|
Ziedo vietnes attīstībai!
Alus vietvārdi Latvijas reģionos
| | | |
Baloo | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 14:11 | Komentāri # 3 |
Tematiķis
Komentāri: 165
Balvu ielāde ...
| Bugatieris, Bamburīns
|
|
| | | |
007 | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 21:18 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
| ..nu vismaz tas alus,kas plastmasas tarā..manā miestā saucās BUĻĶIS..
|
|
| |
rukets | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 21:31 | Komentāri # 7 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1891
Balvu ielāde ...
| Ir kāds pētījis, kas tajos alos tik ''labs'' ir, tak šo pašu firmu alus tiek pildīts arī stiklenēs un skārdenēs un tās iet uz urrā, bet plastmasnieki tiek uzskatīti par bomžu dziru, vai tiešām tikai tara ir rādītājs? Nu saprotams 7 un vairāk grādu alum laikam īsti normāli nav, bet gan jau vēl kādu draņķi jauc klāt, jo ir dzirdēts ka širmis aizkrīt pēc viņu lietošanas, lai gan atceroties kopmītņu laikus, ne viens vien no šiem ''putniem'' tika iznīcināts garajos studiju vakaros un nekas, visi dzīvi
Kas tas ir un cik tas maksā?
|
|
| |
007 | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 21:36 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Quote rukets ( ) vai tiešām tikai tara ir rādītājs? ..ir tarā vaina..plastmasa nelabu smeķi dod.. ..unnn.. ...lai pastāsta tie,kas brūža saimnieki,ko grib..bet..nu nepilda plastmasā to,ko stikla tarā..man pastāstīja čalis,kas atstrādājis bij 15 gadi vienā LV populārā alus darītavā..tas jau ir cits stāsts..to pie laba alus kausa var izrunāt salidojumā...
|
|
| | |
007 | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 22:00 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| ..es arrrrr..tik pa augšu.. :shmiga:
|
|
| | |
Meilis | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 23:07 | Komentāri # 12 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote Kašātajs ( ) Gribās zināt kas jūsu pusē būtu es. Es tik pa augšu Es jau tikai zirgojos, iepatikās tie 2litrinirku vietvārdi. :) Bet ja runā par alus pudeļu saturu, tad ārējais izskats un iepakojums ir diezgan efektīvs, bet tomēr var būt maldinošs. Pirms dažiem gadiem dārza svētkos sarīkoju čomiem alus testu - ielēju 6 vienādos alus kausos alu gan no stikla pudelēm tautā cienījamus 5% alus brendus kā arī plastmasniekus ''Optima līniju'', ''Apinīti'' un ''Plostnieku''. Apkopoju 6 cilvēku vērtējumus par visiem 6 aliņiem. Rezultātā izrādījās ka vissmeķīgākais izrādījās ne Bauskas, ne Piebalgas, ne Aldara, bet gan divrocis ''Plostnieku alus'', jo ja tu neredzi etiķeti un pudeles formu tad alus garša var likties pavisam citāda...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Komentāru rediģēja Meilis - Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 23:15
|
|
| |
Aigars | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 23:25 | Komentāri # 13 |
Platīnmeistars
Komentāri: 1481
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) jo ja tu neredzi etiķeti un pudeles formu tad alus garša var likties pavisam citāda... Tur nu es piekrītu. Paši esam līdzīgus eksperimentus taisījuši. Pēc garšas gandrīz vienmēr var atšķirt Brenguli, pat nezinot kas tas ir, bet pat tas nav 100%! Tāpat parasti iekrīt arī lieli vīnu un dārgo sieru spečuki! Bet, ja redzams kādu alu dzer, tad vajag paskatīties termiņu. Jo īsāks, jo labāk! To pašu Užavas alu nevar salīdzināt pudelēs nopērkamo(kaut stikla), un uz vietas darītavas veikalā tikko salieto! Tie ir divi dažādi ali. Tāpat ar Brāli un citiem. Pudelēs, bundžās un sevišķi plastmasas pudelēs liek klāt konservantus un visādu drazu, lai tas ilgāk nebojātos. A tā pa lielam alus ir alus, man tas garšo un sevišķi aukstu var dzert arī Aldari, Lācplēsi, vai kaut vai Carslbergu. Kaut gan parasti izvēlos no šiem(Bauskas, Tērvetes, Piebalgas, Užavas, Brengulis, Brālis, Valmiermuižas.....vai ja vienu pudelīti, tad var Iļģuciema medalu). Ipa ali un tie īpatnējie ar visādām puķu un skuju piegaršām( tjipa zaļā bise u.t.t.) - tos vispār neciešu!
Ja Tev kaut ko gribās - padomā kāpēc Tev tā līdz pat šim brīdim vēl nav. Un nomierinies ...
|
|
| |
Kašātajs | Datums: Pirmdiena, 25.Janvārī.2016, 23:45 | Komentāri # 14 |
Gredzenu pavēlnieks
Komentāri: 1182
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Es jau tikai zirgojos Es tikai gribēju paķircināt, bet tie nosaukumi gan man ir sveši. Tā vien liekas, ka kādam nebija mājās ko darīt un domāja kautkādus nosaukumus.
|
|
| | | | |
Garais | Datums: Otrdiena, 26.Janvārī.2016, 12:12 | Komentāri # 18 |
Balvu ielāde ...
| Divrocis, divcis
|
|
| |
Masters | Datums: Otrdiena, 26.Janvārī.2016, 22:00 | Komentāri # 19 |
Observators
Komentāri: 79
Balvu ielāde ...
| Suitiem bamslis - tā kā kartē norādīts. Vel diezgan izplatīts pūslis, bugatieris, ciska, ķeska, ampula, plastmasnieks, divlitrīgais u.c
|
|
| |
Meilis | Datums: Ceturtdiena, 15.Septembrī.2016, 05:39 | Komentāri # 20 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Par šiem 2ročiem runājot - ''Valsts ieņēmumu dienesta 2016. gada pirmā ceturkšņa dati liecina, ka populārākais alus Latvijā ir "Miezītis", kuru ražo "Cēsu alus". Otrajā vietā bija "Cēsu premium" ("Cēsu alus"), trešajā - "Apinītis stiprais" ("Aldaris"), kam seko "Walter" ("Cēsu alus"), "Aldara gaišais" ("Aldaris"), "Līvu pilzenes" (SIA "Cido grupa"), "Lāčplēsis gaišais" ("Cido grupa"), "Līvu rubenis" ("Cido grupa"), "Optima linija" ("Cido grupa") un "Aldaris 1865" ("Aldaris").'' Un nu jau drīzumā 2litrinieku ēra būs tikai vēsture. http://www.delfi.lv/bizness....7908591 Ir dažādām sabiedrības daļām dažādi uzskati par to, bet man nemaz nav žēl. Esmu savā laikā diezgan tos nogaršojis, lai rastos savs vērtējums un viedoklis. Tagad vismaz būs nedaudz tīrāka vide. Ministram cepums par šo lēmumu!
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
rukets | Datums: Ceturtdiena, 15.Septembrī.2016, 06:30 | Komentāri # 21 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1891
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Tagad vismaz būs nedaudz tīrāka vide.
Daba tukšumu nemīl, vietā nāks cits tilpums, tad jāaizliedz plastmasas tara kā tāda, ja grib par dabu rūpēties. Man jau vairāk pēc darbības imitācijas tas viss izskatās.
Kas tas ir un cik tas maksā?
|
|
| | | |
Garais | Datums: Sestdiena, 08.Oktobrī.2016, 22:24 | Komentāri # 24 |
Balvu ielāde ...
| Izrubenis ir dzirdēts gan. Par švanagu ir dzirdēts, ka vanaga alus pudeli nosauc.
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 31.Oktobrī.2024, 07:38 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 30.Oktobrī.2024, 21:26 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:53 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 10:30 | Valduha | WW2 | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | Video | ▼ | 21.Augustā.2024, 16:30 | Valduha | Humors | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja:
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|