Rabarbaru kvass
|
|
|
|
Meilis | Datums: Svētdiena, 30.Jūnijā.2019, 19:26 | Komentāri # 3 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Šogad rabarbari pieauguši kā nekad, resni un milzīgi. Pielauzu kādu klēpi, nomizoju, sagriezu gabaliņos un lielā spainī apbēru bagātīgi ar cukuru. Nākamajā dienā jau var noliet sīrupu. Ko dara ar sīrupu domāju nav jāstāsta. Tas kas paliek pēc sīrupa noliešanas apleju ar ūdeni un kārtīgi apmaisu, pēc kādas stundas noleju šķidrumu raudzējamajā toverī. Kārtīgi sastampāju rabarbaru gabaliņus un vēlreiz apleju ar ūdeni, kārtīgi samaisu. Pēc stundas atkal noleju šķidrumu raudzējamajā traukā. Ja saldums vēl jūtams rabarbariem, tad var arī vēl trešo reizi to atkārtot. Lai rūgšanas procesu paātrinātu, piejaucu drusciņ (1 tējkaroti) raugu. Traukam ieteicams būt blīvi noslēdzamam ar burbuļcaurulīti. 2 nedēļas noturēju siltumnīcā, jo kā zināms rūgšanas baktērijai ārkārtīgi patīk siltums. Tad ienesu vēsumā un salēju pa pudelēm. Nākamajā dienā pudeles viegli piepampušas, tātad drusciņ rūgšana joprojām notiek un tas labi, jo veidojas gāzēts, atspirdzinošs dzēriens. Vot noteikt to pareizo brīdi, kad pildīt pudelēs, tas ir svarīgs moments. Par ātru - būs sprādziens, par vēlu - būs viegli reibinoša, bet negāzēta ''limonāde''.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
|
|
|
|