|
Ziedo vietnes attīstībai!
Autoklāvs
| |
007 | Datums: Pirmdiena, 17.Decembrī.2012, 14:13 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Sveiciens visiem.... ..tā nu sanāca ,ka tika iepirkts šitāds agregāts,nu varēs mājā gatavot dažādus konservus,nebaidoties,ka ir nepietiekami termiski apstrādāti. ..nebija man fotika pa rokai,bilde ir no i-neta...bet tieši tāds pats,pat krāsa...ražots rūpnieciski,plašajā krievzemē. ..nu ko tauta,gan jau jums ari mājā ir kādam šitāda veida agregāts,,padalamies ar foto...un ar receptēm.
|
|
| | |
007 | Datums: Pirmdiena, 17.Decembrī.2012, 21:56 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Manta laba un universāla... atliek tikai izurbt caurumu un pievienot caurules un kandžas dzenamais gods godam... ... jeb ieber karbīdu un pievieno skābekļa balonu un var griezt dzelžus uz nebēdu... ...cienītais Meiļa kungs...lūdzu neflūdojam...runājam pa tēmu... ...tas attiecās uz visiem,,,ja ir ko teikt,ta runājam..
|
|
| | |
007 | Datums: Otrdiena, 18.Decembrī.2012, 01:55 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| Quote (emils92) Nūm mums ir parastais CCCP ...Emīl..man interesanti butu foto...lūdzu,ja var...
|
|
| | |
Mednieks | Datums: Ceturtdiena, 20.Decembrī.2012, 22:39 | Komentāri # 7 |
Darba rūķis
Komentāri: 586
Balvu ielāde ...
| Quote (emils92) Ar to arī meža gaļiņu apstrādājam galīgi neesmu lietas kursā ..... Ko tu ar to gaļu tur dari? un kāpēc?
|
|
| | |
007 | Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 17:32 | Komentāri # 9 |
Balvu ielāde ...
| Quote (pirats) kads tam aizdomiga izskata agregatam sakars un saistiba ar smuku spidigu un galvenais piepilditu, konservu bundžu? . ...pildam gaļu bundžās.burciņās..vākojam ciet.liekam agregatā...ielejam ūdeni,tā lai virs bundžām ir pāri ap 3-4 cm..aizskrūvējam,,,iepumpējam gaisu 1,5 atmosf.karsējam,,līdz 4--4,2 atmosferas...noturam šajā režīmā ap 1,5stundas..slēdzam uguni nost,,,atdzesējam līdz grādiem 30celsija..(dabīgā procesā)lēnam nolaižam spiedienu...un atveram...konservi gatavi.. Labu apetīti...
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 17:42 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| ..pie spiediena katlā 4---4,2 atmosfer.karstums ir 120 gr.celsija.pie šādas temperaturas,aiziet bojā mikroorganismi,ka ir bīstami veselībai...vistrakākais ir BOTULISMS. ................
Botulisms ir uztura izraisīta intoksikācija, kuru izraisa ar Clostridium botulinum inficēti pārtikas produkti, kas satur šīs baktērijas veidotos toksīnus. Botulismu izraisošā baktērija veido sporas un vairojas vidē ar samazinātu skābekļa daudzumu (piemēram, hermētiski aizvākotos konservos). Sporas ir ļoti izturīgas pret termisko apstrādi – parasti iet bojā tikai pēc vārīšanas 120°C un augstākā temperatūrā, karsējot autoklāvā. Clostridium botulinum saglabā dzīvotspēju arī zemās temperatūrās un ir salīdzinoši izturīgas pret dezinfekcijas līdzekļiem.
Clostridium botulinum veido neirotoksīnus, kas ir izturīgi pret skābēm, gremošanas fermentiem un karsēšanu – tie pieder pie visspēcīgākajām organiskajām indēm (cilvēkam letālā deva ir 0.00006mg).
Clostridium botulinum parazitē cūku, zirgu, govju, žurku, kā arī vēžveidīgo un gliemju zarnās. Sporas spēj ilgstoši saglabāties augsnē, dūņās, ūdenī. Botulismu izraisošās baktērijas var būt uz svaigu dārzeņu un augļu virsmas, tomēr, ar svaigiem produktiem botulisma infekcija parasti neizplatās. Cilvēki var saslimt, lietojot uzturā pārstrādātus pārtikas produktus ar neitrālu vai vāji skābu reakciju, ko pēc siltumapstrādes uzglabātā bezgaisa vidē (piemēram, neatbilstoši sagatavotus gaļas, sēņu vai dārzeņu konservus, kas aizvākoti ar metāla vāciņu).
Inkubācijas periods parasti ir 2-5 stundas, bet var ilgt līdz 10 dienām. Saslimšanai ir raksturīgi centrālās nervu sistēmas bojājumu simptomi: neskaidra redze, dubultošanās, platas un nevienādas acu zīlītes, acu ābolu kustību traucējumi, šķielēšana, augšējā plakstiņa noslīdējums. Sakarā ar gļotādas sausumu var būt apgrūtināta runāšana un barības uzņemšana. Smagākos slimības gadījumos iestājas elpošanas un sirdsdarbības traucējumi. Botulisma infekcijai raksturīga augsta letalitāte: 20—70%.
|
|
| | |
007 | Datums: Piektdiena, 21.Decembrī.2012, 18:20 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| ...gaiss jāpumpē,lai rodas pretspiediens uz burkām,,citādi karsējot vākus noraus.. ..par spiedienu,tapēc jau rakstiju,ka jāvaktē,un jānotur attiecīgais spiediens noteiktu laiku...bet ja nu kas,ir drošības vārsts,kas avārijas gad.nostrādā...tikai,,ja tā,,tad,pie straujas spiediena maiņas, burkas saplēsis lupatās,un viss pasākums cūkām
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:16 | Komentāri # 14 |
Balvu ielāde ...
| zed, pēc šitāda autoklāva, trihinelles jau sen ir aizgaajushas uz citiem mediibu laukiem
Komentāru rediģēja Tottenkopf - Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:17
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 22.Decembrī.2012, 11:17 | Komentāri # 15 |
Balvu ielāde ...
| (zed) Kā ar trihinellām, vai tās arī gatavas pēc 1,5 stundām (gan jau ka jā)? ..nu ja..protams ka beigtas gan,,nu ja ir aizdoms var 2vas stundas pakarsēt,,.
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 29.Decembrī.2012, 13:01 | Komentāri # 16 |
Balvu ielāde ...
| (emils92) 007, Būšu mājās nofočēšu. Kaut kad tā pamatīgi būs jāapsēžās un bildes un video jāsaliek. šis tas sakrājies ir. ....kukū....tikai nesaki,ka mājā neesi bijis ...gaidam bildes... ...žuļiks tāds...dabusi žagarus..
|
|
| |
Restaurators | Datums: Svētdiena, 30.Decembrī.2012, 01:58 | Komentāri # 17 |
Restaurēšanas speciālists
Komentāri: 278
Balvu ielāde ...
| Johaidi, 007, ,man pēs šitā izsmeļošā pastāsta par trako sērgu-botulisms,vairs nemaz marinēto beku burciņas vairs vaļā negribas vērt,jo visu apzinīgo mūžu esmu ēdis vienkārši katlā sterilizētas,bez šitādas smalkas apstrādes autoklāvā.Katrā ziņā arī liek aizdomāties pie ciemiņiem esot,kādu zakusku šie liek galdā.
|
|
| | |
007 | Datums: Svētdiena, 30.Decembrī.2012, 12:46 | Komentāri # 19 |
Balvu ielāde ...
| (Restaurators) marinēto beku burciņas vairs vaļā negribas vērt ...nu es jau ar visu laiku ēdu ..nav jau tik traki,,uz z-svētkiem atnesu no pagraba 3 gadi atpakaļ marinētas sēnes,,nu tad gan neriskēju,ielēju katliņā,un pārkarsēju.un tikai tad lietoju.
|
|
| | |
Mednieks | Datums: Ceturtdiena, 03.Janvārī.2013, 09:46 | Komentāri # 21 |
Darba rūķis
Komentāri: 586
Balvu ielāde ...
| (zed) Kā ar trihinellām, vai tās arī gatavas pēc 1,5 stundām (gan jau ka jā)?? lai nobeigtu trihinellas, pietiks, ka gaļu izcepsi un nedaudz pasautēsi. Faktiski savā mednieka karjerā (~ 20-30 gadi) nevienai cūkai paraugus trihinellas noteikšanai neesmu sūtījis (izņemot, ja desas taisa), bet ievēroju augstāk minēto gatavošanas principu. Darbojas.
|
|
| | |
zed | Datums: Svētdiena, 17.Februārī.2013, 18:24 | Komentāri # 23 |
Darba rūķis
Komentāri: 740
Balvu ielāde ...
| Mednieks, nu es jau tikai salasos literatūru, kur pārsvarā teikts ka, citāts: "Svarīgi arī zināt, ka trihinellu kāpuri, kas ir iekapsulējušies, bojā iet tikai tad, ja gaļu karsē tā, lai temperatūra visās daļās sasniegtu vismaz 71 grādu pēc Celsija skalas, un gaļa šādā temperatūrā tiktu apstrādāta aptuveni divas, divarpus stundas." Es aju arī tik daudz nekarsēju! Tikai tamdēļm interesē citu pieredze un viedoklis, jo tas tomēr nedaudz biedē, ja nav veiktas analīzes. Desām protams analīzes prasa.
|
|
| | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 14.Decembrī.2024, 05:53 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 13.Decembrī.2024, 22:00 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja:
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|