks "dajebko", ko no viņa prasīs. Tāpēc skatus, kad armēņu karavīri atzīst, ka Karabaha ir Azerbaidžāna, es neņemu par pilnu. Bet te var paklausīties nepiespiestu sarunu (cik nu nepiespiesta var būt saruna, esot gūstā) ar armēņu karagūstekņiem. Skaidrs, ka citā situācijā viņi, iespējams, teiktu pavisam ko citu. Iespējams (par to man nav šaubu) ir domas, kuras šādos apstākļos viņi patur pie sevis, bet saruna tik un tā interesanta.
|
|
| | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 31.Oktobrī.2024, 07:38 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 30.Oktobrī.2024, 21:26 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:53 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 10:30 | Valduha | WW2 | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | Video | ▼ | 21.Augustā.2024, 16:30 | Valduha | Humors | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja:
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|