|
Ziedo vietnes attīstībai!
Par deklarēšanos.
| | |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 04.Aprīlī.2013, 11:12 | Komentāri # 102 |
Stāstnieks
Komentāri: 12522
Balvu ielāde ...
| Manuprāt, tas ir koks ar diviem galiem. Maz ticams, ka Valsts pēkšņi sadomās konfiscēt kādu cirvju vai kaklariņķu kolekciju, jo bez precīzas atrasšanas vietas, laika un kultūrslāņa tiem zinātniskā vērtība ir tuvu nullei, ja ne absolūti nulle. Savādāk varētu būt vērtīgu monētu, vai citu spožu "loriņu" īpasniekiem. Visi mēs esam cilvēki, un visiem var gadīties kādi māli. Kur ir garantija, ka kādu dienu pie tevis neierodas tiesu izpildītājs, un neapraksta tavu kolekciju? Dati, domājams, tiek glabāti datorizēti, kas pieļauj lielu varbūtību, ka tie var nonākt nepareizu cilvēku rokās. Tad pie tevis var ierasties nevis vairs tiesu izpildītājs, bet kāds no tiem diviem tūkstošiem, kurus šogad vietu trūkuma dēļ paredzēts izlaist no cietumiem. Protams, ar mantām, ko tuvākā vai tālākā nākotnē paredzēts pārdot, ir cita lieta... P.S. Kā man jaunībā mācīja viens pieredzējis zeks (nelaiķis) - vaļsirdīga atzīšanās ir taisnākais ceļš uz cietumu
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | | | | | | | |
007 | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 18:11 | Komentāri # 110 |
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Viņi tev ko nodarījuši vai? ..pastāsti,ko labu darījuši,lai naida nav pret viņiem...kaut vai tas pats elementārākais..kur ir jaunas ekspozīzijas muzejos...nav,,nav jau no komunistu laikiem,,viss arhīvos,,,bet vai ir tur??man arī kā Latvijas pilsonim,gribās savu vēsturi apskatīt. ..piedod,,skarbi teicu,bet,tas ir neapstrīdams fakts..
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 18:23 | Komentāri # 111 |
Balvu ielāde ...
| ...novēlu,es atrast piemājas dārziņā Pūces saktu...un aiziet piedeklarēt..un tad...un tad redzēs,kas,ir kas.. ..nupat ir ,kā vecmamma stāstija,kad kolhoza laiki bij,,visas lauksaimniecības mašīnas jāreģistrē...a,vēlāk savāca,jo zināja,kur ir...atšķirību neredzu,,būs ļoti līdzīgi.
|
|
| | |
007 | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 19:37 | Komentāri # 113 |
Balvu ielāde ...
| Quote (Mednieks) es arī gribētu redzēt savas dzimtās puses atradumus tuvākajā pagasta muzejā (nav tāda) ..pietiktu,jau,ja būtu kaut tai pašā Rīgā,,nu ļoti labi būtu,ja uztaisītu muzejus,pa reģioniem..bet,,laikam nevar,,laiklam jau nav ko rādīt..vai maldos??nu tad vismaz labas kopijas lai parāda.. ..man senatnes rakšana galīgi neinteresē..interesē,vienīgi apskatīties ,kas ir bijis,,un tur nu tikai muzejā to var redzēt.. ..pagāšziem,janvārī , biju Rigas kuģniecības muzejā..iepriekš bij\u kādi 3 gadi atpakaļ..viss pa vecam...stulbums augstākajā pakāpē..laikam,jau vai nu nav ko rādīt,no arhīva,,vai arī,neko nedara,un nepēta.
|
|
| | |
007 | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 20:33 | Komentāri # 115 |
Balvu ielāde ...
| Quote (rukets) detektorus nost visiem, tāda pamatdoma. ...un lāpstas tirgot tikai ar licenzēm..un būs kārtība..
|
|
| |
Surikāts | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 21:53 | Komentāri # 116 |
Vietējais guru
Komentāri: 116
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Nu re, nav nemaz tik traki jaunie likumu grozījumi. Ja atrodi -17gs. vecu savrupatradumu un laicīgi ziņo tad joprojām to drīkstēsi paturēt. Un pēc īsa brīža tavu mazdārziņu pasludinās par senvietu un tavu "savrupatradumu" par valsts īpašumu.
Kad tu celies, draugi uzzina, kas tu esi. Kad krīti,- tu uzzini, kas ir tavi draugi.
|
|
| | |
Meilis | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 23:07 | Komentāri # 118 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote (007) ..nupat ir ,kā vecmamma stāstija,kad kolhoza laiki bij,,visas lauksaimniecības mašīnas jāreģistrē...a,vēlāk savāca,jo zināja,kur ir...atšķirību neredzu,,būs ļoti līdzīgi. Tie bij slavenie ''prihvatizācijas'' laiki. Kārtībai jau tomēr kādai bija jābūt, nevis grābt un stiept mājās visu ko varēja nozagt. Katram kolhoza darbiniekam piešķīra pajas pa kurām savukārt varēja kaut ko privatizēt no kolhoza mantības, bet par cik bija daudz jau izzagts tad visiem protams pa tām pajām nebija ko paņemt...Pievienots (07.Aprīlis.2013, 23:07) ---------------------------------------------
Quote (Surikāts) Un pēc īsa brīža tavu mazdārziņu pasludinās par senvietu un tavu "savrupatradumu" par valsts īpašumu. Ja tajā mazdārziņā atradīs vairākas senlietas tad iespējams ka tā notiks.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 23:11 | Komentāri # 119 |
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Katram kolhoza darbiniekam piešķīra pajas pa kurām savukārt varēja kaut ko privatizēt no kolhoza mantības, bet par cik bija daudz jau izzagts tad visiem protams pa tām pajām nebija ko paņemt... ..apzaga jau manu vecomammu,,,savāca visu tehniku,,lopus,,un lika iet,un vergot..tagad apzags kolekcionārus...jūti paralēles??
|
|
| |
otomars | Datums: Svētdiena, 07.Aprīlī.2013, 23:29 | Komentāri # 120 |
Bodnieks
Komentāri: 4100
Balvu ielāde ...
| Meilis, pietiekami daudz ir dzīvē redzēti tādi nacionālās kultūras glābēji, kuri sēž kabinetos, barojas par mūsu nodokļiem+vēl vaimanā par mazām algām. Kāpēc man būtu jātērē vēl savi līdzekļi, lai iegādātos infu par vēsturi u.t.t-viens sūda disks ar vienu muižas plānu maksā ap 10ls un dārgāk, nerunāsim par grāmatām-ja jau tautas īpašums kāpēc man kā tautietim vēl infa jāpērk. Es jau otram muzejam esmu sācis palīdzēt, ar saviem atrradumiem, lai vismaz kaut kas no senākiem laikiem būtu piejams-no oficiālajiem tur palīdzību nav ko gaidīt.Samaksu neesmu par to nekad prasījis[lai gan muzeji ir ieminējušies par to], jo zinu kāds ir budžets mazajiem muzejiem. Viss šis likums ir pagaidām ir bērna šļupsti , bet gan jau to vēl pieslīpēs- tad var gadīties arī savrupi atrastas lietas vairs nebūs tavējās.
nQuote ebūs tavs tikai tad ja izrādīsies ka tur ir sena vēsturiski nozīmīga vieta jeb tā saucamā arheoloģiskā senvieta - Ja būs atrasta kāda tiešām vērtīga lieta, tad gan jau uzradīsies arī tur arheoloģiska senvieta un varēsi svilpot.
Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.
Par vienotu ,stipru Vidzemi!!!
.
|
|
| | |
Meilis | Datums: Pirmdiena, 08.Aprīlī.2013, 08:48 | Komentāri # 122 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote (007) ..apzaga jau manu vecomammu,,,savāca visu tehniku,,lopus,,un lika iet,un vergot..tagad apzags kolekcionārus.. Ā , laikam pārpratu...ja tas bija tad kad veidoja kolhozus, tad tā bij liela valstiska mēroga zādzība gan jā. Muzeji nav tā iestāde kā Rimi vai Maksima kur cilvēki katru dienu iegriežas atstājot naudiņu. Tur peļņa nekāda nevar būt, labākajā gadījumā savilkt galus lai nenes mīnusus un tādēļ manuprāt liela atšķirība ir valsts nīkuļojošiem muzejiem un privātmuzejiem. Es saskatu nākotnē tieši privātmuzeju attīstībā jo ir pietiekoši daudz fanātiski uzņēmīgu cilvēku kuriem tas būtu kaut vai kā svētnīca pašam... Par valsts muzejiem var attiecināt teicienu - kopīga cūka nebarojas. Kas pieder visiem tas nepieder nevienam...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
kareivis88 | Datums: Pirmdiena, 08.Aprīlī.2013, 09:31 | Komentāri # 123 |
Zintnieks
Komentāri: 348
Balvu ielāde ...
| Quote (m77) Atvainojos par kavēšanos - 4. aprīļa "Kurzemes vārds" :
Šāds raksts tieši pazudina vēlmi kaut ko reģistrēt, turklāt vēl attieksme un teiktais,ka "likums ir vērsts pret tiem, kas staigā pa laukiem ar detektoriem" ir pilnīgi absurds un idiotisks, jo, staigājot pa apartu lauku es neko ļaunu nenodaru un vēsturisko priekšmetu, ko atrodu, patiesībā izglābju no iznīcības. Kamēr būs šāda negatīva attieksme pret šī lieliskā hobija piekritējiem nekas nemainīsies, drīzāk viss noies pagrīdē. Tas būtu tas pats, kas tagad aizliegt vai vēl vairāk ierobežot zveju un medības, lai izskaustu maluzveiniecību un malumedniecību. Drīzāk būtu domājuši, kā cilvēkus motivēt publicēt un reģistrēt savus atradumus un kur ņemt finansējumu, lai vērtīgākos atradumus legāli atpirktu no atradēja, tādējādi nekas slepus netiktu pārdots uz ārzemēm. Un meklēt mehānismu kā efektīvāk cīnīties pret melnajiem racējiem, kas rok, tur, kur ir aizliegts, nevis uzreiz visus, kas staigā ar detektoriem padarīt par grēkāžiem.
Cieni savas zemes vēsturi!
|
|
| |
Mednieks | Datums: Pirmdiena, 08.Aprīlī.2013, 09:51 | Komentāri # 124 |
Darba rūķis
Komentāri: 586
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) kopīga cūka nebarojas. nav tik traki ... man daži rukši medību iecirknim dzīvo uz robežas ar kaimiņiem, tak nav nemaz tik kārni...:) atvainojos par spamu!
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Otrā front... | ▼ | 21.Janvārī.2025, 10:46 | Valduha | WW2 | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 21.Janvārī.2025, 06:35 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Janvārī.2025, 22:19 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 01.Janvārī.2025, 13:03 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Hokejs | ▼ | 28.Decembrī.2024, 08:54 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Valduha, sālītis, Andy
Copyright sancho76 © 2008-2025
|
|
|