Otrdiena, 20.Augustā.2019, 12:07
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Autoklāvs - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Forums » Viskautkas » Virtuve » Autoklāvs (..konservēšanai..)
Autoklāvs
007Datums: Pirmdiena, 17.Decembrī.2012, 14:13 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Sveiciens visiem....
..tā nu sanāca ,ka tika iepirkts šitāds agregāts,nu varēs mājā gatavot dažādus konservus,nebaidoties,ka ir nepietiekami termiski apstrādāti.
..nebija man fotika pa rokai,bilde ir no i-neta...bet tieši tāds pats,pat krāsa...ražots rūpnieciski,plašajā krievzemē.
..nu ko tauta,gan jau jums ari mājā ir kādam šitāda veida agregāts,,padalamies ar foto...un ar receptēm.
 
MeilisDatums: Pirmdiena, 17.Decembrī.2012, 18:36 | Komentāri # 2
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5156
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Manta laba un universāla... atliek tikai izurbt caurumu un pievienot caurules un kandžas dzenamais gods godam... :)
... jeb ieber karbīdu un pievieno skābekļa balonu un var griezt dzelžus uz nebēdu...

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
007Datums: Pirmdiena, 17.Decembrī.2012, 21:56 | Komentāri # 3
 
Balvu ielāde ...




Quote (Meilis)
Manta laba un universāla... atliek tikai izurbt caurumu un pievienot caurules un kandžas dzenamais gods godam...
... jeb ieber karbīdu un pievieno skābekļa balonu un var griezt dzelžus uz nebēdu...

...cienītais Meiļa kungs...lūdzu neflūdojam...runājam pa tēmu...
...tas attiecās uz visiem,,,ja ir ko teikt,ta runājam..
 
emils92Datums: Otrdiena, 18.Decembrī.2012, 00:10 | Komentāri # 4
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
007, Nūm mums ir parastais CCCP spiediena katls mājās. Ar to arī meža gaļiņu apstrādājam cik priekš saviem punčiem vajadzīgs. Bet nu šis izskatās daudz un dikti nopietnāks par manējo.
 
007Datums: Otrdiena, 18.Decembrī.2012, 01:55 | Komentāri # 5
 
Balvu ielāde ...




Quote (emils92)
Nūm mums ir parastais CCCP

...Emīl..man interesanti butu foto...lūdzu,ja var...
 
emils92Datums: Otrdiena, 18.Decembrī.2012, 20:31 | Komentāri # 6
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
007, Būšu mājās nofočēšu. Kaut kad tā pamatīgi būs jāapsēžās un bildes un video jāsaliek. šis tas sakrājies ir.
 
MednieksDatums: Ceturtdiena, 20.Decembrī.2012, 22:39 | Komentāri # 7
Darba rūķis
Komentāri: 586
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Quote (emils92)
Ar to arī meža gaļiņu apstrādājam
galīgi neesmu lietas kursā .....
doma Ko tu ar to gaļu tur dari? un kāpēc?
 
piratsDatums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 15:20 | Komentāri # 8
Tematiķis
Komentāri: 175
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Sveiki cien.007 kungs! Ko teikt nav, bet parunat varam vēl jo vairak ja moka ziņkariba- kads tam aizdomiga izskata agregatam sakars un saistiba ar smuku spidigu un galvenais piepilditu, konservu bundžu? .Varbut apgaismojiet tumsoņu par aparatu un processu ? :) ( citadi tiešam gribas atbalstit Meiļa kunga viedokli par vienkaršu kandžas aparata, karbīda balona sagatavi vai vienkāršu balonu ar manometru diezs'zin kadiem nolukiem( sākot no svaiga gaisa rezerves uzglabašanai pasaules gala realizēšanās gadijumā lidz ..........................nobeidzot ar home made bomba ) doma1
 
007Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 17:32 | Komentāri # 9
 
Balvu ielāde ...




Quote (pirats)
kads tam aizdomiga izskata agregatam sakars un saistiba ar smuku spidigu un galvenais piepilditu, konservu bundžu? .

...pildam gaļu bundžās.burciņās..vākojam ciet.liekam agregatā...ielejam ūdeni,tā lai virs bundžām ir pāri ap 3-4 cm..aizskrūvējam,,,iepumpējam gaisu 1,5 atmosf.karsējam,,līdz 4--4,2 atmosferas...noturam šajā režīmā ap 1,5stundas..slēdzam uguni nost,,,atdzesējam līdz grādiem 30celsija..(dabīgā procesā)lēnam nolaižam spiedienu...un atveram...konservi gatavi..
Labu apetīti...
 
007Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 17:42 | Komentāri # 10
 
Balvu ielāde ...




..pie spiediena katlā 4---4,2 atmosfer.karstums ir 120 gr.celsija.pie šādas temperaturas,aiziet bojā mikroorganismi,ka ir bīstami veselībai...vistrakākais ir BOTULISMS.
................

Botulisms ir uztura izraisīta intoksikācija, kuru izraisa ar Clostridium botulinum inficēti pārtikas produkti, kas satur šīs baktērijas veidotos toksīnus. Botulismu izraisošā baktērija veido sporas un vairojas vidē ar samazinātu skābekļa daudzumu (piemēram, hermētiski aizvākotos konservos). Sporas ir ļoti izturīgas pret termisko apstrādi – parasti iet bojā tikai pēc vārīšanas 120°C un augstākā temperatūrā, karsējot autoklāvā. Clostridium botulinum saglabā dzīvotspēju arī zemās temperatūrās un ir salīdzinoši izturīgas pret dezinfekcijas līdzekļiem.

Clostridium botulinum veido neirotoksīnus, kas ir izturīgi pret skābēm, gremošanas fermentiem un karsēšanu – tie pieder pie visspēcīgākajām organiskajām indēm (cilvēkam letālā deva ir 0.00006mg).

Clostridium botulinum parazitē cūku, zirgu, govju, žurku, kā arī vēžveidīgo un gliemju zarnās. Sporas spēj ilgstoši saglabāties augsnē, dūņās, ūdenī. Botulismu izraisošās baktērijas var būt uz svaigu dārzeņu un augļu virsmas, tomēr, ar svaigiem produktiem botulisma infekcija parasti neizplatās. Cilvēki var saslimt, lietojot uzturā pārstrādātus pārtikas produktus ar neitrālu vai vāji skābu reakciju, ko pēc siltumapstrādes uzglabātā bezgaisa vidē (piemēram, neatbilstoši sagatavotus gaļas, sēņu vai dārzeņu konservus, kas aizvākoti ar metāla vāciņu).

Inkubācijas periods parasti ir 2-5 stundas, bet var ilgt līdz 10 dienām. Saslimšanai ir raksturīgi centrālās nervu sistēmas bojājumu simptomi: neskaidra redze, dubultošanās, platas un nevienādas acu zīlītes, acu ābolu kustību traucējumi, šķielēšana, augšējā plakstiņa noslīdējums. Sakarā ar gļotādas sausumu var būt apgrūtināta runāšana un barības uzņemšana. Smagākos slimības gadījumos iestājas elpošanas un sirdsdarbības traucējumi. Botulisma infekcijai raksturīga augsta letalitāte: 20—70%.
 
piratsDatums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 18:06 | Komentāri # 11
Tematiķis
Komentāri: 175
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Paldies. ;) man zinkariba ar bij lielaka par pacietibu un tikko paterpinaju googles tanti( tur gan trapijas modernaki aparati). Nu izklausas viss dikti sarežģiti un augstak rakstitais par botulismu apetit takaa nodzen :( ja pareizi sapratu - konservus liek tai kanna, udeni virsu, vaku ciet un uz plits? Aber vai tas gaiss toč jampumpē? Ūdenim vāroties tvaikiem netiekot laukā no katla neradīsies vaidzigais spiediens tādējadi paaugstinot temp.? :)
 
007Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 18:20 | Komentāri # 12
 
Balvu ielāde ...




...gaiss jāpumpē,lai rodas pretspiediens uz burkām,,citādi karsējot vākus noraus..
..par spiedienu,tapēc jau rakstiju,ka jāvaktē,un jānotur attiecīgais spiediens noteiktu laiku...bet ja nu kas,ir drošības vārsts,kas avārijas gad.nostrādā...tikai,,ja tā,,tad,pie straujas spiediena maiņas, burkas saplēsis lupatās,un viss pasākums cūkām bimbat
 
zedDatums: Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 09:46 | Komentāri # 13
Darba rūķis
Komentāri: 687
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Kā ar trihinellām, vai tās arī gatavas pēc 1,5 stundām (gan jau ka jā)??
 
TottenkopfDatums: Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:16 | Komentāri # 14
 
Balvu ielāde ...




zed, pēc šitāda autoklāva, trihinelles jau sen ir aizgaajushas uz citiem mediibu laukiem

Komentāru rediģēja Tottenkopf - Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:17













 
007Datums: Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:17 | Komentāri # 15
 
Balvu ielāde ...




(zed)
Kā ar trihinellām, vai tās arī gatavas pēc 1,5 stundām (gan jau ka jā)?

..nu ja..protams ka beigtas gan,,nu ja ir aizdoms var 2vas stundas pakarsēt,,.
 
007Datums: Sestdiena, 29.Decembrī.2012, 13:01 | Komentāri # 16
 
Balvu ielāde ...




(emils92)
007, Būšu mājās nofočēšu. Kaut kad tā pamatīgi būs jāapsēžās un bildes un video jāsaliek. šis tas sakrājies ir.

....kukū....tikai nesaki,ka mājā neesi bijis mele1
...gaidam bildes...
...žuļiks tāds...dabusi žagarus.. :D
 
RestauratorsDatums: Svētdiena, 30.Decembrī.2012, 01:58 | Komentāri # 17
Restaurēšanas speciālists

Komentāri: 278
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Balvu ielāde ...
Johaidi, 007, ,man pēs šitā izsmeļošā pastāsta par trako sērgu-botulisms,vairs nemaz marinēto beku burciņas vairs vaļā negribas vērt,jo visu apzinīgo mūžu esmu ēdis vienkārši katlā sterilizētas,bez šitādas smalkas apstrādes autoklāvā.Katrā ziņā arī liek aizdomāties pie ciemiņiem esot,kādu zakusku šie liek galdā.
 
MeilisDatums: Svētdiena, 30.Decembrī.2012, 12:44 | Komentāri # 18
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5156
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
(007)
Cilvēki var saslimt, lietojot uzturā pārstrādātus pārtikas produktus ar neitrālu vai vāji skābu reakciju, ko pēc siltumapstrādes uzglabātā bezgaisa vidē (piemēram, neatbilstoši sagatavotus gaļas, sēņu vai dārzeņu konservus, kas aizvākoti ar metāla vāciņu)

Un ja aizvākots ar plastmasas vāciņu? trakais

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
007Datums: Svētdiena, 30.Decembrī.2012, 12:46 | Komentāri # 19
 
Balvu ielāde ...




(Restaurators)
marinēto beku burciņas vairs vaļā negribas vērt

...nu es jau ar visu laiku ēdu ..nav jau tik traki,,uz z-svētkiem atnesu no pagraba 3 gadi atpakaļ marinētas sēnes,,nu tad gan neriskēju,ielēju katliņā,un pārkarsēju.un tikai tad lietoju.
 
emils92Datums: Ceturtdiena, 03.Janvārī.2013, 01:20 | Komentāri # 20
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Ikar! Šeit ar beidzot bildes būs! :D



Nekas, nopietns. Vienkārši gaļiņas kvalitatīvai apstrādei.

alus
 
MednieksDatums: Ceturtdiena, 03.Janvārī.2013, 09:46 | Komentāri # 21
Darba rūķis
Komentāri: 586
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
(zed)
Kā ar trihinellām, vai tās arī gatavas pēc 1,5 stundām (gan jau ka jā)??
lai nobeigtu trihinellas, pietiks, ka gaļu izcepsi un nedaudz pasautēsi. Faktiski savā mednieka karjerā (~ 20-30 gadi) nevienai cūkai paraugus trihinellas noteikšanai neesmu sūtījis (izņemot, ja desas taisa), bet ievēroju augstāk minēto gatavošanas principu. Darbojas.
 
MeilisDatums: Ceturtdiena, 03.Janvārī.2013, 16:22 | Komentāri # 22
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5156
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
O jā Emīl, šis autoklāvs ir katras mājsaimnieces arsenālā, arī manai mammai. Meža gaļu lai dabūtu mīkstāku un zobiem tīkamāku tad šitais verķis ir ideāls. :) ... kam zobi asi tam pietiek ar iepriekš minēto Mednieka recepti.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
zedDatums: Svētdiena, 17.Februārī.2013, 18:24 | Komentāri # 23
Darba rūķis
Komentāri: 687
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Mednieks, nu es jau tikai salasos literatūru, kur pārsvarā teikts ka, citāts: "Svarīgi arī zināt, ka trihinellu kāpuri, kas ir iekapsulējušies, bojā iet tikai tad, ja gaļu karsē tā, lai temperatūra visās daļās sasniegtu vismaz 71 grādu pēc Celsija skalas, un gaļa šādā temperatūrā tiktu apstrādāta aptuveni divas, divarpus stundas." Es aju arī tik daudz nekarsēju! Tikai tamdēļm interesē citu pieredze un viedoklis, jo tas tomēr nedaudz biedē, ja nav veiktas analīzes. Desām protams analīzes prasa.
 
MeilisDatums: Svētdiena, 17.Februārī.2013, 19:18 | Komentāri # 24
Vidzemes rakaris

Komentāri: 5156
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Pareizi Zed esi pieminējis 71 grādus, jo līdz 70 grādiem pierādīts ka trihanellas kāpuri vēl spēj izdzīvot. Cilvēkam jābūt vai nu lielam ''tatārmaizīšu cienītājam'' vai ļoti paviršam pavāram lai saķertu trihenelozi.
Ja gaļa pirms gatavošanas kādu nedēļu stāvējusi saldētavā ar to arī pilnīgi pietiek lai iespējamie trihanellas kāpuri būtu beigti.

Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
 
zedDatums: Svētdiena, 17.Februārī.2013, 19:59 | Komentāri # 25
Darba rūķis
Komentāri: 687
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Balvu ielāde ...
Meilis, Es vairāk domāju par to apstrādes laiku, kurš kir diezgan liels, divas, divarpus stundas, tempertatūrā virs 71 grādsu! Vienā krievu pārraidē cik atceros, tika minēti vēl ilgāki apstrādes termiņi.
 
Forums » Viskautkas » Virtuve » Autoklāvs (..konservēšanai..)
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Patronu identifikācija 20.Augustā.2019, 09:37 Kašātajs WW2
Lasīt
Kurzemes cietoksnis 2019 20.Augustā.2019, 05:32 Kurlanderis89 WW2
Lasīt
Spole xterra705 19.Augustā.2019, 21:47 JanisK Metāldetektori
Lasīt
Kara takas 2019 (Vidzemes meži) 19.Augustā.2019, 20:55 Meilis WW2
Lasīt
Te rakstām par visu un visām, par tiem un šiem.... 19.Augustā.2019, 11:31 Meilis Pļāpātuve
Lasīt
Šāviņi, mīnas, garanātas un to identifikācija 14.Augustā.2019, 08:43 nēģis WW2
Lasīt
Ērgļu upeslīčos.. 12.Augustā.2019, 20:17 nēģis WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: nēģis, Meilis, Valduha, Kašātajs, Kurmiic, sālītis, JanisK, Kurlanderis89


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2019