Pie galda grādīgie dzērieni jādzer vai nu to stipruma pieaugošā, vai arī pazeminošā secībā, bet nekādā gadījumā tos nedrīkst jaukt. Sevišķi bīstami ir jaukt degvīnu ar dažādiem vīniem. Labāk visu svinību laiku izvēlēties vienu dzērienu. Vismazākās sekas atstāj gaišie spirtotie dzērieni: degvīns, džins, baltvīns. Bīstamāki ir konjaks un viskijs. Baltvīns ir ieteicamāks par sarkanvīnu. jo sarkanie vīni satur aminoskābi, kas rosina galvassāpes.
Iespēja pamosties ar paģirām būs vēl mazāka, ja dzērienus atšķaida ar sulu vai ūdeni, tikai ne gāzētu - gāzēts ūdens paātrina alhahola uzsūkšanos. Turklāt visi gāzētie ūdeņi izraisa atraugas un absolūti neremdē slāpes.
Spirtie dzērieni jādzer lēnām, bet , ja iedzerts pāri normai, nedrīkst uzkost šokolādi vai sieru (sevišķi briedinātos, pūdētos). Abi produkti satur vielas kas rosina galvassāpēs.
Nedrīkst aizmirst laiku pa laikam izvēdināt telpu: smacīgais gaiss un tabakas dūmi iereibušam cilvēkam viegli izprovocē sliktu dūšu, galvassāpes un reiboni.